Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 24 березня 2021, 18:58
2933
0

Фінляндія - Боснія і Герцеговина. Прогноз на матч кваліфікації ЧС

Хто третя сила в групі збірної України

| Оновлено 24 березня 2021, 18:58
2933
0
Фінляндія - Боснія і Герцеговина. Прогноз на матч кваліфікації ЧС
sportskeeda.com

У середу, 24-го березня, в Гельсінкі на стадіоні «Олімпійський» в рамках матчу 1-го туру групового етапу кваліфікації на чемпіонат світу 2022 року в Катарі збірна Фінляндії прийме команду Боснії та Герцеговини. Стартовий свисток пролунає о 21:45 за київським часом.

Це суперники збірної України по групі D. Також в одній групі з цими командами збірні Франції та Казахстану. Французи бачаться фаворитами групи, Україна, за ідеєю, йде другою, а ось Боснія і Герцеговина та Фінляндія мають між собою визначити третю силу і ту команду, яка зможе скласти боротьбу за друге місце.

Фінляндія

Перед виїздом в Україну фінам слід прийняти у себе вдома Боснію і Герцеговину. Тільки після цього матчу можна буде судити про силу Фінляндії. Поки ж можемо згадати, що в листопаді 2020 року вони в товариському матчі переграли Францію (2:0), а також виграли у Болгарії (2:1) і програли Уельсу (1:3) в Лізі націй. Вони завершили свою групу на другій позиції і залишилися в Лізі В.

До цього підопічні Маркку Канерви змогли пробитися на чемпіонат Європи. Вони зробили це вперше в історії. Фіни стали другими в групі з Італією, Грецією, тієї ж Боснією і Герцеговиною, Вірменією і Ліхтенштейном. Влітку вони візьмуть участь в Євро і там їхніми суперниками будуть Данія, Росія та Бельгія. Фіни не будуть фаворитами ні в кваліфікації ЧС-2022, ні на Євро-2020, але скидати їх з рахунків не можна, вони можуть вистрілити і бути «темною конячкою».

Лідером команди останнім часом є форвард «Норвіча» Теему Пуккі. Також варто відзначити Глена Камара з «Рейнджерс» і Джоеля Пог'янпало з «Уніона». Відзначимо втрату основного воротаря Лукаса Градецьки, який заліковує травму.

Боснія і Герцеговина

«Синьо-жовті» теж по праву можуть вважатися претендентами на поїздку на Мундіаль. «Дракони» виступали в Лізі А Ліги націй, проте там нічого не показали і, набравши два очки, посіли останнє місце. Правда, група у них була дуже серйозна. Суперниками були Італія, Нідерланди та Польща. Боснійці змогли зіграти внічию з італійцями і нідерландцями.

Що стосується кваліфікації на Євро-2020, то її команда Івайло Петєва завершила тільки на четвертому місці, поступившись Італії, Фінляндії та Греції. Боснійці виявилися вищими тільки за Вірменію та Ліхтенштейн. Команда мала шанс потрапити на чемпіонат Європи через Лігу націй, але в півфіналі стадії плей-оф по пенальті програла Північній Ірландії.

Відзначимо, що вперше в розташування збірної Боснії та Герцеговини викликаний воротар «Зорі» Нікола Василь.

Історія зустрічей

Команди зустрічалися між собою тільки два рази. Обидва матчі відбулися в 2019 році. Суперники обмінялися домашніми перемогами.

Орієнтовні склади:

Фінляндія: Йоронен, Алхо, Тойвіо, Араюурі, Гранлунд, Спарв, Камара, Лод, Тейлор, Пуккі, Пог'янпало.

Боснія і Герцеговина: Шехіч, Колашинац, Хаджікадуніч, Тодорович, Чівіч, Пьянич, Цімірот, Круніч, Вішча, Гояк, Джеко.

Прогноз на протистояння

Ми вважаємо, що цей поєдинок завершиться внічию, а тому нашою ставкою буде позиція – Х з коефіцієнтом 3.15 по лінії Parimatch.

24 березня, середа

Фінляндія - Боснія і Герцеговина
Гельсінкі. Стадіон «Олімпійський». 21:45
ТБ-трансляції в Україні немає
Прогноз Sport.ua — 1:1
 
  • 2,75
  • 3,15
  • 2,85
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.