Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 25 березня 2021, 07:27
3134
5

Шкода, що без України. Прев'ю молодіжного Євро-2021

Sport.ua розбирає, за ким потрібно стежити на найближчому молодіжному чемпіонаті Європи

| Оновлено 25 березня 2021, 07:27
3134
5
Шкода, що без України. Прев'ю молодіжного Євро-2021

Якось аж незвично, що на дворі тільки кінець березня, а вже стартує молодіжний чемпіонат Європи, який, як правило, проходить влітку. Ще незвичніше, що пройде він у два заходи. Тобто з 24 по 31 березня відбудеться груповий етап, а плей-оф - з 31 травня по 6 червня. Виглядає все абсурдно, але логіка в таких діях є. Справа в тому, що турнір мав пройти з 9 по 21 червня, але через перенесення Євро-2020 терміни довелося зміщувати, щоб і молоді гравці могли поїхати на дорослу континентальну першість.

Вдруге поспіль молодіжний Євро пройде в двох країнах. Правда, в попередньому розіграші більшість матчів прийняла Італія, а в Сан-Марино відбулося лише три гри. Тепер же половина ігор пройде в Угорщині, а інша половина - в Словенії.

На жаль, збірна України пробитися на турнір не змогла. Команда Руслана Ротаня провалила відбірковий цикл, пропустивши вперед команди Данії та Румунії.

Але і без нашої команди на молодіжному Євро точно є, за ким простежити. Давайте пройдемося по кожній з чотирьох груп.

Група А: Угорщина, Румунія, Німеччина, Нідерланди

Німеччина

На перший погляд, здається, що тут є два очевидних фаворити: Німеччина і Нідерланди. Але я б не був так упевнений. Особливо в контексті збірної німецької команди.

Якщо ви відкриєте заявку команди Штефана Кунтца на турнір, то навряд чи побачите там багато знайомих облич. Фактично, головною зіркою цієї команди є футболіст, який поки що не зіграв за неї жодного матчу - 16-річний вундеркінд дортмундської «Боруссії» Юссуфа Мукоко. Цей хлопець точно стане наймолодшим гравцем в історії Євро U-21, але поки він не здатний постійно робити різницю на такому рівні.

Getty Images/Global Images Ukraine. Юссуфа Мукоко

Також можна виділити форварда «Ред Булла» Зальцбург Мегріма Берішу і основного правого захисника «Вольфсбурга» Рідле Баку. Більшість гравців цієї команди виступають за клуби з нижньої частини турнірної таблиці Бундесліги або взагалі у Другій Бундеслізі.

Значно поліпшити картину могли б 17-річні Флоріан Віртц із «Байєра» і Джамал Мусіала з «Баварії», але Йоахим Льов викликав їх до головної команди на матчі відбору на ЧС-2022.

Нідерланди

Просто неймовірно сильну і талановиту команду в Угорщину привезли нідерландці. Якщо судити виключно за іменами, то Нідерланди виглядають одними з головних фаворитів на перемогу в турнірі.

Getty Images/Global Images Ukraine. Свен Ботман

В першу чергу, як це не дивно, виділяється лінія оборони. Центрбек «Лілля» Свен Ботман проводить настільки класний сезон, що інтерес до нього проявляє навіть «Ліверпуль». Пер Схуурс - основний захисник «Аякса», а Тірелл Малсія і Лутшарель Геертруйда закривають фланги оборони «Фейєноорда». Приїхав на турнір і Мітчелл Баккер з ПСЖ, який награв уже 21 матч в Лізі 1 за один з топ-клубів Європи. Так що вибирати головному тренеру Едвіну ван дер Луї точно є з кого.

У центрі півзахисту виділяється капітан і ключовий футболіст АЗ Тен Копмейнерс, який влітку точно повинен піти на підвищення. На флангах атаки, швидше за все, будуть грати Джастін Клюйверт з «РБ Лейпциг» і зірка «Брюгге» Ноа Ланг. На вістрі може з'явитися Майрон Боаду з АЗ, який вже пограв і за дорослу збірну, або вундеркінд «Аякса» Брайн Броббі, який оформив свій перехід у «РБ Лейпциг».

Талант на таланті й талантом поганяє. За цією командою точно буде цікаво спостерігати.

Угорщина

Дуже важко оцінити справжній рівень угорської «молодіжки», адже вона на правах господаря турніру не проходила кваліфікацію. В рамках підготовки до Євро угорці провели сім товариських матчів, в яких виграли лише одного разу - 2:0 проти Росії. Проти Данії, Словенії та Північної Ірландії вони зіграли внічию, а інші ігри програли. Наприклад, Хорватії та Норвегії взагалі поступилися з розгромним рахунком.

Тренує Угорщину U-21 легенда місцевого футболу Золтан Гера, якого фанати зі стажем повинні пам'ятати за виступами в АПЛ за «Фулхем» і «Вест Бромвіч». Він грав за ту саму команду Роя Ходжсона, яка по дорозі вибила «Шахтар» і дійшла до фіналу Ліги Європи, де програла «Атлетіко». Ця робота - перший тренерський досвід у кар'єрі Гери.

Найвідоміший молодий угорський футболіст Домінік Собослоі, звичайно, на турнірі не зіграє. По-перше, він травмований, по-друге, здоровим він точно став би в нагоді головній збірній.

Кістяк команди, яка виступить на турнірі, складають гравці з місцевого чемпіонату. Виняток - центрбек «Парми» Батонд Балог. Правда, в своєму клубі 18-річний угорець поки що практично не грає - 3 гри за головну команду.

На перший погляд, здається, допомогти угорцям не вилетіти на стадії групового етапу можуть хіба що рідні стіни.

Румунія

Пам'ятаєте Адріана Муту? Того самого шалено талановитого нападника, чию кар'єру погубили наркотики і непрофесійне ставлення до справи. Тепер цей вкрай колоритний персонаж тренує румунську молодіжку. Зокрема, Муту вже був головним тренером команди, коли вона поступилася Україні (0:1) у передостанньому турі кваліфікації. Всього за нього Румунія U-21 зіграла лише 4 гри: дві перемоги, нічия і поразка.

Недооцінювати румунську збірну точно не варто. Наприклад, на минулому молодіжному Євро вона дісталася аж до півфіналу. Звичайно, з тієї команди в нинішній заявці немає практично нікого, але все одно вона виглядає досить цікаво.

Кістяк Румунії U-21 складають футболісти найсильнішого клубу країни «Стяуа». З цієї команди в заявці аж шестеро виконавців. Особливу увагу я б звернув на атакуючого півзахисника Олімпіу Моруцана, якого свого часу сватали в київське «Динамо». У поточному сезоні чемпіонату Румунії 21-річний технічний хавбек оформив 6 м'ячів і 12 асистів у 23 матчах, а цей турнір може стати для нього відмінним плацдармом для переходу в сильніший чемпіонат. Також дуже багатообіцяюче виглядає 21-річний голкіпер Андрєй Влад.

Є в заявці румунської команди і один представник топ-клубу - 19-річний центральний захисник «Ювентуса» Раду Драгусін. Цей хлопець вважається одним з головних талантів «старої синьйори», а в цьому сезоні вже навіть дебютував у Серії А і Лізі чемпіонів. Правда, за Румунію U-21 Драгусін поки що зіграв лише 2 матчі, тому немає гарантій, що на турнірі він буде основним.

В цілому є відчуття, що на молодіжному Євро румунам під силу нав'язати боротьбу Німеччині в боротьбі за вихід до плей-оф.

Група B: Словенія, Італія, Чехія, Іспанія

Словенія

Як і Угорщина, словенці не проходили кваліфікацію, оскільки є господарями турніру. Але, на відміну від угорців, у товариських матчах вони виглядали вкрай гідно, розписавши нічиї з такими грандами як Франція, Англія, Португалія та Німеччина.

Докладно зупинятися на персоналіях навряд чи має сенс, адже 16 з 23 заявлених гравців грають у місцевому чемпіонаті. З тих, хто грає за кордоном, два представники чемпіонату Австрії, фланговий форвард із Серії Б, нападник молодіжки «Сампдорії», воротарі молодіжних команд «Евертона» і «Парми», а також один гравець краківської «Вісли». Участь у турнірі подібного рівня буде для кожного з них шансом проявити себе на очах у скаутів клубів з топ-ліг.

Але є все ж у словенській молодіжці одна людина, про яку хочеться поговорити. Тренує цю команду Міленко «Сашко, де ти бігав» Ачімович. Легенда збірної Словенії, який забив один найвідоміших м'ячів у історії збірної України.

У свої 44 роки Ачімович тільки починає тренерську кар'єру. Раніше він нетривалий час працював спортивним директором словенської «Олімпії», а збірну U-21 очолив лише в листопаді минулого року. Футболістом Ачімович був вкрай цікавим, і дуже цікаво подивитися, що у нього вийде на тренерському терені.

Італія

На мій погляд, італійська молодіжка виглядає чи не головною «темною конячкою» турніру. Команда Паоло Ніколато не буяє яскравими зірками, як та ж Франція, але тут зібрано вкрай солідний і непоступливий колектив.

Дуже важливо, що в складі Італії U-21 є гравець із лідерськими якостями, навколо якого буде будуватися гра. Мова про одного з головних талантів свого покоління опорника Сандро Тоналі, який проводить дуже непоганий сезон за «Мілан». Також із гравців «россонері» на турнір поїхав багатообіцяючий центрбек Маттео Габбья.

Getty Images/Global Images Ukraine. Сандро Тоналі

В цілому, в складі італійців вистачає дуже цікавих футболістів. З тих, хто на слуху, виділяється лівий захисник «Ювентуса» Джанлука Фработта і 19-річний центрхав «Дженоа» Ніколо Ровелла, який вже підписав контракт зі «старою синьйорою», але залишився в своєму клубі на правах оренди. Також на турнір поїде Патрік Кутроне, який після вражаючого дебюту за «Мілан» не зміг проявити себе в «Вулверхемптоні» і «Фіорентині», а зараз мучиться в оренді в «Валенсії». Молодіжний Євро - шанс для Кутроне нагадати про себе. Але є і ряд перспективних футболістів, які дуже подобаються в цьому сезоні Серії А: хавбек Томмазо Побега зі «Спеції», захисник «Верони» Маттео Ловато і форвард «Дженоа» Джанлука Скамакка.

Як і багато італійських команд, молодіжна збірна грає за схемою 3-5-2, де важливу роль відіграють фланги і центр поля. На цих позиціях у Паоло Ніколато повний порядок, тому від італійців на цьому турнірі чекаю як мінімум виходу з групи.

Чехія

Після кількох років забуття чеський футбол переживає свого роду «епоху Відродження». Чого тільки варта «Славія», яка дісталася до чвертьфіналу Ліги Європи. Та й «Вікторія» Плзень зі «Спартою» в останні роки перебувають на слуху. Доросла Чехії пробилася на чемпіонат Європи-2020.

Getty Images/Global Images Ukraine

Що стосується молодіжки, то вона досить впевнено кваліфікувалася на Євро, випередивши в групі Шотландію, Грецію і Хорватію. При цьому чехи показали себе дуже організованою командою, яка, в першу чергу, робить ставку на результат. За весь відбірковий цикл команда Карела Крейчі забила 20 м'ячів, 12 з яких у ворота Сан-Марино. Навіть проти умовної Литви Чехія забивала гол в першому таймі, а потім просто утримувала необхідний результат. Це робить чехів дуже неприємними і небезпечними суперниками для всіх команд групи.

З персоналій у Чехії U-21 я б виділив трьох гравців. 22-річний атакуючий хавбек «Славії» Ондржей Лінгр - основний гравець найсильнішої команди країни, яка пошуміла в Європі. Опорник «Спарти» Ладіслав Крейчі, який відмінно грає на стандартах і є мозковим центром команди. Також зі «Спарти» на турнір поїхав 17-річний атакуючий півзахисник Адам Карабец - дуже технічний юніор, який запам'ятався своїми яскравими виходами на заміну в Лізі Європи.

Думаю, чехам цілком під силу нав'язати Італії та Іспанії боротьбу за місце в плей-оф.

Іспанія

А хіба є молодіжні турніри збірних, де Іспанія не входить до числа головних фаворитів на перемогу? Зрештою, мова про діючих володарів трофею молодіжного Євро.

Як і зазвичай, цього разу Іспанія везе на турнір команду, в якій повно зірок. Чого тільки варті захисник Оскар Мінгеса і центрхав Рікі Пуч, які отримують регулярну ігрову практику за «Барселону». Особливо потужно виглядає середня лінія команди, де, крім Пуча, також є основний опорник «Реал Сосьєдаду» Мартін Субіменді, центрхав «Роми» Гонсало Вільяр і атакуючий півзахисник «Мілана» Браїм Діас, права на якого належать «Реалу».

Getty Images/Global Images Ukraine

На відміну від попередніх турнірів, в Іспанії U-21 великі питання викликає воротарська позиція. На цей турнір головний тренер команди Луїс де ла Фуенте викликав основного голкіпера аутсайдера Ла Ліги «Уески» Альваро Фернандеса, дублера Петера Гулачі в «РБ Лейпциг» Хосепа Мартінеса, а також Алекса Домінгеса з «Лас-Пальмаса». Дуже великий контраст, якщо порівнювати з Кепою Аррісабалагою, Унаї Симоном і Давидом Де Хеа, які грали на молодіжних Євро раніше.

Не вражає і лінія атаки іспанців. На лівому фланзі є вкрай талановитий Баррентчеа з «Реал Сосьєдаду», але на вістрі можуть зіграти тільки двоє: Абель Руїс із «Браги» і Дані Гомес із «Леванте». Сумарно ці форварди забили 4 м'ячі у своїх лігах в цьому сезоні.

Є відчуття, що такий серйозний дисбаланс між лініями завадить іспанцям захистити свій титул. Але виходити з групи вони просто зобов'язані.

Група С: Франція, Данія, Ісландія, Росія

Франція

Едуардо Камавінга, Маттео Гендузі, Веслі Фофана, Бубакар Камара, Ібраїма Конате, Жонатан Іконе, Ілан Мелье, Жюль Кунде - це лише неповний список талантів, які зіграють на турнірі за Францію U-21.

Getty Images/Global Images Ukraine. Эдуардо Камавинга

Якщо ви зайдете на відомий портал Transfermarkt, і подивіться там список найдорожчих гравців молодіжного Євро, то в першій десятці буде одразу п'ятеро французів.

Особисто для мене саме Франція - головний кандидат на підсумкову перемогу. І справа тут не тільки в розкручених молодих зірках рівня Камавінги. У цій команді небезпечний абсолютно кожен футболіст. Взяти того ж форварда «Ніцци» Аміна Гюйрі, про який знають не так багато, але ж цей хлопець забив уже 16 м'ячів в 36 іграх сезону.

Французька молодіжка намагається грати за тією ж схемою, що і головна команда - 4-3-3. Так що нудними матчі «триколірних» точно не будуть. Та й негоже збірній з таким підбором футболістів грати другим номером проти Данії, Ісландії або Росії. Про це говорить і те, як французи грали у відборі, де вони лише в трьох матчах з десяти забили менше трьох м'ячів.

Ісландія

Ще недавно поява ісландських збірних на великих турнірах дивувала, але зараз це вже виглядає буденністю. Те, що молодіжна збірна цієї країни знову зіграє на Євро U-21, зайвий раз показує, наскільки класно держава займається розвитком футболу.

Всі прекрасно знають, в якому стилі діють ісландці, але все одно важко щось протиставити їхній фізичній потужності і самовіддачі. Упевнений, зустріч із цією командою не буде легкою прогулянкою навіть для французів. У відборі Ісландія зуміла випередити міцних ірландців і шведів, пропустивши вперед тільки Італію.

Більшість гравців ісландської молодіжки практично нікому невідомі, але є там кілька неймовірно цікавих персонажів. В першу чергу, мова про центрального півзахисника Ісака Йоханнессона, якому лише вчора виповнилося 18. Незважаючи на свій юний вік, цей футболіст був ключовим гравцем основи шведського «Норрчепінга» в минулому сезоні, а з 10 гольовими передачами він став другим асистентом ліги. Дуже креативний і швидкий гравець, гідний уваги. Також я б виділив лівого півзахисника Мікеля Андерсона, який в цьому сезоні навіть пограв у Лізі чемпіонів за «Мідтьюлланд».

Ну і що за збірна Ісландії без Гудйонссена? Син найвідомішого гравця в історії ісландського футболу Свенн Арон також може зіграти на цьому турнірі. У минулому сезоні Гудйонссен-молодший грав за «Спецію» в Серії Б, а останні півроку провів в оренді у датському «Оденсе», де не відзначався результативністю - 1 гол в 7 матчах. З огляду на те, що Свенну вже 22, навряд чи він колись досягне рівня свого батька.

На папері ісландці виглядають аутсайдерами групи, але хіба хтось здивується, якщо вони знову пройдуть до плей-оф?

Данія

Молодіжна збірна Данії добре знайома українським фанатам, адже саме вона вибила нашу команду в кваліфікації на Євро. Думаю, багато запам'ятали гру в Києві, де команда Руслана Ротаня вже до 59-ї хвилини горіла 0:3, але потім відіграла два м'ячі.

Данія U-21 виділяється, в першу чергу, завдяки своєму тренеру. Іспанський фахівець Альберт Ермс раніше працював помічником Петера Боса в «Боруссії» Д, а також допомагав Хорді Кройффу в китайському «Чунціні». Стиль цього 53-річного фахівця відрізняє тотальний контроль м'яча, гра в 2-3 торкання і висока лінію оборони. Якщо хтось думає стереотипом, що на молодіжний Євро приїде чергова класична скандинавська команда, то відразу скажу, що це не так.

Більшість гравців датської молодіжки виступають на перших ролях у найсильніших клубах країни. Той же правий вінгер Андерс Дрейер є ключовим гравцем «Міттьюланда», центрхав Йеспер Ліндстрем з 9 голами і 9 асистами - найнебезпечніший футболіст гравець «Брондбю», а вибухового Мохаммеда Дарамі з «Копенгагена» точно запам'ятали багато фанатів «Динамо» за матчами минулого розіграшу Ліги Європи. Найдосвідченішим з усієї команди є вінгер Якоб Бруун Ларсен, який раніше подавав великі надії в «Боруссії» Д, і був лідером Данії U-21 на минулому Євро. Але останні два роки склалися для нього невдало: не закріпився в «Хоффенхаймі», звідки перейшов в оренду в «Андерлехт», а й там він не виблискує.

Одним з відкриттів турніру в складі Данії може стати центральний захисник Мадс Соренсен. У цьому сезоні 22-річний футболіст пробився в основу «Брентфорда», який веде боротьбу за вихід в англійську Прем'єр-лігу. Дуже цікавий захисник з хорошим першим пасом, на якого варто звернути увагу.

Росія

Молодіжна збірна Росії вперше з 2013 року, і четвертий раз в історії, зіграє на цьому турнірі. За всю свою історію вона жодного разу не добиралася далі 1/4 фіналу. Це все, що потрібно знати про цю команду середньостатистичному українському вболівальнику.

Група D: Англія, Португалія, Швейцарія, Хорватія

Англія

Ось ми і дісталися до «групи смерті», де на вихід до плей-оф у рівній мірі претендують всі чотири команди. Почнемо з «родоначальників футболу», які привезли до Словенії дуже солідний колектив.

Звичайно, англійці були б ще сильнішими, якби на турнір приїхали Філ Фоден, Деклан Райс, Джуд Беллінгем, Мейсон Маунт, Букайо Сака і Ріс Джеймс, які потрапили до заявки Гарета Саутгейта. Але і без них в Англії U-21 вистачає зіркових виконавців.

Наприклад, в атаці Ейді Ботройд може розраховувати на таланту МЮ Мейсона Грінвуда і вінгера «Челсі» Каллума Хадсона-Одоі. У центрі поля є Кертіс Джонс, який став основним у цьому сезоні в «Ліверпулі», а також Еміль Сміт-Роу з «Арсеналу», Том Девіс з «Евертона» і технар «Кристал Пелас» Еберечі Езе. На правому фланзі оборони ми побачимо Макса Еронса з «Норвіча», яким цікавиться сама «Баварія», а на лівому Райана Сессеньона, який орендований «Хоффенхаймом» у «Тоттенхема». У центрі оборони є такі гравці, як Джафет Танганга, який проявив себе в складі «шпор», і основний гравець «Евертона» Бен Годфрі. На вістрі атаки зіграє найкращий бомбардир відбіркового циклу (13 голів) Едді Нкетіа з «Арсенала».

Дуже потужний підбір гравців, які володіють менталітетом переможців. Все ж не можна забувати, що не так давно англійці тріумфували на чемпіонатах світу U-17 і U-20. Деякі гравці з тих команд зіграють у Словенії в цьому році.

У Англії є все, щоб навіть поборотися за перемогу на турнірі. Але так кажуть перед усіма чемпіонатами на всіх вікових рівнях.

Португалія

Португальська молодіжка ніколи не вигравала чемпіонат Європи, хоч і постійно привозить на турнір дуже добротну команду. І ось уже втретє вона це робить під керівництвом Руя Жорже, який займає свій пост аж з 2010 року.

Цього разу португальці дуже спокійно пройшли відбір, вигравши 9 матчів з 10. Парадоксально, що навіть з таким показником вони фінішували другими, адже таку ж кількість очок набрали Нідерланди. В очних зустрічах перевага виявилася на боці «помаранчевих» (4:2 і 1:2).

Є в заявці португальців декілька дійсно зіркових виконавців: правий захисник «Мілана» Діогу Далот, фланговий форвард «Барселони» Трінкау, центрхав «Вулверхемптона» Вітінья і опорник «Галатасарая» Жедсон Фернандеш, який встиг пограти за «Тоттенхем».

Getty Images/Global Images Ukraine. Жедсон Фернандеш

Але від одного гравця Португалії U-21 на цьому турнірі я чекаю особливої ​​феєрії. Мова про атакуючого півзахисника «Спортинга» Педру Гонсалвеша, якого називають другим Бруну Фернандешем. «Леви» в цьому сезоні впевнено лідирують у чемпіонаті Португалії, а Гонсалвеш проводить аномальний сезон, забивши 15 м'ячів у22 іграх. Якщо цей мініатюрний (173 см) плеймейкер покаже всі свої найкращі якості, то може стати ледь не головною зіркою турніру.

Швейцарія

Парадоксально, але молодіжна збірна Швейцарії - рідкісний гість на молодіжних континентальних першостях. Нинішній турнір стане для неї лише третім в історії. До цього швейцарці добиралися до півфіналу Євро-2002 U-21, а в 2004 не пройшли груповий етап.

Цього разу Швейцарія дуже впевнено пройшла відбір. Подібно Португалії, вона виграла 9 матчів, програвши лише французам за різницею забитих і пропущених м'ячів.

Подібного результату Швейцарія U-21 досягла, в першу чергу, завдяки організованій обороні і досить сильному воротареві «Діжона» Антоні Ракьоппі. У центрі захисту може зіграти один з найталановитіших гравців країни Леонідас Стергіу, який проявив себе за «Санкт-Галлен», а на правому фланзі - Жордан Лотомба з «Ніцци». Опорну зону цементує зовсім молодий Сімон Зом, який у свої 19 отримує ігрову практику в «Пармі» (14 ігор в Серії А) .Також з гравців я б виділив форварда «Брайтона» Адіна Зекірі. Так, в АПЛ він поки що майже не грає, але у відбірковому циклі забив 9 м'ячів - четвертий результат серед усіх футболістів.

Тренує молодіжну збірної Швейцарії ще один фахівець, якого можуть дуже добре пам'ятати українські фанати. У 2005 році Мауро Лустрінеллі забив перший м'яч «Туна» в київському матчі проти «Динамо» (2:2). Чим закінчилася друга гра, думаю, нагадувати не варто. Через три роки цей же нападник був у складі «Белінцони», коли та вибивала з Кубка УЄФА «Дніпро». Як тренер, Лустрінеллі працював з молодіжними командами рідного «Туна», а також очолював збірну Швейцарії U-16. З командою U-21 він трудиться з осені 2018 року.

У більш слабкій групі швейцарці могли б боротися за вихід до плей-оф, але в даному квартеті вони виглядають явними аутсайдерами.

Хорватія

Хорватська молодь по праву вважається однією з найталановитіших в світі, але на чемпіонатах Європи U-21 «шашкові» ніколи не домагалися нічого серйозного: три потрапляння у фінальну частину і 0 виходів до плей-оф. Якби не збільшення числа учасників, хорвати не пройшли б відбір і цього разу, адже вони фінішували другими в групі, програвши Чехії.

Останнім часом весь хорватський футбол крутитися навколо сенсаційного «Динамо» Загреб, який вибив «Тоттенхем» з Ліги Європи. Тож не дивно, що кістяк хорватської молодіжки складають саме гравці і вихованці цього клубу. Зокрема, на турнірі зіграють хавбеки Ловро Майер, Бартол Франьїч і Лука Іванушец, які грали проти «шпор». Також в Хорватії U-21 варто виділити основного лівого захисника «Лілля» Домагоя Брадаріча, центрбека «Спеції» Мартіна Ерліча і воротаря «К'єво» Адріана Семпера.

Тренує хорватів Ігор Біщан, якого багато хто може пам'ятати по виступами за «Ліверпуль», «Панатінаїкос» і збірну Хорватії. Як тренер, він успішно працював у словенській «Олімпії», вигравши з нею чемпіонство, а на чолі «Рієки» 42-річний тренер узяв Кубок Хорватії-2018/19.

Хорвати намагаються грати за схемою 4-3-3, роблячи ставку на контроль м'яча і швидкі контратаки. Складно уявити, що вони зможуть протиставити Англії і Португалії, але скидати їх з рахунків точно не варто.

Календар турніру

Група А

24 березня

Румунія – Нідерланди
Угорщина – Німеччина

27 березня

Угорщина – Румунія
Німеччина – Нідерланди

30 березня

Нідерланди – Угорщина
Німеччина – Румунія

Група В

24 березня

Словенія – Іспанія
Чехія – Італія

27 березня

Словенія – Чехія
Іспанія – Італія

30 березня

Італія – Словенія
Іспанія – Чехія

Група С

25 березня

Росія – Ісландія
Франція – Данія

28 березня

Ісландія – Данія
Росія – Франція

31 березня

Данія – Росія
Ісландія – Франція

Група D

25 березня

Англія – Швейцарія
Португалія – Хорватія

28 березня

Хорватія – Швейцарія
Португалія – Англія

31 березня

Швейцарія – Португалія
Хорватія – Англія

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 26 квітня
Футбол | 26 квітня 2024, 11:00 0
СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 26 квітня

Важливі події у всіх видах спорту спільно від Sport.ua та GGBET

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitalii_13UA
Да выгоните вы нахер этого Ротаня. Здесь ничего не поможет, ни время, ни деньги. Зачем они поставили человека, который только деградирует молодых футболистов? Сегодня он уже показал кто он. Или в очередной раз хотим пролететь мимо всех турниров?
VAD
"Спасибо" ротаню и тем кто его держит
DKTheBest2
Зате з Русіком.
osa110
Кому ОНО приходится родней?