Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

УХЛ
| Оновлено 23 березня 2021, 15:13
2512
0

Інший Сокіл. Кияни без найкращого бомбардира розгромили Маріуполь

Київський клуб здобув впевнену перемогу в першому матчі плей-оф

| Оновлено 23 березня 2021, 15:13
2512
0
Інший Сокіл. Кияни без найкращого бомбардира розгромили Маріуполь
Іван Вербицький, Sport.ua

Чвертьфінальні серії плей-оф Української хокейної ліги стартували з двох розгромів. Правда, у порівнянні з чинними чемпіонами «Кременчуком», які перемогли «Білий Барс» із двозначним рахунком 11:4, перемога «Сокола» над «Маріуполем» виглядає трохи скромнішою. 

Зрештою, за грою кияни суперників здолали доволі відчутно. І то за умови, що на матч «Сокіл» вийшов відразу без двох ключових виконавців – оборонця Валерія Белинського і форварда Антона Рубана, який пропустив лише один із 42-х поєдинків команди в регулярному чемпіонаті і став із 46-ма очками (24 шайби + 22 передачі) її найкращим бомбардиром. 

«Люди не готові грати, тому й залишилися поза заявкою. В нас достатньо нападників та оборонців, щоб провести рівноцінні заміни», - буденно прокоментував небуденну подію тренер «Сокола» Олег Шафаренко.

Уже з перших секунд зустрічі було видно, що після приголомшливих 1:8 від «Кременчука» в заключному матчі регулярного чемпіонату «Сокіл» вийшов на лід гранично сконцентрованим.

«Думаю, ця невдача трохи нас розізлила, - погоджується оборонець киян Іван Сисак. – Напередодні ми обговорили всі моменти, зрозуміли, в чому полягали наші помилки і зробили висновки». 

Тон грі задали два вилучення, які хокеїсти «Маріуполя» примудрилися заробити в стартових 19 секунд поєдинку. Подвійною більшістю хокеїсти «Сокола» скористалися, коли після кількох поспіль добивань шайбу у ворота Ільяса Гафіулліна спрямував Дмитро Німенко. 

Зрештою, володіючи відчутною ігровою перевагою, «Соколові» тривалий час збільшити рахунок не вдавалося. Аж до тієї миті, коли наприкінці другого періоду господарі не піймали суперника на контратаці і зусиллями Богдана Ступака не закинули в меншості. Ця шайба виявилася в зустрічі ключовою і вже невдовзі Німенко красивим кидком у дальній верхній кут довів рахунок до 3:0. А остаточний підсумок зустрічі підвів оборонець Іван Сисак, котрий у 40 матчах регулярного чемпіонату відзначився лише двічі.

«Підключився до атаки, зробив усе, що треба й маєте результат», - скромно характеризує свою шайбу Іван.

Додамо, що попри комфортну перевагу Олег Шафаренко розслаблятися підопічним впродовж третього періоду не давав, налаштовуючи їх на те, щоб вони залишили свої ворота недоторканими. Врешті, не без проблем, але Георгій Дубровський перший у светрі «Сокола» «шат-аут» оформив.

«Останнім часом ми пропускали дуже багато, мені це набридло, - коментує Олег Шафаренко. – Тому нині хотілося пропустити якомога менше. Ця перемога впевнена, бо сьогодні хлопці виконали те, чого не виконували в попередніх поєдинках». 

«Перша перемога дуже важлива, бо з неї все починається, - доповнює тренера Іван Сисак. – Цей успіх додасть нам сил і емоцій. Зараз ми перемогли, бо всі гравці максимально виконували тренерську установку. Також дуже важливо, що ми не пропустили. Це зокрема додасть впевненості перед наступними матчами воротарю».

Серію до двох перемог «Сокіл» може завершити вже у середу, 24 березня, коли команди зіграють у Маріуполі. Цей матч господарі проведуть без оборонця першої ланки Савелія Скурихіна, який учора отримав перелом ключиці внаслідок проведеного Єгором Курбатовим силового прийому.

«Не сумніваюся, що на виїзді буде значно складніше, - вважає Шафаренко. – Та й загалом не назву «Маріуполь» простим суперником. В двох попередніх матчах регулярного чемпіонату ми в основний час зіграли внічию і виривали перемоги в серії булітів і овертаймі. Тому попри те, що виграли в азовців сім матчів із семи, ставимося до суперників з великою повагою і не збираємося їх недооцінювати. Вдома «Маріуполь» нікому не віддавав очок просто так, зокрема здобув перемогу над «Донбасом». З усіма суперниками маріупольці в себе грають на рівних».

Зауважимо, що в разі потреби, третій матч відбудеться у Києві 26 березня. 

«Сокіл» (Київ) – «Маріуполь» - 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Шайби: 1:0 – Німенко (Смирнов, Морозов, - подв. більш.), 02:59. 2:0 – Ступак, - менш., 37:48. 3:0 – Німенко (Кузьменко), 38:15. 4:0 – Сисак (Павленко, Морозов), 44:05

«Сокіл»: Дубровський; Олендаренко – Голубич, Сисак –Платонов, Чолач – Андрейків, Лисенко; Німенко –Кузьменко –Міхнов, Павленко –Курбатов –Морозов, Малетін –Смирнов – Ступак, Гончаренко –Сімчук –Панченко, Коржилецький. Тренер – Олег Шафаренко

«Маріуполь»: Гафіуллін; Скурихін – Пахмурін, Костарєв – Зуєв, Петрухно – Гуров, Філімонов – Тимченко; Чердак – Корчоха –Карпенко, Агєєв – Кудрін – Градусов, Луговий – Мазур – Мостовий, Ліхачов – Коваленко – Зайцев. Тренер – Сергій Вітер

22 березня. Київ. Спорткомплекс АТЕК. Без глядачів

Іван ВЕРБИЦЬКИЙ, фото автора

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.