Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 19 березня 2021, 18:42
5130
9

Словаччина – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації чемпіонату світу

Наша жіноча збірна починає боротьбу за вихід на світову першість

| Оновлено 19 березня 2021, 18:42
5130
9
Словаччина – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації чемпіонату світу
facebook ФГУ

Поєдинок Словаччина - Україна відбудеться в п’ятницю, 19 березня, в Люксембурзі. Початок зустрічі о 18:00 за київським часом.

У п’ятницю наша національна команда візьме старт у відбірковому турнірі XXV Чемпіонату світу з гандболу серед жіночих команд, який відбудеться в грудні поточного року в Іспанії. Для того, щоб зіграти на майбутньому планетарному форумі, українським гандболісткам треба буде пройти дві стадії відбору і в цю кваліфікацію наша збірна входить з наміром повернути собі втрачені позиції в європейському гандболі.

На першому етапі, з якого і починає свій шлях українська команда, нашим дівчатам необхідно подолати груповий раунд відбору. В суперники для України були визначені команди Словаччини, Ізраїлю та Люксембургу. За результатами одноколового турніру в раунд плей-оф вийдуть дві найкращі команди з нашого квартету.

Далі на переможців п'яти групових турнірів (10 команд) очікує перехресний плей-оф проти 10 збірних, які виступали на останньому Чемпіонаті Європи, але за його підсумками не змогли забронювати для себе путівку на світову першість. І тут буде дуже важливо, щоб нашій команді посміхнувся жереб, адже в протистоянні з колективами рівня Німеччини, Чорногорії або Швеції у нас буде дуже мало шансів, а ось зі збірними Польщі, Чехії або ж Словенії ми цілком можемо успішно поборотися.

Але це буде пізніше. Для початку Україні необхідно успішно виступити в Люксембурзі, де і відбудуться ігри нашого квартету. Всі суперниці для нашої збірної цілком під силу, хіба що національна команда Словаччини викликає певні побоювання. Але якщо українські дівчата в такій компанії опустяться нижче другого прохідного місця, то це буде справжнє фіаско нашого жіночого гандболу.

На турнірі в Люксембурзі збірну України представлятимуть такі виконавиці:

Воротарі: Марія Гладун, Вікторія Салтанюк (обидві - «Галичанка»), Єлизавета Воронько («Карпати»)

Ліва крайня: Владислава Бельмас («Варсовія», Польща)

Задня лінія: Ірина Компанієць, Євгенія Когуч (обидві - «Ювента», Словаччина), Наталія Стрюкова («Гомель», Білорусь), Наталія Савчин («Глорія 2018», Румунія), Вікторія Бельмас («Заглембе», Польща), Тетяна Поляк, Мар'яна Маркевич (обидві - «Галичанка»), Анна Дябло («Дніпрянка»), Леся Смолінг («Кошалін», Польща)

Праві крайні: Наталія Воловник («Кошалін», Польща), Діана Дмитришин («Галичанка»)

Лінійна: Ірина Стельмах («Астраханочка», Росія)

Відразу звертає на себе увагу відсутність цілого ряду основних гравців нашої команди, з яких можна зібрати якщо не ще одну збірну, то стартовий склад так вже точно. З різних причин майку нашої національної команди не одягнуть такі досвідчені гандболістки як воротар Юдіт Балог, лінійні Лілія Горільська і Ольга Передерій, крайні Вікторія Борщенко та Євгенія Левченко, гравець задньої лінії Ірина Глібко. Вже безпосередньо на зборах перед вильотом в Люксембург травмувалася лінійна Анастасія Мелекесцева. Загалом, кадрових втрат у нашої збірної більш ніж достатньо.

Перший матч на турнірі наші дівчата проведуть проти свого найсерйознішого опонента - збірної Словаччини. Наші територіальні сусідки зірок з неба не хапають і далекі від гандбольних вершин, але останнім часом матчі проти них складаються для українок дуже непросто. Варто відзначити, що Україна і Словаччина в третій раз поспіль опиняються в одній групі на першому етапі відбору на світову першість. У кваліфікації на Чемпіонат світу-2017 наша збірна мінімально обіграла словачок - 21:20, а через два роки у відборі на наступний планетарний форум уже Словаччина взяла реванш - 36:32.

Поєдинок між Україною та Словаччиною вже на самому старті відбіркового турніру з ймовірністю в 95% назве переможця нашої групи. Все-таки збірні Ізраїлю та Люксембургу поступаються в класі своїм опоненткам. Сьогоднішні суперниці приблизно рівні за силою і фінальна сирена може зафіксувати результат на користь будь-якої з команд. Залишається тільки побажати нашим дівчатам вдалого старту на турнірі, адже, як відомо, гарний початок - половина справи, а на турнірі в Люксембурзі, може, навіть і набагато більше.

19 березня

Словаччина – Україна

Ізраїль – Люксембург

Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу Словаччина – Україна.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України.

 

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Al Zolo
если у мужчин мы в околотопах то у женщин-начинаем с 1 раунда отбора-словачки израильтянки и Люксембург..... честно говоря могут и выиграть группу могут и провалится -не удивлюсь
mayakovskiy1
Насправді склад дуже слабкий. При тому що свого часу ми мали топ збірну, де легіонери були з топ клубів Угорщини та Румунії, а не другорядної Польші як зараз.
Погано, що ніхто не вкладає гроші в гандбол, де у нас була топ школа
Yelsss
Удачі дівчата! Маркевич,Дмитришин сильно зіграють і Україна переможе
Bismuth
Даже не сомневаюсь что галычанки и заробитчанки проиграют без вариантов....