Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

УХЛ
| Оновлено 22 березня 2021, 18:42
2764
5

Троща. Як Кременчук розгромив Сокіл у матчі за друге місце

Київський клуб зазнав найбільшої поразки в сезоні

| Оновлено 22 березня 2021, 18:42
2764
5
Троща. Як Кременчук розгромив Сокіл у матчі за друге місце
Іван Вербицький, Sport.ua

Матч, який обіцяв стати вінцем регулярного чемпіонату Української хокейної ліги, на ділі вийшов одностороннім побоїщем. Напередодні зустрічі «Кременчук» мав над «Соколом» двоочкову перевагу і щоб втриматися на другій позиції, котра дає певні преференції в плей-оф, мав як мінімум не програти в основний час.

Враховуючи, наскільки запеклими були попередніх п’ять поєдинків чинних чемпіонів проти «Сокола», боротьба в цьому, лобному протистоянні очікувалася ще гостріша. Проте на льоду київського спорткомплексу АТЕК, трибуни якого на цій грі були заповненими, трапилося щось шокуюче. У самому дебюті зустрічі Віктор Тютченко здійснив перехоплення і ефектним кидком у верхній кут вразив ворота Георгія Дубровського в меншості.

«Кременчук» повів, і ця шайба немов деморалізувала господарів.

«У «Сокола» хоч і молода, але вже достатньо досвідчена команда і тренерський штаб, тому не думаю, що саме цей момент їх надломив, - вважає наставник «Кременчука» Олександр Савицький. – Перевагу ми позначили завдяки тому, що намагалися активно діяти, особливо в зоні атаки, постійно вступали у відбір, нагнітали обстановку».

Виглядало, що як і в попередньому київському матчі проти «Сокола», який «Кременчук» виграв 2:1, чемпіони зі стартових хвилин і впродовж усього поєдинку виглядали злішими, агресивнішими у порівнянні з суперником.

«Спортивна злість важлива при налаштуванні команди, - коментує Савицький. – Не можу сказати, що ми саме злі, але налаштування, особливо сьогодні, було надзвичайним. Хлопці віддавалися сповна, де треба, лягали під шайбу, де вимагала ситуація, грали просто і викидали шайбу. Результат дали всі ці фактори разом узяті».

Трохи вирівняти ігрову ситуацію «Соколу» вдалося лише до середини першого періоду. Кияни почали бодай частіше кидати по воротах В’ячеслава Новицького. Однак навіть у більшості стовідсоткових нагод відзначитися «соколята» не створювали, натомість чергові дві помилки в обороні в першій половині другого періоду обернулися двома шайбами Дмитра Орлова і заміною голкіперів – замість Георгія Дубровського вийшов Дмитро Кубрицький. 18-річний українець, правда, залишав свої ворота недоторканими менше семи хвилин, а в підсумку пропустив п’ять шайб. До четвертого голу Олег Шафаренко ще намагався завести підопічних емоційними вказівками, а після шайби Вадима Хришпенця заспокоївся. Це було схоже на відчай.

«Я бачив, що гра складається таким чином, що нам не вдасться врятуватися, - каже тренер «Сокола». – Воротарі не винні в поразці. Вони старалися, але програли ми всі разом».

Ось і вийшло, що в одному з ключових матчів регулярного чемпіонату «Сокіл» зазнав найбільшої поразки в сезоні. До того найрозгромнішими залишалися грудневі 0:4 у домашньому матчі киян з «Донбасом».

«Знаєте, якби мене запитали, як краще закінчити регулярний чемпіонат – перемогою 8:1 чи поразкою з таким же рахунком – я б обрав друге, - вбачає позитив у невдачі президент «Сокола», олімпійський чемпіон Альбервілля-1992 Олексій Житник. – Ця невдача має зачепити хлопців і зробити їх напередодні плей-оф злішими».

Натомість Олег Шафаренко, який зазвичай відзначається гострослів’ям і любить підколоти підопічних, цього разу, навпаки, вирішив їх підтримати.

«Хокей складається з помилок, - підсумовує гру тренер «Сокола». – Так вийшло, що сьогодні ми пропустили багато шайб. Хлопці – молодці, вони провели непоганий матч. Вина за цю поразку більше на мені, ніж на гравцях. Не можу розкривати всіх карт. Це наша внутрішня кухня. Можу лишень сказати, що для мене моя команда, мої хокеїсти – найкращі. В плей-оф ми ще покажемо, на що здатні».

«Звичайно, я не очікував, що виграємо з таким великим рахунком, - говорить зі свого боку Олександр Савицький. – Проте це плід нашої ігрової філософії. В кожному матчі ми намагаємося створювати моменти, володіти ініціативою. Не завжди вдається реалізовувати те, що створюємо. Цього разу нас прорвало. Злукавлю, якщо скажу, що для нас не було принципово – друге чи третє місце в регулярному чемпіонаті посісти. Звичайно, ми хотіли стати другими. Це важливо і з моральної точки зору, і стратегічно, з огляду на переваги свого майданчика в плей-оф. Єдине, можу сказати, що у мене прекрасні хокеїсти, з великим інтелектом. 8:1 над «Соколом» для нас приємні, але голова ні в кого після цього успіху не закрутиться. Думаю, перед плей-оф ця перемога має надати наснаги. Але вся боротьба попереду».

Таким чином, 24 березня обидві команди розпочнуть боротьбу на стадії плей-оф. «Сокіл» цього дня, починаючи з 19:00, гратиме на виїзді з «Маріуполем», єдиною командою, якій кияни завдали шість поразок у шести матчах регулярного чемпіонату.

«Переконаний, що 1:8 у грі з «Кременчуком» не вплине на наш стан у плей-оф, - вважає Шафаренко. – Якщо ми зробимо правильні висновки, то таких провалів більше не буде. За 42 матчі регулярного чемпіонату цей провал був єдиним. На «Маріуполь» налаштовуємося з максимальною концентрацією. Розуміємо, що проти нас суперники битимуться з неймовірним завзяттям».

«Кременчук» 24 березня о 18:00 розпочне перший поєдинок чвертьфінального раунду плей-оф з «Білим Барсом» у Білій Церкві.

«У плей-оф не буде слабких суперників, головний наш суперник – ми самі, - підкреслює тренер чемпіонів. – Потрібно зберегти те налаштування, самовіддачу, безстрашність, завдяки яким ми перемогли «Сокіл», і все має бути гаразд. Незалежно від того, «Білий Барс» суперник чи будь-хто інший».

«Сокіл» (Київ) – «Кременчук» - 1:8 (0:1, 0:4, 1:3)

Шайби: 0:1 - Тютченко, - менш., 02:47. 0:2 –Орлов (Созонов), 22:02. 0:3 –Орлов (Гриценко, Денискін), 27:38. 0:4 – Хришпенц (Коробов, Денискін), 35:08. 0: 5 - Кисельов (Ворона, Тютченко), 39:20. 0:6 – Денискін (Толстушко, Савченко), 43:49. 0:7 –Орлов (Алексюк, Хришпенц, - більш.), 49:26. 1:7 - Рубан (Міхнов, Кузьменко), 53:42. 1:8 – Денискін (Дубінін, Григорян), 57:40

«Сокіл»: Дубровський (Кубрицький, 27:38); Лисенко – Белинський, Олендаренко – Голубич, Сисак –Платонов, Андрейків; Німенко –Смирнов – Малетін, Рубан –Кузьменко –Міхнов, Морозов –Курбатов –Павленко, Коржилецький –Сімчук – Ступак, Панченко. Тренер – Олег Шафаренко

«Кременчук»: Новицький; Бабрусев - Григорян, Хришпенц –Алексюк, Александров – Толстушко, Пукс – Варава; Коробов – Артем Дубінін – Денискін, Кисельов - Ворона – Тютченко, Созонов – Ілля Смирнов - Орлов, Савченко –Гриценко –Т. Савицький. Тренер – Олександр Савицький

18 березня. Київ. Спорткомплекс АТЕК. 650 глядачів

Іван ВЕРБИЦЬКИЙ, фото автора

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kuzyavr
Как то подозрительно беззубо...
Oles Khorungiy
Достойно рубиться всю регулярку и так опозорится в решающем матче за второе место
Михайло Дончик
Виділю ключові тези з цієї статті .........
1.«Хоккей состоит из ошибок, - подытоживает игру тренер «Сокола». – Так получилось, что сегодня мы пропустили много шайб. Ребята – молодцы, они провели неплохой матч. Вина за это поражение больше на мне, чем на игроках. Не могу раскрывать всех карт. Это наша внутренняя кухня. Могу только сказать, что для меня моя команда, мои хоккеисты – лучшие. В плей-офф мы еще покажем, на что способны».
2,Таким образом, 24 марта обе команды начнут борьбу на стадии плей-офф. «Сокол» в этот день, начиная с 19:00, будет играть на выезде с «Мариуполем», единственной командой, которой киевляне нанесли шесть поражений в шести матчах регулярного чемпионата.
---А тепер зробіть висновки самі : "З ким "Соколу" приємніше буде далі грати в серії плей-офф : з командою ,яку вони вибили шість з шести чи з командою - земляків , з якими вони ледь-ледь натужно вигравали свої матчі...а один чи два навіть програли в регулярці...????
І ще одне : матчі плей-офф розпочинаються не 24 березня , 22.03.2021 (Оф.сайт УХЛ https://uhl.ua/news/zavershilsya-regulyarnyy-chempionat-ukhl-parimatch-sezo
na-2020-21_57395/)