Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 23 березня 2021, 18:20
2312
0

Прометей – Белфіус. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

На шляху українського клубу до чвертьфіналу міцний клуб з Бельгії

| Оновлено 23 березня 2021, 18:20
2312
0
Прометей – Белфіус. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА
БК Прометей

Поєдинок «Прометей» - «Белфіус» відбудеться у вівторок, 23 березня, в Нідерландах. Початок зустрічі о 18.00 за київським часом.

Після того як в січні «Дніпро», «Прометей» і «Київ-Баскет» успішно подолали групову стадію Кубка Європи ФІБА сезону 2020/2021, для наших клубів настав час поєдинків плей-оф.

Керівники ФІБА-Європа і далі вирішили мінімізувати кількість матчів і перельотів для команд-учасниць і за допомогою жереба поділили шістнадцять колективів на чотири баббли по чотири клуби в кожному. Спочатку в кожному бабблі буде зіграна стадія 1/8 фіналу з одного матчу, а після цього переможці даних протистоянь в особистій дуелі зійдуться в чвертьфіналі і також в одному поєдинку розіграють путівку до Фіналу Чотирьох.

Першим з наших клубів в бій вступає «Прометей». Клуб з Кам'янського буде грати в Нідерландах, де в місті Хертогенбоші (який прийме відразу два баббли) на нього чекає дуель з бельгійським «Белфіусом». У разі успіху через два дні підопічні Віталія Чернія посперечаються за вихід у вирішальний етап турніру, їхнім суперником буде кращий в протистоянні між клубом «Острів Великопольський» з Польщі та господарями бабблу з нідерландського «Ден Боша».

Бельгійський «Белфіус», який став опонентом кам´янчан у боротьбі за вихід в 1/4 фіналу, є міцним середняком у себе в країні. Клуб з міста Монс жодного разу в своїй історії не вигравав внутрішній чемпіонат, але постійно знаходиться в групі лідерів бельгійського баскетболу. Найбільшими внутрішніми трофеями команди є два Кубки Бельгії, які «Белфіус» завоював у сезонах 2005/2006 і 2010/2011, а також Суперкубок Бельгії-2011. Чотири рази команда грала у фінальній серії, але титул чемпіона країни їй так поки і не підкорився. На міжнародній арені досягнення команди небагаті. Суперники «Прометея» регулярно виступають у єврокубках, але, переважно, завершують боротьбу на групових стадіях турнірів.

У нинішньому сезоні «Белфіус» йде на першому місці в своїй групі національної першості (поточний чемпіонат Бельгії у вищому дивізіоні поділений на дві групи по п'ять команд для зменшення числа переїздів) з показником в одинадцять перемог і чотири поразки.

Свій єврокубковий шлях 2020/2021 колектив з Монса розпочинав ще в Лізі чемпіонів ФІБА. Рівно півроку тому бельгійці в півфіналі кваліфікації обіграли польський «Анвіл» з рахунком - 81:69, а через два дні у вирішальному поєдинку за вихід у груповий етап турніру поступилися данському «Баккен Беарз» - 71:86.

Дане фіаско перемістило «Белфіус» у Кубок Європи ФІБА, де бельгійці в групі А змогли виграти одну гру і зазнали двох поразок. Незважаючи на це, суперники «Прометея» змогли стати одними з кращих серед всіх команд, які зайняли треті місця в своїх групах і продовжили боротьбу в турнірі. Наведемо список результатів «Белфіуса» на груповому етапі Кубка Європи ФІБА:

26 січня. «Белфіус» - «Реджо-Емілія» (Італія) - 69:70

27 січня. «Керменд» (Угорщина) - «Белфіус» - 66:83

28 січня. «Белфіус» - «Іракліс» (Греція) - 75:79 ОТ

В ростері суперників «Прометея» зібрані відразу сім легіонерів, що є типовим для бельгійського клубного баскетболу. П'ятеро з них представляють США і ще по одному гравцю мають боснійський і французький паспорт. Лідерами в складі «Белфіуса» є американський бігмен Скайлар Спенсер, який набирає 13,6 очок і додає до них 7,6 підбирань в матчах чемпіонату Бельгії, середній рейтинг ефективності - 21,3 бали і захисник Джібріль Дархем (11,9 очок + 4, 4 підбирань + 6,9 передач у внутрішній першості, середній рейтинг ефективності - 17,4 бали).

Ця ж парочка виблискувала і в Кубку Європи ФІБА, де її зусилля були одним з основних факторів успішного подолання бельгійцями групового етапу. Іншими важливими гравцями «Белфіуса» є американський захисник Арік Сміт і боснійський форвард Айдін Пенава, які при відсутності належної до них уваги можуть накидати супернику досить багато очок.

«Прометей» відправився в Нідерланди не в найбільш бадьорому настрої після поразки від «Будівельника», проте в повному складі. Рашад Вон і Олександр Бєліков вже зіграли минулого тижня в Суперлізі і готові вийти на майданчик і в єврокубковому поєдинку.

Один з лідерів бельгійського баскетболу апріорі є складним суперником для наших клубів, але у гравців «Прометея» достатньо класу і досвіду для проходу до чвертьфіналу. Також на користь кам´янчан говорить і більш довга лава, чим не може похвалитися тренерський штаб суперників. Залишається тільки приєднатися до думки букмекерів, які вважають український клуб фаворитом поєдинку, але дуель з «Белфіусом» буде дуже непростою.

Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу «Прометей» - «Белфіус».

Прогноз Sport.ua: перемога «Прометея».

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Дмитро ХРИСТИЧ: «У Дивізіоні 1A Україні потрібно прагнути до медалей»
Хокей | 04 травня 2024, 00:35 0
Дмитро ХРИСТИЧ: «У Дивізіоні 1A Україні потрібно прагнути до медалей»

Наставник оцінив успішний чемпіонат світу

Полтавські Робін Гуди. Металіст 1925 обіграв Ворсклу в матчі з 5 голами
Футбол | 04 травня 2024, 20:12 23
Полтавські Робін Гуди. Металіст 1925 обіграв Ворсклу в матчі з 5 голами

Команда з Харкова вперше перемогла під орудою Скрипника та залишила зону вильоту

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.