Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 23 березня 2021, 18:59
1479
1

Дніпро – Орадя. Прогноз і анонс на матч Кубка Європи ФІБА

Чемпіони України зіграють з господарями бабблу

| Оновлено 23 березня 2021, 18:59
1479
1
Дніпро – Орадя. Прогноз і анонс на матч Кубка Європи ФІБА
ФБУ

Поєдинок «Дніпро» - «Орадя» відбудеться у вівторок, 23 березня, в Румунії. Початок зустрічі о 19.00 за київським часом. 

Через годину після того як свій матч почне «Прометей» в боротьбу за вихід в 1/4 фіналу Кубка Європи ФІБА вступить «Дніпро». В суперниках у «річковиків» буде румунська «Орадя», яка і виступає господарем «бабблу». Крім дніпрян, в Ораді гостюють італійська «Реджо-Емілія» і ще один румунський колектив «Сібіу». Саме з переможцем протистояння цих клубів і зіграє «Дніпро» в разі успішного виступу в сьогоднішньому поєдинку. Але спочатку необхідно пройти господарів міні-турніру.

Гра проти «Ораді» могла і зовсім не відбутися, тому що у румунського клубу незадовго до матчу проти «Дніпра» були виявлені випадки зараження коронавірусом, і команда пішла на самоізоляцію. Свій останній поєдинок суперники «Дніпра» провели аж 9 березня і це був фінал Кубка Румунії, в якому «Орадя» поступилася клубу «Волунтарі» - 65:72.

У нинішньому чемпіонаті Румунії суперники «Дніпра» встигли провести 13 зустрічей і на даний момент ділять 7-8 місця з командою «Крайова», маючи в активі дев'ять перемог і чотири поразки в пасиві, але при цьому, з описаних вище причин, «Орадя» має кілька ігор в запасі.

У Кубку ФІБА Європа нинішнього сезону румуни на груповому етапі виступали в квартеті D і завершили турнір на третьому місці, але, також як і «Белфіус», змогли за додатковими показниками виявитися однією з кращих команд серед тих, хто фінішував третіми в своїх четвірках. Всього в активі «Ораді» одна перемога і дві поразки, а повний список результатів румунського клубу має наступний вигляд:

26 січня. «Орадя» - «Бешикташ» (Туреччина) - 91:83

28 січня. «Балкан» (Болгарія) - «Орадя» - 58:55

29 січня. «Орадя» - «Сібіу» (Румунія) - 70:78

Оскільки рівень румунських баскетболістів в більшості своїй невисокий, команди, які претендують на високі місця і успішний виступ в єврокубках, мають у своєму складі чимало легіонерів. Не стала винятком і «Орадя». Кольори клубу захищають відразу п'ятеро американців, двоє сербів і литовець.

Лідерами в цьому інтернаціональному колективі є американське тріо гравців задньої лінії Джордан Уотсон - Аарон Бруссард - Стефен Холт. Кожен з них має середню двозначну результативність у внутрішніх змаганнях і непогані показники рейтингу ефективності. Передня лінія клубу багато в чому залежить від гри названих вище американців і від постачання великих якісними передачами. Основними бігменами команди є серб Драган Зекович і литовець Артурас Валейка.

Дніпровський «Дніпро» прибув до Румунії ще в неділю для більш якісної підготовки до гри. У порівнянні з матчами групового турніру Кубка Європи ФІБА звертає на себе увагу ротація на позиції першого номера. Ді Джей Купер має великий єврокубковий досвід, вже провів в команді достатньо часу і повинен допомогти клубу на міжнародній арені. Також не можна не відзначити передню лінію української команди, яка явно виглядає сильніше за своїх опонентів з румунського колективу.

Основним завданням для «річковиків» бачиться якісна протидія потужній задній лінії суперника. Якщо українські баскетболісти зможуть перекрити кисень американським лідерам клубу - це явно внесе дисбаланс у гру суперника. У «Дніпра» є свої козирі і в протистоянні з приблизно рівним за силою суперником важливо зуміти їх реалізувати. Переможця зустрічі досить складно спрогнозувати, але віддамо невелику перевагу українському клубу.

Sport.ua проведе текстову трансляцію матча «Дніпро» - «Орадя».

Прогноз Sport.ua: перемога «Дніпра».

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Bismuth
У кого больше америкосов в составе?