Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 20 березня 2021, 13:42
7246
2

Бетербієв не виходив у ринг після Гвоздика. А тепер зійдеться з середняком

Лев Кравців – про повернення Бетербієва, який не виходив у ринг вже два роки

| Оновлено 20 березня 2021, 13:42
7246
2
Бетербієв не виходив у ринг після Гвоздика. А тепер зійдеться з середняком
twitter.com/trboxing. Артур Бетербієв

Після того самого бою між Гвоздиком і Бетербієвим в ринг не виходив не тільки українець. Олександр спочатку довго збирався з думками і бажаннями, після чого все ж таки зважився - завершив кар'єру і пішов у бізнес. Бетербієв же весь час анонсував якісь активності і весь час до них не приступав.

Поєдинки Артура переносилися весь 2020 рік

Поки що після поєдинку Артура Бетербієва і Олександра Гвоздика активність у них приблизно однакова. Обидва тренуються час від часу і обидва не виходили в ринг. 18 жовтня 2019 року - рівно за рік до зустрічі Ломаченка і Лопеса - Артур достроково переміг Олександра. Гвоздик вів на записках суддів, але довести до перемоги не зміг через технічний нокаут у десятому раунді.

Getty Images/Global Images Ukraine

З того часу у обох шляхи повинні були розійтися. Спочатку здавалося, що українець повинен буде довго повертати свої позиції. Все-таки поразка спочатку втратою сил, а потім технічним нокаутом просто не забувається. Але потім Гвоздик оголосив про завершення кар'єри - на тому вся історія і закінчилася. Як мінімум, поки.

Росіянин же повинен був йти вперед і вгору. Два пояси у напівтяжах - велике досягнення. Вага насичена і крута, багато сильних боксерів, є з ким битися. Зрештою, зустріч з Дмітрієм Біволом ніхто не відміняв, і вона актуальна й донині. Все через те, що в період пандемії ніхто боксувати не поспішав.

Великі поєдинки в період активного поширення коронавірусу ніхто організовувати і не намагався, а посередні постійно зривалися. Взагалі, кандидатура Мена Фаньлуна, як суперника для Бетербієва, здавалася, відверто кажучи, дивною. Але пояснення було, хоч і не дуже цікаве більшості фанатів - Top Rank намагався активно заходити на азіатський ринок, а що може бути більше і потужніше за Китай? У Арума просто не було на той момент кращого напівтяжа, ніж Артур, і немає до сих пір.

У підсумку, поєдинок перенесли на 28 березня в Канаду - звичне місце для поєдинків Бетербієва, а потім і зовсім скасували через пандемію. Минали тижні і місяці, а про Артура і чутно не було, поки на початку вересня не оголосили про наступного суперника - ним став німець російського походження Адам Дайенс. Цей бій повинен був стати першим, проведеним росіянином у Москві.

Серія переносів і невдач на цьому не закінчилася. Спочатку Бетербієв пошкодив ребро в тренувальному таборі. Перенесення бою - завжди справа непроста. Адже потрібно не просто скасувати одну дату і призначити іншу, але і вирішити безліч організаційних питань з вільним залом та іншими моментами. У період пандемії це питання ускладнюється в три рази.

Нову дату знайшли, боксери знову приступили до підготовки, але тут Артур захворів на коронавірус. Час на лікування, час на нову підготовку, нова дата. Так у 2020 році Бетербієв у ринг і не вийшов. Моментами здавалося, що цей росіянин, як і його трохи важчий співвітчизник, вийде в ринг після поєдинку з українцем тоді, коли від нього нічого не чекають. Мова, звичайно ж, про Мурата Гассієва, який, здавалося, ніколи не дебютує в супертяжах, а коли вийшов у ринг, було неясно, навіщо.

20 березня 2021 року - підсумкова дата поєдинку Бетербієв - Дайенс. Схоже, вже нічого не завадить. Всі здорові, всі готові. Залишилося тільки побачити їх в рингу.

Бетербієв - Дайенс - бій заради галочки. Небезпека для Артура - тільки він сам

Статистика Адама Дайенса, який, до слова, народився в Росії, непогана: 19 перемог, 10 з них нокаутом, 1 поразка і 1 нічия. Головне, в рекорд не заглядати - там колекція другосортних суперників і людей з негативним рейтингом. Перший бій Бетербієва в Москві відбудеться, але є ймовірність повторення історії повернення Гассієва після простою.

Гаразд, не будемо засмучувати, Дайенс кращий за суперника Мурата. Він є досить високим - 180 см зріст (182 у Бетербієва) і 182 см розмах рук (185 у Бетербієва). Молодший на шість років - Адаму всього тридцять. Продовжити шукати плюси або підемо по правді?

Дайенс ніколи не зустрічався ні з ким приблизно схожим на Бетербієва. Єдина поразка - від Мена Фаньлуна. Так, того самого, з яким поки так і не зустрівся Артур. Китаєць перепрацював німця одноголосним рішенням суддів.

Адам - не дуже розумний боксер. У нього немає якихось особливих навичок, скилів, умінь, за рахунок яких можна було б впевнено сказати, що цим він готовий перемогти росіянина. Ось Гвоздик - вкрай технічний і з хорошим ударом, та й просто розумний боксер. Але підвела фізична готовність. Дайенс просто досить сильний. У нього добре розвинена мускулатура, він дійсно може вдарити. Чи варто говорити, що це такі собі плюси в бою з найбільш потужніш діючим напівтяжем?

Шанси у Адама є тільки в разі ускладнень у Бетербієва після коронавірусу. Тому що фізично відновитися після нього реально важко і довго. Ну і про лакі-панч забувати не будемо. Артура ловили. Більше на розслабленості, але саме на це і варто розраховувати німцеві.

Наскільки Бетербієв фаворит?

На всі 10 до 1. В Джоні Руїса букмекери вірили менше перед першою зустріччю з Джошуа, але тут шансів явно менше. Навіть з огляду на перенесення, травми під час підготовки, вік і відновлення після коронавірусу.

Буває, трапляється диво і старість наздоганяє лідера прямо в рингу. Ось так: бився він, бився, все було відмінно. Але несподівано в один момент старіє і після чергового раунду не тягне бій. Чи може таке бути з 36-річним бійцем після дворічної перерви і коронавірусу? Чому ні?

Чи віриться в таке? Поки причин думати, що таке трапиться, мені здається, немає. На все інше відповість лише бокс і ринг. Але не хочеться, тому що бій з Біволом зайвим не буде. Як і реванш Гвоздика, який все ще інтригує.

Поєдинок Артур Бетербієв - Адам Дайенс відбудеться 20 березня в Москві.

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Bismuth
Уже 2 года? Во время несётся
salamanka1982
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил