Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 21 березня 2021, 21:01
10199
2

Санчес – ранній першоквітневий жарт. Він не підготує Берінчика ні до чого

Лев Кравців - про боксера, який, за словами промоутера, зробить з Дениса обов'язкового претендента

| Оновлено 21 березня 2021, 21:01
10199
2
Санчес – ранній першоквітневий жарт. Він не підготує Берінчика ні до чого
YouTube

Денис Берінчик зустрінеться з Хосе Санчесом із Чилі. 36-річним опонентом, який виглядає на 56 і боксує так само. Що, навіщо і чому? Саме ці питання задають фанати, але Олександр Красюк - промоутер українця – є непохитним: «Цей боксер - 15-й в рейтингу WBO. У разі перемоги він зробить Дениса обов'язковим претендентом на титул, який належить Теофімо».

Це міг бути жарт, але ні.

Рівень суперників Берінчика не покращується. Напевно, це не скінчиться ніколи.

Денис Берінчик - вкрай талановитий боксер. Інші срібними призерами Олімпійських ігор не стають за визначенням. Крім цього, не дивлячись на свій образ і стиль, який багатьом здається суперечливим, українець є дуже працьовитим і часто намагається розбиратися в питаннях, які безпосередньо впливають на його професійну діяльність.

Але бути хорошим, талановитим боксером мало. Успіх у професіоналах складається з безлічі якостей. Одна з них - рішучість у питаннях зміни промоутера. У цьому майстри всі, хто має відношення до американського боксерського ринку. Ну от не подобається Теофімо Лопесу ставлення Боба Арума і Top Rank - він, не боячись, вибухає в соціальних мережах і на інтерв'ю, радіє організації його бою іншими промоутерами і відкрито заявляє про невдоволення. Туди ж йдуть Теренс Кроуфорд і Сауль Альварес. І це лише найяскравіші приклади.

Альварес і зовсім розійшовся з «Golden Boy Promotions», дійшовши до суду, але вирішивши все домовленістю. Так працює адекватна правова система, коли ти можеш впевнено йти до суду або мати його, як аргумент, розуміючи, що ніхто не захоче мати справу з адекватним судочинством.

І тут же маємо Дениса Берінчика. Ось уже років чотири, як українець всюди каже про промоутера. То трохи краще, то трохи гірше. Але всюди відчувається одна й та сама думка: «Хочу спробувати себе на великій сцені, у великих боях. Мені обіцяють, але не дають». Ми не знаємо, які там стосунки у Дениса з промоутером, але впевнені, що піти можна було. Або хоча б спробувати. Тому що Красюк лише посилається, кажучи про Берінчика. В основному, на Усика. Мовляв, ось дивіться, всі говорили, що Усик - мішкобой, а потім він став абсолютом. А ще приклади є?

З іншого боку, Красюка теж можна зрозуміти. Не в плані просування Берінчика, а в плані, що в Україні до Дениса дійсно ніхто не приїде. Не варто очікувати тут Камбососа, Лопеса та інших зірок. Навіть тих, хто близький до зірок, не варто. Ми з вами просто не заплатимо по п'ятдесят євро за квиток. Навіть по двадцять навряд чи. Тому що це великий відсоток від середнього заробітку в країні, на відміну від тих же Великобританії або США.

Чому Денис не їхав туди в андеркард - загадка. Красюк постійно згадував якийсь Палац спорту, який повинен заповнити Берінчик і після якого можна буде казати, що він популярний. Але, стривайте, Усик заповнив Палац спорту, тому що він Усик - він один такий. Палац спорту в Києві ніяк не впливає на популярність бійця закордоном - це стовідсоткова інформація.

У підсумку, маємо в суперниках Віореля Сімона, Ектора Сармієнто і Хосе Санчеса. А всі спогади про бої - це виходи Дениса. Хоча і бокс у них був - як мінімум, з української сторони.

Санчес - найслабший суперник Беринчика. Можливо, у всій кар'єрі.

Яким чином Хосе забрався аж на п'ятнадцяту сходинку рейтингу WBO, навіть не хочеться з'ясовувати. Тому що з ним розбереться мінімум тридцять відсотків тих, хто прочитає матеріал. Просто середньостатистичний південноамериканець, який щось там робить з грушею в залі.

Санчес ніколи не виїжджав за кордон, боксував лише на батьківщині, бив своїх же ноунеймів. Хтось із журналістів зауважив, що Хосе - третій в рейтингу boxrec серед чилійських боксерів. Варто відзначити, що там всього чотири діючих спортсмени.

Гаразд, рейтинги не завжди об'єктивні. Навіть, скоріше, необ'єктивні. Особливо рейтинги boxrec. Але посилатися на бокс Хосе теж не хочеться. Там приблизно нуль переваг перед Берінчиком. Не просто міс-матч або прохідний бій, а спаринг новачка групи з майстром спорту.

Денис, звичайно, намагається підтримати інтригу:

«Я серйозно ставлюся до суперника і тренуюся двічі на день. У рингу і просто в професіоналах може статися все, що завгодно».

Звичайно, випадкового розсічення ніхто не відміняв. Але це, якщо Берінчик збереться пропускати від суперника. Тому що, за ідеєю, статистика точних влучань опонента повинна прагнути до нуля. Санчес повільніший, старший і просто гірший, як боксер. Навряд чи, навіть якщо об'єднати весь рекорд Хосе, можна буде зібрати одного Берінчика.

З цікавого у Санчеса тільки життя. У нього була перерва в шість років. У 2010 році Хосе був непереможеним спортсменом, але на нього вчинили напад - вдарили по потилиці чимось важким на кшталт біти або палиці і додали удару ножем. Організм Санчеса впорався, але повертатися швидко до кар'єри він не став.

Лише у 2016 році чилієць повернувся в ринг з перемогою технічним нокаутом, а потім зазнав першої поразки - дискваліфікацією. Далі - тільки перемоги і шлях до головного бою в житті.

Скільки заробимо на перемозі Санчеса?

Тобто, в разі перемоги, звичайно ж. Коефіцієнт 16 - рівно в стільки оцінюються шанси перемоги Хосе над Денисом Берінчиком.

Вона може відбутися. Якщо Денис захворіє посеред бою. Якщо трапиться розсічення, яке не дозволить Берінчику продовжити. Якщо Денис забуде про захист і прийме на себе восьмиударну серію опонента. Якщо Берінчик так втомиться бити, що відмовиться від продовження бою.

Взагалі-то, ставити не рекомендуємо. А подивитися можна. Тому що чергова перемога дійсно підніме Берінчика вище в рейтингу. Далі тільки серйозні суперники не в Україні, з якими в ігри грати не вийде.

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Колишній спаринг-партнер Усика і Ф'юрі зробив прогноз на їхній бій
Бокс | 26 квітня 2024, 07:40 0
Колишній спаринг-партнер Усика і Ф'юрі зробив прогноз на їхній бій

Джордан Томпсон вірить, що Тайсон зможе досягти перемоги

ФОТО. Рідкісне видовище! Лунін привітав вундеркінда Реала після гри Ла Ліги
Футбол | 27 квітня 2024, 08:01 2
ФОТО. Рідкісне видовище! Лунін привітав вундеркінда Реала після гри Ла Ліги

Королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0, єдиний гол забив Арда Гюлер

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
deguk
Погоджуюсь з автором статті. Добре розписав і все правильно. Лайк
BEZPREDELIUS
Дивно як автор статті моніторив профіль Bozrec і сайт WBO, якщо написав наступний адзац.
Яким чином Хосе забрався аж на п'ятнадцяту сходинку рейтингу WBO, навіть не хочеться з'ясовувати. Тому що з ним розбереться мінімум тридцять відсотків тих, хто прочитає матеріал.
В лютому 2020 року Санчез завоював вакантний титул чемпіона Латинської Америки в легкій вазі. Тому не дивно, що регіональний чемпіон є в рейтингу WBO, так як і наступні регіональні чемпи.
15 Jose Sanchez (Latino) CHL
11 Liam Walsh (WBO Europe) UK
10 Jacob Ng (Oriental) AUST
8 Shuichiro Yoshino (Asia-Pacific) JPN
5 Masayochi Nakatani (Int-Cont) JPN
3 Denys Berinchyk (International) UKR