Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 26 березня 2021, 16:11
2238
2

Металіст 1925 продовжив переможну серію в чемпіонаті до п'яти перемог

У центральному матчі туру «Металіст 1925» здобув вольову перемогу над «Агробізнесом»

| Оновлено 26 березня 2021, 16:11
2238
2
Металіст 1925 продовжив переможну серію в чемпіонаті до п'яти перемог

Матч «Агробізнес» – «Металіст 1925» на «Львів-Арені» очікувався з великим інтересом не тільки уболівальниками цих двох команд, але і багатьма шанувальниками футболу всієї України. Після того, як підопічні Чижевського в чвертьфіналі Кубка України обіграли чинного чемпіона України, українським уболівальникам стало цікаво, наскільки потужно волочиська команда грає в Першій лізі, і що взагалі відбувається в першому українському дивізіоні, такий собі «кузні команд-сенсацій».

Ще до харківського футболу був добре підігрітий інтерес словами Ярославського про його повернення у великий футбол. Українські вболівальники, гадаю, хотіли б вже сьогодні ближче придивитися до представників Харківщини у вітчизняному професіональному футболі. В гості до «Агробізнесу» завітав один з представників харківського футболу клуб «Металіст 1925».

До очного протистояння суперники підходили в неймовірній формі: 8 перемог поспіль в чемпіонаті у «Агробізнесу», 4 у «Металіста 1925». До того ж «Агробізнес» в цьому чемпіонаті не програв ще жодного домашнього матчу: 6 ігор – 6 перемог. З 33 голами «Агробізнес» є найбільш результативною командою змагань (середня результативність 2,06). У складі команди з Волочиська грає кращий бомбардир чемпіонату Черненко, на рахунку якого 8 забитих голів, а в складі харківської команди виступає Батюшин, що займає другу сходинку в змаганні за звання кращого голеадора Першої ліги. Правда, харківський півзахисник усі свої голи забивав, виступаючи в першій половині чемпіонату за «Гірник-Спорт».

Цікава й історія зустрічей суперників. Команди до львівської зустрічі зіграли між собою 6 матчів. І при цьому жодного разу не було зафіксовано нічийного результату. У кожної з команд по три перемоги. Причому переможець матчу не пропускав голів у свої ворота. Різниця м'ячів 10:5 на користь «Агробізнесу». Ну, і матч однозначно претендував на статус центрального матчу туру – «Агробізнес», що йде на другому місці, випереджав харків'ян, які займають четверте місце, рівно на три очки. Ну, що ж – з передігровими формальностями закінчили.

Головний тренер «Металіста 1925» Кривенцов зробив лише одну зміну в стартовому складі в порівнянні з попереднім матчем. Замість Голодюка в центрі поля вийшов Криськів. У складі «Агробізнесу» теж в порівнянні з попередньою грою було лише одна зміна – був відсутній Семенюк і його місце зайняв Іван Когут. Номінальні господарі поля (до цього в першій частині чемпіонату «Агробізнес» домашні матчі проводив у рідному Волочиську і один раз зіграв в Винниках), вийшли на гру злегка розгубленими і не дуже зібраними.

А ось гості почали матч дуже потужно. Харків'яни високо зустрічали суперника при початку атак і відразу ж створили кілька небезпечних моментів біля воріт Мозіля. Але голкіпер волочисців у ці миті був надійний. Всупереч логіці, рахунок відкрили саме підопічні Чижевського. Причому буквально на рівному місці. Була подача зі штрафного на Курила, той робить спробу скинути м'яч в центр, але м'яч по дорозі знайшов руку Антона Савіна, який до того ж стояв спиною до півзахисника господарів. Але арбітр Віталій Романов безапеляційно вказує на точку. Руслан Черненко з пенальті переграв Дениса Сидоренка, і забив свій 9-ий гол в чемпіонаті.

Буквально через дві хвилини «Металіст 1925» міг відігратися. Після кутового м'яч відскочив до Дмитренка, його ніхто не тримав, і бив Влад з дуже хорошої позиції, але запустив круглого набагато вище цілі. На 35-ій хвилині капітан харків'ян Кольцов перехопив невдалий пас Черненка в центрі поля і подав круглого на хід Дереку по високій траєкторії в штрафний гостей. У боротьбі з бразильцем були Юхимович і Дідик, м'яч влучив у руку останньому. І знову рефері без вагань ставить пенальті вже в ворота господарів поля. Юрій Батюшин виконав вирок арбітра не менш упевнено, ніж його конкурент в суперечці бомбардирів з «Агробізнесу». Так розрив в забитих голах між двома головними голеадорами Першої ліги знову став в один м'яч. Ну, а перед самою перервою логіка восторжествувала. Домінування на полі підопічних Кривенцова втілилося в гол, який прийнято називати «голом у роздягальню». Савін, а потім і Дмитренко виграли верхову боротьбу у володіннях Мозіля, і після скидання Владом м’яча у воротарський майданчик Дерек головою відправив його у ворота. П'ятий гол в поточному чемпіонаті для бразильського легіонера «Металіста 1925».

Після перерви «Агробізнес» постарався забрати м'яч і натиснути на захист гостей. Запам'ятався неточний удар Миколи Когута, але в цілому «Металіст 1925» не дав позбавити себе ігрової ініціативи. Особливо старався лівий фланг, де Дмитренко при активній допомозі Батюшина кілька разів загострював гру. Не раз і не два харків'яни турбували захист волочиської команди. Спочатку воротар гостей Мозіль якимось дивом врятував свої ворота від голу, кинувшись під удар Дерека з близької відстані, а потім потягнув підступний удар Савіна під поперечину. Харків'яни грали розмашисто і красиво, по черзі атакуючи то з флангів, то по центру. Переломити хід поєдинку підопічним Чижевського ніяк не вдавалося, харків'яни добре пресингували. Лише на 85-ій хвилині по-справжньому реальний момент був у волочисців: Дідик з правого краю прорвався в штрафний майданчик, виклав м'яч під удар Немтінову, але той запустив шкіряний снаряд повз ціль.

З жовтня не втрачали очок підопічні Чижевського, і ось їхня прекрасна серія обірвалася. І це друга поразка в сезоні харків'янам, у вересні минулого року був програш у Харкові 0:1. Для підопічних Кривенцова це п'ята поспіль перемога. Видно, що «Металіст 1925» недарма підписав стільки досвідчених хлопців під час зимової перерви. Тепер, набравши 34 очка, харків'яни зрівнялися за очками з «Агробізнесом» і змістили його з другого місця за особистими зустрічами. Попереду до фінішу чемпіонату обом командам належить зіграти ще багато матчів, і впевнений, кожна з команд до останнього битиметься за заповітну путівку до вищого дивізіону.

«Агробізнес» – «Металіст 1925» – 1:2

Голи: Черненко (18 пен) – Батюшин (35 пен), Дерек (43)

«Агробізнес»: Мозіль, Юхимович (Гливи 82), Дідик, Курило, Романюк, Думанюк (Косовський 79), Слотюк (Семенець 46), Шаповал, Когут, Н., Когут І. (Немтінов 74), Черненко (Бойчук І. 80).

«Металіст 1925»: Сидоренко, Жичиков, Шершень, Ткачук, Западня, Кольцов, Савін (Холод 81), Криськів, Батюшин, Дмитренко (Ндукве 87), Дерек (Пономар 90+4).

Попередження: Думанюк (38), Курило (57), Когут І. (59) – Дмитренко (56).

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mr.Frost
Цікавий огляд. Дякую автору.
vitalikss86
А я писав Металіст (будь який - хоч той що з Ярославським - хоч той що ні) якщо вийде в УПЛ то Динамо про чемпіонство можна забути років через 7! Агробізнес виграв у Шахтаря, Металіст у Агробізнеса! Шахтар в свою чергу у Динамо ! Значить Металіст як мінімум не слабкіше Динамо і Шахтаря наразі бо Агробізнес самого переміг!