Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
|
924
0

Унаї ЕМЕРІ: «Ми провели один з найкращих матчів у сезоні»

Наставник «Вільярреала» – про перемогу над «Динамо» в матчі-відповіді

Унаї ЕМЕРІ: «Ми провели один з найкращих матчів у сезоні»
Getty Images/Global Images Ukraine. Унаї Емері

Головний тренер іспанського «Вільярреала» Унаї Емері відповів на запитання журналістів після матчу-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи проти київського «Динамо» (2:0, 4:0 – за підсумками двох поєдинків).

– Чим ви більше задоволені – поверненням команди до ефективної динаміки гри чи абсолютною перевагою на полі в сьогоднішньому матчі?
– Важливо звернути увагу на мотивацію гравців, на їхню активну участь у грі. Кожен із наших футболістів віддає на полі все найкраще, що у нього є. Звичайно, перемоги підсилюють віру в себе та позитивний настрій команди. Ми намагаємося грати з власним характером і особливим стилем. Прагнемо віднайти свою гру, незважаючи на невдалі моменти.

Другий гол Жерара Морено продемонстрував нашу впевненість у собі. Навіть у грі на виїзді ми добре пресингували – всі ці показники підкреслюють характер нашої команди та приносять свої результати.

У Лізі Європи ми виступаємо дуже добре, і тепер потрібно перенести цю успішну ходу на матчі Прімери, щоб показати, що ми здатні приймати різні виклики та перемагати на всіх фронтах.

– Героєм матчу став Жерар Морено, що ви можете сказати про його гру?
– Індивідуальна гра на користь команди – це дуже важливо. У першому матчі в Києві у нього було два гольові паси, а сьогодні – два голи. Звичайно, Жерар перебуває в фокусі уваги, і нехай так продовжуватиметься й надалі.

Але важливо підкреслити, що величезне значення має гра всієї команди. Для того, щоб забивати голи та перемагати, потрібно надійно діяти в обороні, проводити комбінації, створювати моменти.

– На мою думку, сьогодні «Вільярреал» провів один із найкращих матчів у сезоні, і вирішальну роль зіграли флангові гравці. Можливо, саме таку схему потрібно застосовувати в наступних матчах?
– Протягом усього сезону ми намагалися використовувати сильні сторони всіх своїх гравців. У когось є швидкість, хтось вміє правильно обирати позицію, створювати гольові моменти або втілювати їх у забиті м’ячі.

Однак у нас були травмовані виконавці, тому ми не могли грати збалансовано. Зараз футболісти поступово повертаються. Усе це дає нам впевненість у нашій грі та можливість добре розподілити гравців на полі.

Це нагадує мені ситуацію, коли ми програли «Барселоні» з рахунком 0:4, а після цього змогли досягти більш збалансованої гри з мадридським «Атлетіко». Це не означає, що команду не будуть поповнювати молоді гравці – ми будемо використовувати всі ресурси, щоб демонструвати свій стиль гри.

Звичайно, дві перемоги в плей-оф Ліги Європи з рахунком 2:0 – це дуже хороші результати, але в неділю нас очікує ще один виклик – гра проти «Кадіса» в Прімері. Незважаючи на успіхи в Лізі Європи, нам потрібно покращувати свій виступ у чемпіонаті.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 03:31 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.