Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 березня 2021, 04:40
8947
4

Мирослав СТУПАР: «Обов'язково подам на Лучі до суду»

Спеціаліст поділився думкою про роботу голови Комітету арбітрів УАФ

| Оновлено 22 березня 2021, 04:40
8947
4
Мирослав СТУПАР: «Обов'язково подам на Лучі до суду»
Футбол 1/2/3. Мирослав Ступар

Відомий футбольний експерт Мирослав Ступар розповів, як він відреагує на образи на його адресу від голови Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі.

«Обов'язково подам на нього до суду в справі про захист честі, гідності та ділової репутації. Зараз якраз консультуюся з юристами. Не збираюся нічого казати про людські якості Лучано Лучі. Після всього, що вже наговорив цей ремісник, і так зрозуміло, що він собою являє. Спілкування з ним — це все одно, що чимось забруднитися.

Обмежуся тільки аналізом ділових якостей Лучі, який любить повторювати, що під його чуйним керівництвом українські арбітри домоглися величезного прогресу. Про що це він? Нехай тоді для початку уточнить, скільки вітчизняних рефері хоча б наблизилися до загону провідних в Європі? Жодного. Але ж саме для цього і запрошували 11 років тому італійців П'єрлуїджі Колліну і Лучано Лучі в Україну, щоб вони подбали про прорив наших арбітрів на міжнародній арені.

Не дивно, що кожен сезон не обходиться без суддівських скандалів і на внутрішніх змаганнях. А хіба може бути по-іншому, якщо Лучі, який ось вже шість років очолює Комітет арбітрів УАФ, взагалі не приділяє уваги методиці підготовки рефері. Для нього головне, щоб вони були ручними. Інакше покарання неминуче. Чи не тому арбітр ФІФА Ярослав Козик тривалий час не обслуговував матчі в еліті, що в кінці минулого сезону виявився непоступливим і не подбав про перемогу «Волині» над «Чорноморцем»? Ось чому і задіяно обмежену кількість суддів в УПЛ, готових покірно виконувати всі вказівки Лучі. Хоча навіть маючи такого куратора кидається в очі їх слабка психологічна загартованість. Може, саме в цьому одна з причин їхньої невдачі на міжнародній арені? Порадив би їм завжди пам'ятати рядки з «Божественної комедії» Данте Аліг'єрі: «Тут потрібно, щоб душа була тверда, тут страх не повинен давати ради...» Тому що на підтримку Лучі в ключові моменти не треба чекати.

До речі, дуже складно сказати, які критерії відбору у Лучі? Чи необхідно знання англійської мови, а, може, антропометричні дані або фізичні кондиції. Як кажуть, все покрито мороком. І дискутувати з італійцем неспеціалісту дійсно нелегко, адже він узурпував владу не тільки в суддівському корпусі, але і серед суддівських спостерігачів. А оскільки за його ініціативою зникла експертна комісія при УАФ, то і поскаржитися нікуди.

Дуже прикро за Україну. Адже своїми безглуздими висловлюваннями Лучі завдає їй істотної шкоди. І про яку повагу з боку італійця до нашої країни може йти мова, якщо він за скільки років не спромігся хоча б вивчити українську мову. Втім, це не завадило італійцеві протягом багатьох сезонів не тільки отримувати в УАФ велику зарплату, але і представляти Україну в ролі суддівського спостерігача в розіграші єврокубків.

Під керівництвом Лучано Лучі Комітет арбітрів УАФ перетворився на таку собі касту. І все одно просочилася інформація, що контракт італійського ремісника з УАФ закінчується у серпні. Від його звільнення український футбол тільки виграє», — вважає Ступар.

Оцініть матеріал
(62)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 13
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sergii Sila
Во всем виновата соросня! Какая выгодная позиция..Не рыжий,не лысый правит балом в Украинском футболе а соросня.Хто всрався-невистка.
shoko
Пока тот кто из арбитров сдал-продал? Гельзину скриншоты не вскроется все эти подачи в суды и требования отставки не больше чем сотрясание воздуха.. Пока не обнородован источник не то что суды,даже УАФ эти картиники как доказетельство не имеет права принять..Интересно - у конторщиков хватит бабок чтобы оплатить арбитру безбедную жизнь, который возьмёт на себя то что он источник подтвердив это под присягой. Даже если этот канал и был его уже нет, а поэтому слово против слова.
Mykhailo Orlovskyi
Ну и шо , у нас все суды подстилки... Куда вы против соросни со своими свинячими рылами? Ситника уже сколько снять не могут?