Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 24 березня 2021, 15:31
1849
2

ГРОЗНИЙ: «Україні під силу виграти міжнародний турнір U-21 в Туреччині»

Фахівець в інтерв'ю Sport.ua оцінив шанси команди Ротаня на Antalya Cup

| Оновлено 24 березня 2021, 15:31
1849
2
ГРОЗНИЙ: «Україні під силу виграти міжнародний турнір U-21 в Туреччині»
ФК Динамо. В'ячеслав Грозний

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний оцінив шанси збірної України U-21 на турнірі Antalya Cup, в рамках якого українці зіграють з Болгарією, Узбекистаном і Словаччиною.

«На жаль, української молодіжці U-21 не вдалося вийти на чемпіонат Європи. Ми посіли третє місце в групі слідом за Данією і Румунією. Дуже правильним було рішення взяти участь нашої збірної в турнірі молодіжних команд Antalya Cup. До слова, збірна України виграла цей турнір в 2019 році.

У турнірі грає шість команд, і кожна збірна зіграє по три матчі. 24 березня збірна України зіграє з Болгарією, 27 березня з Узбекистаном, а 29 березня – зі Словаччиною. У турнірі візьмуть участь ще команди Північної Македонії та Казахстану.

Молоді хлопці отримають дуже хорошу міжнародну практику, оскільки деякі з них взагалі вперше запрошені в U-21, а багато хто не має постійної ігрової практики в своїх клубах з різних причин.

Тренерський штаб збірної отримає дуже багато інформації по кожному гравцеві і по команді в цілому. Упевнений, в кожному матчі буде значна ротація складу. Всі гравці зможуть проявити себе. Зараз йде формування нового колективу. У складних ситуаціях проявлять себе лідери. Виросте відповідальність, адже тут ти представляєш вже країну!

В Україні завжди вміли і вміють працювати з молоддю. У нас завжди вміли відкривати таланти. Просто дуже складно доводити їх в стартові склади провідних команд. Це складно було зробити, тому що місця в старті були зайняті дуже якісними легіонерами. Завдання у клубів були найамбітніші, а саме – грати в Лізі чемпіонів. Тому не дивно, що сьогоднішні гравці стартового складу збірної України Зінченко, Маліновський і Яремчук розкривалися за кордоном. Хоча всі знали, що вони талановиті. Але такі реалії.

Але зараз ситуація в країні кардинально змінилася з різних причин, тому українська молодь постійно грає у всіх командах УПЛ. Першим до цього прийшло «Динамо», яке п'ять років тому зробило пріоритет на користь своїх вихованців і талановитої молоді з інших українських міст. Це вже приносить свої плоди! Подивіться на результати. Без молоді сьогодні неможливо представити і головну збірну країни.

Підготовка української молоді – це фірмовий знак якості та візитівка України! І не тільки тому що збірна України Олександра Петракова стала чемпіоном світу U-20. Наші збірні різного віку в усіх турнірах розглядаються завжди в числі головних фаворитів. Ми – футбольна країна! У нас багато талантів, якими важливо правильно розпорядитися. Але найбільша проблема – це перехід у дорослий футбол, адаптація, довіра клубних тренерів. Потрібна мотивація і професіоналізм від молодих футболістів.

Україні під силу не тільки виграти цей міжнародний турнір, а й продемонструвати свої найкращі якості та командну гру, а також характер», – сказав Грозний.

 
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Bolshoi
Да, хорошая штука.