Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 22 липня 2021, 05:21
10784
1

Перемігши Санчеса, Берінчик викликав на бій Лобова. Що відбувається?

Тепер українець, можливо, битиметься на голих кулаках

| Оновлено 22 липня 2021, 05:21
10784
1
Перемігши Санчеса, Берінчик викликав на бій Лобова. Що відбувається?
Фото Вальдемара Горлушка/K2 Promotions Ukraine

Денис Берінчик провів показовий спаринг. Швидко, ефективно розбив суперника з Чилі. Після такого шоу хочеться вірити, що боксерові, який прилетів настільки здалеку, заплатили гідно, тому що за перемогою він точно сюди не їхав.

І що це може дати в боксерському плані, теж не ясно.

Поєдинок - формальність. Збулися всі прогнози

Хто б сумнівався, що Хосе Санчес - не конкурент Денису Берінчику. Чилійця важко назвати навіть міцним середняком. Хіба що за мірками самого Чилі. Третє місце на boxrec, чудове п'ятнадцяте місце в рейтингу WBO - це все цифри і не більше.

За фактом ми мали боксера, який бився лише в Чилі, пропустив шість років кар'єри через напад на нього на вулиці і, м'яко кажучи, не відзначався ніколи. Бив таких же, як він, або слабших суперників - ось і все. П'ятнадцяте місце рейтингу WBO - це не досягнення. Це, скоріше, привід взяти його суперником комусь, хто перебуває вище, щоб мати підстави піднятися ще вище. Берінчик та Красюк скористалися можливістю.

Коментатори намагалися знайти інтригу. Говорили про те, що за зовнішнім виглядом оцінювати не можна. Згадували про місце в рейтингу WBO, про те, що життя потягало Санчеса, а, значить, він не подарунок. Навіть про те, що секундант намазав боксерові лікті якимось маслом прямо перед боєм, згадали. Мовляв, не такий вже він і простий. Небезпека, будьте обережні.

Але всі розмови так ними і залишилися. Денис не газував із місця в кар'єр, але і не беріг суперника з перших секунд. Перший раунд - розминочний. Багато ударів, зсувів і промацувань опонента. Єдиний раунд, у якому Санчес виглядав не жахливо. Другий раунд - набір швидкостей. Денис нагрівся, все зрозумів і пішов вперед. Обличчя Хосе почервоніло від влучень і крові.

Третій раунд не тривав довго. На самому старті Берінчик трохи похитав корпусом, викинув правий оверхед - прямо в ціль. Санчеса похитнуло, нехай і не страшно, але удар він відчув точно. Все подальше - справа техніки. Багато бокових і аперкотів - фірмова атака Берінчика. Єгор Голуб - тренер українця - просив не рубатися і попрацювати обережно. Денис так і робив, але у відповідь щось особливе не летіло. Не можна сказати, що Берінчик влучав багато і сильно, але і цього вистачило для того, щоб рефері дав відмашку.

Олександр Усик пояснив, чому рефері зупинив так рано:

«Рефері хороший і досвідчений, він і мої поєдинки судить. Головне завдання рефері - зберегти здоров'я боксера, а не влаштувати шоу для вболівальників. У бійця є сім'я, вони чекають його вдома. Все правильно він зробив».

Тут можна сперечатися. Все-таки, Санчес не був уражений наскільки, щоб закінчувати поєдинок. З іншого боку, Хосе не протестував. Навіть, якщо б рефері відрахував нокдаун і дав продовжити, все закінчилося б тут же. Можливо, жорсткіше, можливо, після такої ж серії. Але ударів чилієць пропустив би точно більше. Здоров'я рефері зберіг - це точно. Все інше - більше справа смаку.


Фото Вальдемара Горлушка/K2 Promotions Ukraine

Після бою Берінчик викликав на бій Артема Лобова. Що відбувається?

Після перемоги Денис надів футболку з фотографією Артема Лобова і написом: «Лобов, давай битися». А трохи пізніше пояснив, що хоче поєдинку з колишнім бійцем UFC на голих кулаках.

Лобов - росіянин і друг Конора Макгрегора. Саме з Артема почалася активна фаза конфлікту ірландця і Хабіба Нурмагомедова. Спочатку Лобов висловився про те, що Хабіб - дутий чемпіон, який постійно не може зробити вагу. Нурмагомедов образився, зустрів Лобова перед одним з івентів UFC і з командою запитав за слова, попутно розпустивши руки.

Макгрегор тут же заступився за члена своєї команди: наступного дня прилетів до готелю, де жили бійці UFC, і напав на автобус, в якому був Хабіб. Після цього все зав'язалося остаточно. А закінчилося задушливим прийомом на шиї Конора.

Лобов - дивовижний спортсмен. У нього негативний рекорд, але це не заважає йому бути одним з найпопулярніших бійців. Після UFC Артем перейшов у кулачні бої - промоушен Bare Knuckle. Там результативність у нього явно краща - головна перемога проти Пола Маліньяджі рішенням суддів. Того самого колишнього чемпіона світу з боксу.

Навіщо це Берінчику? Хайп, і не більше. Об'єктивно, великих грошей це Денису не дасть. Він заробить точно не більше, ніж у боксі, навіть в поєдинку проти Санчеса. А ось ризик травм і навіть поразки вище. Лобов непоганий в боях на голих кулаках, він великий, фізично потужний, та й поєдинки на голих кулаках - інший вид спорту. Імовірність нокауту вище, розсічення - майже стовідсоткові, травматичність рук божевільна. Після такого можна в бокс і не повернутися.

Можливо, це поштовх у спину Красюку в стилі: давай, організовуй мені більші бої, тому що немає сил чекати. Але, за словами Берінчика, він готовий і битися в боксі, і піти влаштувати поєдинок з Лобовим на голих кулаках.

Красюк же обіцяє, що ця перемога підвищить Дениса в рейтингу. Вище за нього тільки Ломаченко і Камбосос. Джордж зустрінеться з Лопесом орієнтовно влітку. Виходить, якщо Василь не організує поєдинок найближчим часом, Берінчик займе друге або навіть перше місце в рейтингу WBO.

Чи дає йому це право побитися за пояс зовсім скоро? Ні звичайно. Тому що у Теофімо є ще три пояси, крім WBO, і там теж є обов'язкові претенденти. У підсумку, Денису доведеться битися з бійцями з топ-10, а то і топ-5, але, у найкращому випадку, в 2021 році українець може стати максимум обов'язковим претендентом на пояс.

Саме через це поєдинок Лобова і Берінчика на WWFC або в одному з промоушенів на голих кулаках точно виключати не варто.

Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Колишній спаринг-партнер Усика і Ф'юрі зробив прогноз на їхній бій
Бокс | 26 квітня 2024, 07:40 0
Колишній спаринг-партнер Усика і Ф'юрі зробив прогноз на їхній бій

Джордан Томпсон вірить, що Тайсон зможе досягти перемоги

Виграш на характері. Динамо вирвало на виїзді перемогу у Дніпра-1
Футбол | 27 квітня 2024, 15:39 34
Виграш на характері. Динамо вирвало на виїзді перемогу у Дніпра-1

Команда Олександра Шовковського здобула перемогу у меншості

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DKTheBest2
Може Санчес разок добряче попав таки Беринчику по голові, що Дениса на Лобова повернуло?
Беринчик хоче поєдинків з топами, а замість того викликає на бій заторможеного Лобова.