Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 березня 2021, 17:04
6143
45

Єврейський центр просить ФІФА заборонити гру на стадіоні імені Шухевича

Триває конфлікт через перейменування стадіону в Тернополі

| Оновлено 18 березня 2021, 17:04
6143
45
Єврейський центр просить ФІФА заборонити гру на стадіоні імені Шухевича
Wiesenthal Center. Шимон Самуельс

Голова єврейського центру Симона Візенталя Шимон Самуельс звернувся до президента ФІФА Джанні Інфантіно з проханням заборонити матчі в Тернополі через присвоєння міському стадіону імені Романа Шухевича:

«Мисливець на нацистів та історик Голокосту нашого Центру, доктор Ефраїм Зурофф, написав меру Тернополя протест проти перейменування 5 березня стадіону на честь нацистського співробітника гауптмана з SS Schutzmannschaft 201, Романа Шухевича, активного учасника масових вбивств євреїв і поляків у Другій світовій війні, у т.ч. в Тернополі. Зурофф запропонував, щоб на стадіоні вшановували «українських праведників», які на свій страх і ризик захищали єврейських утікачів, яких розшукував Шухевич для знищення».

Шимон Самуельс закликав президента ФІФА обговорити питання щодо Тернополя на 71-му Конгресі ФІФА 21 травня через Zoom:

«Ми очікуємо, що ви будете наполягати на тому, щоб Українська асоціація футболу відмовилася проводити матчі на стадіоні, поки він не буде перейменований в дусі статуту ФІФА. Міжнародна федерація футболу не повинна асоціюватися зі зловживанням футболом на службі ненависті. Назва Тернопільського стадіону на честь нацистського помічника масових вбивств заплямувала «прекрасну гру» у всьому світі».

5 березня депутати Тернопільської міської ради перейменували спортивну арену в «Тернопільський міський стадіон імені Романа Шухевича».

9 березня посол Ізраїлю в Україні Йоель Ліон різко засудив рішення про присвоєння стадіону імені Романа Шухевича і висловив вимогу його скасування. 

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Воротарем Шахтаря цікавляться клуби АПЛ, Фесюн – заміна для нього
Футбол | 18 березня 2024, 16:13 9
Воротарем Шахтаря цікавляться клуби АПЛ, Фесюн – заміна для нього

Клуб заздалегідь готує заміну Дмитру Різнику, основному кіперу

«Буде можливість проявити себе». Бущан і Шапаренко розповіли про підготовку
Футбол | 19 березня 2024, 03:00 0
«Буде можливість проявити себе». Бущан і Шапаренко розповіли про підготовку

Гранці національної збірної України взяли участь в ефірі з Владою Зінченко

Коментарі 45
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bullyUA
На секундочку себе представил, чтобы Украина потребовала переименовать аэропорт в Израиле имени Бен Гуриона, потому что он отдал приказ расстрелять евреев с правыми взглядами прибывших в Израиль воевать с арабами. Большинство тех евреев были бывшие узники концлагерей, в том числе многие выходцы из Украины.
zelia73
дядя изя ----вчера байден на весь мир сказал то о чём весь мир и так знает---путлер-убийца---что-то от вашего общества я не видел громких комментов---кушаете с ручки убийцы
zelia73
тетя соня--назовите у себя стадион именем арафата---и мне пофиг будет---не ваше это дело с дядей изей
Cruijff
А що кажуть євреї на рахунок назв на честь комуняк?
DKTheBest2
"Пэрвага рузкава я убиль в шэстнадцат лэт"-Рамазан Кадыров-акадэмик.
А зараз він вже герой ПаРаші.
======================
Якщо Шухевич помилився спочатку і став на бік Гітлера, а потім виправив свою помилку, то резонно, що він теж має право бути героєм України.
Мадяри, румуни, італійці теж були на боці фашистів і пізніше перейшли на другий бік.
axylinam
Польские и израильские футбольные команды теперь нужно принимать только на стадионе имени Шухевича
Поручик Ржевский
100 лет будем ещё сталинские методички отхаркивать.
Я помню, как Украине выставляет претензии УЕФА, мол, что это такое, болельщики машут чуть ли не нацистскими флагами...
Начали разбираться: да, действительно, болельщики машут красно-чёрными флагами. Но нацистские ли они?
Юристы в качестве доказательства обращают внимание на... всемирно известную картину Репина "Запорожцы". Вот, смотрите - это кош имел жовто-блакитный флаг, а этот - красно-чёрный. Это - исторический флаг запорожцев наравне с официальным украинским флагом.
Всё, вопрос закрыли - УЕФА сказали, что их ввели в заблуждение.
Когда-нибудь всё вскроется и по другим темам. Но осадок останется.
Из-за глупости, невежества и нежелания искать истину.
Oleg Savchuk
Знов пархаті лізуть з методтчками кгб,розкажіть краще хто організував Голодомор,хто забирав останній колосок в помираючих українців,та ви й ваші друзі кацапи, на вашій совісті 8 млн душ!!!
Nesenyk1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ossa8860
А почему украинский центр не просит УЕФА запретить что-нибудь еврейское?
Саша Зардунов
Еще несколько лет назад считали, что "Слава Украине!" это фашистский клич и даже, какой позор, за это наказали хорватских футболистов. А ведь "Слава Украине!" часто говорил Т.Шевченко и казаки. а возможно и еще в Древней Руси, ведь Русь летописи называли Украиной. А "Слава!" или славление было чисто славянским кличем. Зато гордились татарским кличем "Ура", "Ур", "Чура".
Vytas Meskauskas
Не надо обращать внимание ни на каких евреев и ТД, так будут уважать . Иначе будут постоянно протыкать и приказывать если увидят что Украина прогибается.
Роман Шустик
А не хоче жидівський центр піти на х....!
Богдан Саженко
Яке відношення до українських стадів мають люди з Ізраіля?Впевнений що евреів ,не поважали багато чиє ім"я на якомусь стаді світу.Але евреі дійсно напічкани саме касапськой методічкой .Лохі справжні і ідіоти
Nesenyk1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Nesenyk1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Nesenyk1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Mishka_Tayson
"16 февраля 2017 года Президент Сербии Томислав Николич вручил Золотую медаль за заслуги д-ру Эфраиму Зуроффу[9] за «исключительные достижения» и его «самоотверженное посвящение защите правды о страданиях евреев, а также сербов, цыган и других народов во время Второй мировой войны»" (із матеріалів Вікіпедії)
У мене таке враження, що цей пан грає на боці московитів та їх сателітів. Цікаво, чи можливо притягнути його до відповідальності за наклепи та спотворення історичних фактів щодо Романа Шухевича?
kum_Poltava_
"Зурофф запропонував, щоб на стадіоні вшановували «українських праведників», які на свій страх і ризик захищали єврейських утікачів, яких розшукував Шухевич для знищення»."
Ну так, в чому питання?
https://www.facebook.com/Shukhevych.fest/posts/827765544045102/
Їхню старшу дочку Ірму Райхенберг німці застрелили на вулиці в 1942, а молодша 7-річна Ірина почала жити в сім'ї Шухевичів, вона готувалася піти до школи.
Після арешту Наталії Шухевич в 1943 році Гестапо Роману Шухевичу вдалося переправити дівчинку в сирітський притулок при жіночому греко-католицькому монастирі Василіанок в Пилипові, поблизу містечка Куликів, що за 30 кілометрів від Львова, де Ірина і перебувала до кінця війни, переживши німецьку окупацію і Голокост.
У 1956 році Ірина надіслала настоятельниці монастиря лист зі своєю фотографією. Врятована жінка мешкала в Україні і померла 2007 року в Києві у віці 72 років. В Києві мешкає її син Володимир. Юрій Шухевич зустрічався з ним, вже після смерті його матері.
Nesenyk1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил