Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 23 березня 2021, 15:15
1658
0

Харків'яни взяли три очки в непростому матчі з МФК Миколаїв

Металіст 1925 здобув четверту поспіль перемогу в чемпіонаті України

| Оновлено 23 березня 2021, 15:15
1658
0
Харків'яни взяли три очки в непростому матчі з МФК Миколаїв

У 17-му турі в гості до команди «Металіст 1925» завітав МФК «Миколаїв». Миколаївцям належало провести свій перший офіційний матч у 2021 році. Клуб з Миколаєва розташувався на 6-му місці і відставав від «Металіста 1925», котрий йде на 4-му місці, рівно на три очки.

Напередодні зимових канікул, в листопаді, підопічні Близнюка дуже успішно провели 4 останніх виїзних матчі: дві нічиї і дві перемоги. Харків'яни проводили другий матч після зимової перерви. Чотири дні тому в перенесеному матчі 6-го туру був обіграний «Альянс» з рахунком 2:1. І це була третя поспіль перемога харків'ян у чемпіонаті. Всі три перемоги були здобуті з мінімальним рахунком.

Команда «Миколаїв» – лідер за жовтими картками: 49 попереджень (більше за всіх), а харківська команда найбільш дисциплінована, у неї менше за всіх попереджень у лізі – всього 25. Миколаївці в числі шести команд, які жодного разу не проводили домашні матчі з глядачами. Для харків'ян ця гра була вже 4-ю з глядачами. Тільки миколаївська команда в цьому сезоні у Першій лізі вигравала з дуже великими рахунками, забиваючи у ворота суперників по 6 голів – 6:0 (перемога над «Кристалом») і 6:1 (перемога над «Гірником-Спорт»).

Підігрівав інтерес до матчу й присутність у складі команди з Миколаєва двох колишніх гравців «Металіста 1925» – Назарія Мельничука (він провів за харків'ян 22 гри) і Дмитра Сули (15 ігор і 5 забитих голів).

Загалом, гра обіцяла бути складною для господарів поля. З урахуванням того, що конкуренти «Металіста 1925» в боротьбі за вихід в УПЛ знаходяться в певному, нехай і не еликому, але відриві від харківської команди, будь-яка втрата очок веде для господарів поля до збльшення відставання від лідерів і значним зменшенням шансів на потрапляння в еліту.

Питання про результат для підопічних Кривенцова на цьому етапі головний. У першому весняному матчі, показавши феєричну гру в першому таймі, далі, особливо в кінцівці гри вони не ризикували і намагалися утримати за всяку ціну переможний рахунок. Валерій Кривенцов вирішив нічого не вигадувати і випустив точно такий стартовий склад, який був у понеділковому матчі проти «Альянсу». І точно так само, як у випадку з минулим матчем, «Металіст 1925» почав із просто-таки ураганної навали на ворота гостей. Один тільки Дерек в першій половині першого тайму тричі вибігав на воротаря гостей Бубенцова, але всякий раз кіпер не дозволяв себе переграти і ставав героєм всіх трьох епізодів.

Гол був забитий на 13-ій хвилині. На лівому фланзі Дмитренко на всіх парах мчав до воріт суперників, і захисник гостей Охрончук збив спритного півзахисника господарів поля. Штрафний подав Батюшин – новачок харківської команди, у якого був період в кар'єрі, коли він виступав за миколаївців. На подачу Батюшина відгукнувся захисник «Металіста 1925» Шершень. Його удар головою був виконаний вище всяких похвал – точнісінько в дальній кут воріт. Бубенцов був безсилий в цьому випадку. До речі, Шершень був автором гола у ворота миколаївців і в матчі першого кола, який закінчився перемогою «Металіста 1925» (2:1).

Гості поступово прийшли в себе і стали атакувати ворота господарів по всій ширині поля. Двічі Сидоренко тягнув досить складні удари від Одарюка і Паламаря. А ще в одному випадку Сула запустив точно в поперечину – як тут не згадати, що форвард миколаївців раніше грав за «Металіст 1925». Але ще до перерви харків'яни відповіли на ці моменти швидкісною атакою. Це Савін після пасу Дерека вийшов сам на сам із Бубенцовим. На жаль, вінгер харків'ян занадто зблизився зі стражем воріт «Миколаєва» та упустив відмінний шанс зробити рахунок 2:0.

Вийшов хороший цікавий перший тайм з єдиним голом, але у вболівальників було відчуття, що в другому таймі будуть ще голи і є великі шанси побачити видовищну гру й в другій половині матчу. І очікування виправдалися.

Після перерви вже на самому початку тайму МФК «Миколаїв» мало не відігрався. Це Кравченко на дальній штанзі в дотик бив після прострілу Кулиніча і влучив у стійку. Але харків'яни не збиралися відсиджуватися в обороні. У господарів виходили регулярні атаки. Особливо небезпечними атаки «Металіста 1925» стали після виходу на поле новачка команди, молодого форварда Блажка. На останніх хвилинах Валерій просто був зобов'язаний забити гол, але не влучив у ворота після навісу партнера, перебуваючи в ідеальній позиції для взяття воріт.

В цілому кінцівку господарі провели впевнено. У вболівальників харківської команди не було приводу в кінці гри переживати за результат, м'яч більшу частину часу перебував у центрі поля. На останніх секундах в доданий до другого тайму час гості пішли на останній вирішальний штурм воріт, що захищав Сидоренко. Але було пізно, і часу було мало, їхня атака захлинулася на підступах до володінь Дениса

Тепер харківський клуб має 31 очко і залишається на 4-му місці. Миколаївці з шостого місця переміщаються на 9-те. Наступний матч у підопічних Кривенцова буде ще складнішим, належить на виїзді зіграти з одним з лідерів чемпіонату «Агробізнесом» з Волочиська. Боротьба за три путівки в УПЛ вже зараз на початку весни розгорається не на жарт. Уявляю собі, як гаряче буде в кінці сезону.

«Металіст 1925» – МФК «Миколаїв» – 1:0

Гол: Шершень (13).

«Металіст 1925»: Сидоренко, Жичиков, Шершень, Ткачук, Западня, Кольцов, Савін (Блажко 63), Голодюк (Криськів 56), Батюшин, Дмитренко (Ченбай 86), Дерек.

МФК «Миколаїв»: Бубенцов, Кулиніч, Порох, Парцванія, Мельничук, Охрончук (Куксенко 79), Кравченко (Солдатов 74), Одарюк, Паламар (Нечипоренко 54), Войцеховський, Сула.

Попередження: Блажко (70) – Паламар (10), Парцванія (50), Мельничук (55).

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

МІЛЕВСЬКИЙ: «Хочу знайти нападника в Динамо, який був би схожий на мене»
Футбол | 24 квітня 2024, 21:47 0
МІЛЕВСЬКИЙ: «Хочу знайти нападника в Динамо, який був би схожий на мене»

Екс-форвард «Динамо» хоче повернутися лише до київського клубу

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 15
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.