Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 21 квітня 2021, 07:13
904
0

Tour Championship: Робертсон став першим фіналістом

В Уельсі проходить рейтинговий снукерний турнір

| Оновлено 21 квітня 2021, 07:13
904
0
Tour Championship: Робертсон став першим фіналістом
wst.tv. Ніл Робертсон

Валлійський Ньюпорт приймає Tour Championship - передостанній рейтинговий турнір сезону. Після нього залишиться провести тільки чемпіонат світу.

У змаганнях беруть участь 8 найкращих гравців річного рейтингу. Призовий фонд - 380 тис. фунтів. З них переможець отримає 150 тис., а фіналіст - 60. Всі матчі проходять у форматі до 10 перемог.

У першому чвертьфіналі Ронні О'Салліван в напруженій боротьбі здолав Джона Хіггінса. При цьому Ронні навіть подумував відмовитися від участі в матчі - виникли проблеми з києм. Проте, О'Салліван продемонстрував відмінну гру і в 16 фреймі оформив 1100-й сенчурі в кар'єрі! У підсумку - 10:8 на користь Ронні.

Ніл Робертсон і Джек Лісовський почали поєдинок на рівних. Але після того, як рахунок став 2:2, Джек зумів набрати лише 39 очок в чотирьох партіях, а австралієць зробив два сотенних брейка - 6:2. У другій сесії Лісовський, здавалося, переломив хід поєдинку - 6:4. Однак знову програв три партії поспіль, після чого Ніл довів справу до перемоги - 10:5.

Не вийшло боротьби в матчі Марк Селбі - Кайрен Вілсон. Кайрен взяв перший фрейм, після чого ініціативою заволодів Селбі. Він набрав 109 очок за підхід в другому фреймі, після чого оформив 8 (!) півсотенних серій в 11-ти партіях - 10:3 на користь Марка.

Баррі Хокінс продемонстрував чудову гру, перемігши у чвертьфіналі лідера світового рейтингу Джадда Трампа. Хокінс взяв реванш за нещодавню поразку на German Masters. Тоді Трамп відігрався з 1:5 і переміг з рахунком 6:5. Поразка означає, що Джадд не зможе побити власний рекорд - 6 титулів за сезон. Зараз у нього 5 перемог на рейтингових турнірах, а попереду - лише чемпіонат світу.

У п'ятницю був зіграний перший півфінал. Ніл Робертсон впевнено розібрався з Марком Селбі. До слова, це була їх четверта очна зустріч в нинішньому сезоні. І всі чотири виграв австралієць. Робертсон взяв чотири стартових фрейма, дозволив супернику виграти дві партії, але потім знову взявся за справу - 6:2. Друга сесія розпочалася з серії Ніла в 136 очок - поки що це найбільший брейк на турнірі. Селбі не зміг нав'язати боротьбу і тепер може зосередитися на підготовку до чемпіонату світу - 10:3 на користь Робертсона. Фінал стане для австралійця 32-м в кар'єрі. В його активі на даний момент 19 титулів.

Tour Championship. 1/4 фіналу (22-25 березня):
Джадд Трамп  – Баррі Хокінс  – 7:10
Джон Хіггінс  – Ронні О'Салліван  – 8:10
Ніл Робертсон  – Джек Лісовський  – 10:5
Марк Селбі  – Кайрен Вілсон  – 10:3

1/2 фіналу (26-27 березня):
Баррі Хокінс  – Ронні О'Салліван  
Ніл Робертсон  – Марк Селбі  – 10:3

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ
Футбол | 04 травня 2024, 21:36 18
Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ

Циганков і Довбик були важливими гравцями суперуспішного сезону

Скільки заробить Лунін, якщо Реал виграє Ла Лігу та Лігу чемпіонів?
Футбол | 04 травня 2024, 18:07 1
Скільки заробить Лунін, якщо Реал виграє Ла Лігу та Лігу чемпіонів?

Флорентіно Перес пообіцяв солідну суму гравцям королівського клубу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.