Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 27 березня 2021, 14:42
2651
11

Олександр КАРАВАЄВ: «Ярмоленко горить бажанням допомогти збірній України»

Гравець розповів про матч з Францією і поєдинок проти Фінляндії

| Оновлено 27 березня 2021, 14:42
2651
11
Олександр КАРАВАЄВ: «Ярмоленко горить бажанням допомогти збірній України»
uaf.ua

Гравець збірної України Олександр Караваєв оцінив нічию зі збірною Франції і майбутній матч відбору ЧС-2022 проти Фінляндії.

- Олександре, які у тебе були відчуття після фінального свистка на Стад де Франс?

- Перша думка була про те, що ми змогли досягти того, що було задумано тренерським штабом. Матч з Францією показав, що якщо правильно грати, виконувати установку наставника, можна на рівних протистояти і домагатися результату з топ-збірними Європи.

- В Україні задоволені результатом, але багато фахівців говорять, що якби ще трохи більше сміливості, то можна було б і перемогти. Згоден?

- Все може бути. Однак можна було так побігти вперед, що потрапити в полон (посміхається). У французів швидкі і індивідуально сильні футболісти, тому потрібно було витримувати баланс. Ми не грали на відбій, і за рахунку 1:1 у нас були перспективні контратаки. Але знову ж таки, команда зіграла більш суворо в обороні, щоб убезпечити свої ворота.

- Під час нашої гольової атаки ти віддавав пас Сидорчуку зряче або інстинктивно?

- Коли я усвідомив, що м'яч у мене під контролем, то, звичайно, подивився в центр і в цей момент Сергій почав кричати дати пас. Все вийшло (посміхається).

- Зараз, думаю, вже не секрет, розповісти про план на гру?

- Потрібно було перекрити фланги, адже там були Коман і Мбаппе - технічні і швидкісні футболісти. І ми обов'язково повинні були страхувати один одного, а також намагатися заповнювати вільні зони в контргрі, коли їх крайні захисники ці зони відкривали, підключаючись до атак.

- Що перед матчем говорили тренери про Мбаппе?

- Тут не потрібно було багато говорити. Ми всі прекрасно бачимо гру цього футболіста в збірній Франції і в Лізі чемпіонів.

- По ходу гри ти, напевно, більше за інших з ним перетинався. Що було найважливішим в цьому протистоянні?

- Концентрація уваги. Не можна було дати Мбаппе розбігтися, треба було постаратися позбавити його вільних зон, оскільки знову ж таки, техніка і швидкість - це його найбільш сильні сторони.

- Складно буде перебудуватися на гру проти фінів, в якій, напевно, збірна України буде більше атакувати?

- Думаю ні. Тренерський штаб розповість нам, як потрібно протидіяти цьому опонентові. Ми і самі розуміємо, що без таких перемог нічия у Франції буде не так цінна.

- Сил, насамперед, моральних, вистачить?

- У нас повна обойма, тому наставники визначать, хто краще готовий до матчу, той і вийде на поле. Тим більше, що після позитивного результату завжди легше відновлюватися.

- Як справи у Ярмоленка?

- Андрій тренується по повній програмі і горить бажанням допомогти команді на полі. Це зірка українського футболу, тому якщо зі здоров'ям все буде в порядку, Ярмоленко додасть потужності збірної.

- Тобі комфортно взаємодіяти з ним на фланзі?

- Так. За плечима Андрія величезний досвід виступу на високому рівні, він вчасно може підказати, ну а про його бомбардирські здібності всі знають. Досить сказати, що Ярмоленко є найкращим бомбардиром збірної України серед діючих футболістів.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alexsandr B
В таком состоянии он сборной не помощник, только будет занимать чужое место.....зачем Пятова вызывают он же вообще не играет...
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
HELLO, IT'S ME
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Богдан Саженко
застарий він вже для інтенсивной гри збірной ,ломається ,як дуже хрусткий ,та і не боєць він на полі скорішє завжди своі ноги ховає від кожного стика і боротьби і так було завжді .Тому і грала наша збірна завжди беззубо і безвольно в часи ЯрмолиКоноплі
Богдан Саженко
балерина хєрустка -цей ярмола.Нехай вестхему допомогає обрізами .повільністю