Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 11 вересня 2023, 02:11
17295
7

Майже доступні: 10 найдорожчих майбутніх вільних агентів

Sport.ua – про гравців, які можуть дістатися комусь безкоштовно

| Оновлено 11 вересня 2023, 02:11
17295
7
Майже доступні: 10 найдорожчих майбутніх вільних агентів
Getty Images/Global Images Ukraine. Ліонель Мессі

До кінця клубного сезону залишилося не так багато часу. Уже через кілька місяців відкриється літнє трансферне вікно. Зазвичай, в цей період фіксується багато цікавих угод, на які клуби витрачають чималі суми. Майбутнього літа ситуація може трохи змінитися. Справа в тому, що у багатьох відомих футболістів закінчуються контракти, які до цих пір не продовжено з різних причин. Це означає, що вони можуть дістатися іншим клубам абсолютно безкоштовно. Розглянемо докладніше, хто саме входить до цього списку.

Далі – 10 найдорожчих майбутніх вільних агентів.

Ерік ГАРСІЯ (20 млн євро)

Getty Images/Global Images Ukraine

Молодий захисник «Манчестер Сіті» не бажає продовжувати контракт з клубом. Небагато гравців хочуть піти від Хосепа Гвардіоли, але 20-річний іспанець зважився. Гарсія повернеться в рідну «Барселону», яку покинув 4 роки тому заради переходу до «містян». Каталонці ще взимку намагалися повернути свого вихованця, але не захотіли платити за футболіста ту суму, яку вимагали англійці. Зараз з упевненістю на 99 відсотків можна сказати, що Ерік покине Манчестер і повернеться до «синьо-гранатових». Для «Барселони» роздобути молодого центрбека за безкоштовно – супервигідна угода.

Юліан ДРАКСЛЕР (20 млн євро)

Getty Images/Global Images Ukraine

Час Дракслера в «ПСЖ» добігає кінця. Німець неодноразово виручав парижан і в нинішньому сезоні, і в попередньому, однак новий контракт йому так ніхто і не запропонував. Але Юліан не загубиться в Європі. Послугами 27-річного хавбека цікавляться «Ювентус», «Байєр», «Арсенал» і «Лідс». Трохи дивно, що ні Томас Тухель, ні Маурісіо Почеттіно не вимагали у керівництва французького клубу продовжити угоду з футболістом. Дракслер ще б знадобився «ПСЖ». З іншого боку, перехід в іншу команду, можливо, дозволить чемпіону світу отримувати більше ігрового часу.

Серхіо АГУЕРО (25 млн євро)

Getty Images/Global Images Ukraine

Агуеро провів чудові 10 років у «Манчестер Сіті». За цей час аргентинець виграв з «городянами» абсолютно все в Англії. Недоступною для Серхіо залишилася тільки Ліга чемпіонів. Якщо «містяни» в нинішньому сезоні візьмуть ЛЧ – це буде ідеальний момент для розставання. Агуеро вже 32 роки. Він часто травмується. Дуже малоймовірно, що «Сіті» продовжить контракт з нападником. До того ж, «містяни» вже давно шукають молодого форварда на заміну аргентинцеві. Англійці поглядають як на топ-гравців, таких як Ерлінг Холанд, так і на менш іменитих виконавців з чемпіонату Португалії. Що стосується Агуеро, до нього інтерес проявляють «Ювентус», «Челсі», «Інтер» і «Барселона».

Флоріан ТОВЕН (32 млн євро)

Getty Images/Global Images Ukraine

Товен відмовився продовжувати контракт з «Марселем». «Провансальці» до цих пір намагаються утримати одного з лідерів команди, але сам гравець, схоже, прийняв остаточне рішення. Інтерес до 28-річного вінгера проявляють «Севілья» та «Лестер», але головним претендентом на футболіста вважається «Мілан». Ще в кінці минулого року повідомлялося про те, що француз вирішив не продовжувати контракт з «Марселем» заради переходу до «россонері» на правах вільного агента. Для «червоно-чорних» Товен стане хорошим посиленням, тим більше безкоштовним, а для «провансальців» – відчутною втратою.

Хакан ЧАЛХАНОГЛУ (35 млн євро)

Getty Images/Global Images Ukraine

Продовжити контракт з Чалханоглу – одне з пріоритетних завдань для керівництва «Мілану». Однак ця задача досі невиконана. Сторони зацікавлені у продовженні співпраці, але ніяк не можуть домовитися по новому контракту. За ситуацією активно спостерігає «Манчестер Юнайтед». Сам футболіст нещодавно заявив, що є фанатом «Галатасараю» і одного разу хотів би зіграти за цей клуб. Але поки малоймовірно, що 27-річний хавбек на піку форми відправиться до Туреччини. Наступний контракт стане, мабуть, найвигіднішим у кар’єрі Хакана, тому він ретельно буде підходити до вибору місця подальшого продовження кар’єри.

Джорджиньо ВЕЙНАЛДУМ (35 млн євро)

Getty Images/Global Images Ukraine

Як і у випадку з Чалханоглу, Вейналдум не проти залишитися в нинішньому клубі, але його не влаштовують умови, які пропонує «Ліверпуль». У спілкуванні з журналістами нідерландець поводиться стримано і майже не коментує чутки про своє майбутнє. Але вже майже точно відомо, що футболіст покине мерсисайдців. За даними ЗМІ, 30-річний хавбек перейде в «Барселону» на правах вільного агента. Між сторонами вже нібито є попередня домовленість. Раніше «Інтер» був близький до підписання Вейналдума, проте «нерадзуррі» відмовилися від претензій на гравця. До футболіста проявляють інтерес і англійські клуби, але він, судячи з усього, поїде в столицю Каталонії виступати під керівництвом свого співвітчизника.

Мемфіс ДЕПАЙ (45 млн євро)

Getty Images/Global Images Ukraine

Ще один нідерландець може перейти в «Барселону» через кілька місяців на правах вільного агента. Депай вже кілька разів натякав, що покине «Ліон» після закінчення поточного сезону. «Ткачі» сподіваються, що капітан команди продовжить контракт, якщо їм вдасться завоювати чемпіонський титул. Зараз «олімпійці» йдуть на 3-му місці в Лізі 1, всього на 3 очки відстаючи від лідируючого «ПСЖ». Парижани не надто стабільні у внутрішній першості, тому шанси у «Ліона» дійсно є. Але Депай, як і раніше, схильний залишити свій нинішній клуб і перейти в «Барселону», де його чекає Рональд Куман. Спеціаліст вже давно хоче возз’єднатися зі своїм співвітчизником в столиці Каталонії.

Давід АЛАБА (55 млн євро)

Getty Images/Global Images Ukraine

Алаба став великим розчаруванням для вболівальників «Баварії». Фанатів «рекордмайстра» засмучує не стільки сам факт відходу футболіста, а те, як він залишає Німеччину. У мюнхенському клубі підтвердили інформацію ЗМІ про те, що австрієць і його агент виставляли занадто високі вимоги по новому контракту. У «Баварії» вважали, що роблять 28-річному захисникові хорошу пропозицію. Як би там не було, Алаба покине Мюнхен. Про це він сам розповів на прес-конференції. Головним претендентом на австрійця вважається мадридський «Реал». Подейкують, що сторони вже погодили між собою умови контракту.

Джанлуїджі ДОННАРУММА (60 млн євро)

Getty Images/Global Images Ukraine

Контракт Доннарумми – ще одне болюче питання для керівництва «Мілану». «Россонері» вже кілька місяців безуспішно ведуть переговори з агентом гравця Міно Райолою. Незабаром сторони повинні провести ще одну зустріч. «Червоно-чорні» зробили своєму вихованцю ще одну і, напевно, останню пропозицію. Вболівальники «Мілану» обурюються з приводу того, що Доннарумма хоче більше грошей і не йде на поступки рідному клубу. Подібне вже відбувалося в 2017-му році. Інтерес до 22-річного голкіпера проявляють «ПСЖ» і «Манчестер Юнайтед». «Россонері» не хочуть розлучатися зі своїм вихованцем, але вже пригляділи йому заміну в «Ліллі». На всякий випадок.

Ліонель МЕССІ (80 млн євро)

Getty Images/Global Images Ukraine

Мессі, мабуть, найбажаніший з усіх гравців, які можуть стати вільними агентами влітку. «ПСЖ» і «Манчестер Сіті» – єдині клуби, які можуть дозволити собі утримання 33-річного аргентинця. Лео досі не продовжив контракт з «Барселоною». Але все ж видається малоймовірним, що капітан «синьо-гранатових» покине клуб вже через кілька місяців. Старий-новий президент Жоан Лапорта зробить все і навіть більше для того, щоб утримати Мессі. При цьому залишається ймовірність, що Лео все-таки стане вільним агентом після закінчення сезону. В цьому випадку новини про майбутнє аргентинця будуть з’являтися по всьому світу щохвилини – без перебільшення.

Сергій Завалко
Оцініть матеріал
(123)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Буде великий наступ росії, ЗСУ поки не готові»
Війна | 28 березня 2024, 20:11 21
Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Буде великий наступ росії, ЗСУ поки не готові»

Президент сподівається на військову допомогу США

Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем
Футбол | 28 березня 2024, 14:52 2
Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем

Колишній головний тренер «Динамо» вважає Романа найпрофесійнішим футболістом з тих, кого він бачив

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
shtolc18
Киевляни нужно срочно Мыколенка продать, а за вырученные деньги могут у Месси футболку купить)))
Вадим Максимов
Аппетиты по зп урезать и от он неплохое усиление для УПЛ
Yura Юрий
усиление для Динамо, Суркис потирает руки )))