Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

УХЛ
| Оновлено 22 березня 2021, 18:38
1729
1

Феномен новачка і повернення легенд: ТОП-5 відкриттів регулярки УХЛ

Розповідаємо про те, чим запам'ятався поточний регулярний чемпіонат

| Оновлено 22 березня 2021, 18:38
1729
1
Феномен новачка і повернення легенд: ТОП-5 відкриттів регулярки УХЛ

18 березня завершився регулярний чемпіонат Української хокейної ліги Паріматч сезону 2020/21. Три потужних новачка, повернення топових українських хокеїстів з-за кордону, маса камбеків і сенсацій, успішні дебюти і багато іншого - поточна "регулярка" точно залишилася в пам'яті всіх уболівальників яскравими і цікавими подіями.

Попереду на нас чекає не менш інтригуючий плей-оф, а поки команди готуються до старту в кубкових матчах, ми розповімо про найбільш топови відкриття регулярного чемпіонату.

Феномен новачків - «Краматорськ» та «Сокіл»

Дуже яскраво в новому сезоні себе проявили новачки змагань, давши бій багаторічним лідерам чемпіонату. «Краматорськ» та «Сокіл» стали справжніми відкриттями цього сезону, подарувавши вболівальникам масу сенсацій.

«Краматорськ» можна назвати «темною конячкою» чемпіонату - команда, зібрана в найкоротші терміни, і без передсезонної підготовки видала дуже стабільний і в той же час результативний сезон, фінішувавши на четвертому місці в турнірній таблиці. Колектив Мікульчика рівно пройшов "регулярку", зміг обіграти всі команди в чемпіонаті і встиг на 100% зігратися вже по ходу сезону, щоб в оптимальній формі підійти до плей-оф.

Відроджений київський «Сокіл» показав, що можна зібрати конкурентний колектив, маючи в обоймі молодь з декількома досвідченими гравцями. Шафаренко, який дебютував на посаді головного тренера, вибудував злагоджену гру команди і довів «Сокіл» до трійки лідерів чемпіонату в перший же сезон після повернення. Кияни показали непоступливий характер, терпіння і силу духу, залишилося тільки гадати, на що цей клуб, який відчув смак перемог, здатний у вирішальних матчах.

Повернення топових українських гравців на Батьківщину

Одним з найбільших досягнень команд в регулярному чемпіонаті 2020/21 - повернення на Батьківщину багатьох українських хокеїстів, які раніше виступали закордоном.

Так, перед стартом плей-оф минулого сезону в «Кременчук» з Румунії перейшов Андрій Денискин, який завоював звання MVP плей-оф, а в цьому сезоні став найрезультативнішим нападником «городян».

У «Соколі» заграли досвідчені Міхнов, Німенко і Андрейків, які приїхали з чемпіонатів Білорусі, Румунії та Казахстану. Лідери національної збірної привнесли в «Сокіл» мудрість, терпіння і техніку, допомагаючи молоді на старті своєї кар'єри. У тому ж «Соколі» в цьому сезоні капітанить Фелікс Морозов, який минулі сезони провів у США і Канаді.

З Канади в Україну повернувся ще один українець - Олександр Пересунько. Нападник дебютував у дорослих чемпіонатах України в складі донецького «Донбасу».

Також з Америки в «Білий Барс» повернувся Дмитро Даниленко, який відразу став одним з лідерів білоцерківського клубу. Багато в чому гра цього молодого і технічного форварда допомогла «Барсам» завоювати останню путівку в плей-оф.

 

Ще один хокеїст збірної, який до цього грав закордоном - Денис Петрухно. Захисник повернувся в Україну і заграв в «Маріуполі» після виступів в білоруській Екстралізі Б.

Сезон камбеків

Ще в жодному сезоні УХЛ не було настільки багато яскравих і несподіваних розв'язок матчів. Чого тільки вартий недавній камбек «Краматорська» в матчі проти «Сокола». Краматорчани програвали 1:4 вже на старті другого періоду, але потім підопічні Мікульчика ще до кінця другої двадцятихвилинки скоротили відставання до мінімального, а в третьому періоді довели матч до переможного.

Ще один неймовірний камбек зробив «Сокіл» в матчі проти «Кременчука». Тоді кременчужани у другому періоді вели 2:0 і цілком могли розраховувати на перемогу, проте дубль Голубича допоміг киянам відігратися і довести матч до перемоги в овертаймі.

Були й матчі, коли навіть камбек не допомагав здобути заповітні 2 очки. Наприклад, ще на старті сезону в першій очній зустрічі між «Дніпром» та «Краматорськом» краматорчани два рази здійснювали камбек, відіграючись спочатку з 0:2, а потім з 2:4. Під кінець зустрічі команда Мікульчика змогла вийти вперед, але тепер уже «Дніпро» зрівняв рахунок, а в овертаймі перемогу "щукам" приніс гол Гаснікова.

Але одним з найяскравіших камбеків цього сезону по праву можна називати матч «Маріуполя» проти «Кременчука». Тоді маріупольці поступалися в три шайби, але в третьому періоді команда Вітера не тільки відігралася, але й здобула перемогу в основний час.

Овертайми і буліти
До слова, з приводу додаткового часу. Дуже часто в поточному регулярному чемпіонаті команди вирішували долю матчів в овертаймах і булітах.

18 поєдинків цього сезону завершилися в додатковій 5-хвилинці. Найчастіше перемоги овертаймах святкував київський «Сокіл» - 7 перемог. А ось «Білий Барс» і «Крижані Вовки» жодного разу не вигравали в додатковому часі.

У серії булітів в сезоні 2020/21 також переходило 18 матчів. Найчастіше в булітних серіях вигравав клуб з «Краматорська» - на рахунку команди Мікульчика 4 перемоги в серіях післяматчевих кидків.

Дорогу молодим

У сезоні 2020/21 в багатьох клубах УХЛ старт своїй кар'єрі дали зовсім юні гравці. Найбільше молоді заграно в «Білому Барсі» - середній вік команди Буценка становить 20.6 років.

У складі білоцерківського клубу виступав і набирався досвіду в поточній "регулярці" 21 хокеїст до 21 року. Це колосальне число зовсім юних гравців, які набиралися досвіду у найсильніших і зовсім скоро зможуть застосувати його в плей-оф.

12 хокеїстів віком до 21 року виступають в херсонському «Дніпрі» - фактично всі молоді хокеїсти є вихованцями місцевої ДЮСШ і тому проходять всі щаблі всередині клубу від школи до дорослої команди. Дуже яскраво в цьому сезоні себе проявив Целогородцев, який вибився в десятку кращих бомбардирів своєї команди.

Також досить багато молоді в складі київського «Сокола» - 10 гравців до 21 року. Юні хокеїсти з команди Шафаренко грають нарівні з дорослими і досвідченими гравцями, отримують досить багато ігрового часу і набивають шишки в матчах проти сильних команд. Дуже яскраво в цьому сезоні проявив себе юний воротар Кубрицький, зайнявши другу позицію в загальному топі голкіперів УХЛ.

Непогано розкрилися молоді Симчук і Гончаренко, закидаючи вирішальні голи і граючи в перших п'ятірках.

 

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини
Футбол | 27 квітня 2024, 00:59 9
Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини

Український воротар залишився у запасі в останньому матчі

ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 27 квітня 2024, 14:05 15
ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гра першого кола цих команд стала єдиною для Даріо Срна у якості головного тренера

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
PaNas2
Дякуємо автору за цікаву та змістовну статтю.