Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 18 березня 2021, 18:18
3354
0

Харків'яни здобули три очки в грі з дебютантом ліги

Металіст 1925 здобув перемогу в першому після зимової перерви матчі

| Оновлено 18 березня 2021, 18:18
3354
0
Харків'яни здобули три очки в грі з дебютантом ліги

Повноцінний старт в Першій лізі згідно календаря запланований на 19-те березня. Але оскільки в першій осінній частині чемпіонату було досить багато пропущено матчів через коронавірусні захворювання в ряді команд, то вже з 5-го березня почалося догравання незіграних матчів. Завдяки цим дограванням, наприклад, одеський «Чорноморець» набрав 6 очок в двох матчах і одноосібно очолив турнірну таблицю чемпіонату. Харківському «Металісту 1925» 15-го березня належало зіграти вдома матч з «Альянсом» з Липової Долини. Ця гра не відбулася, як планувалося в 6-му турі, через спалах захворювань на коронавірус в «Альянсі».

І ось в понеділок увечері на поле красеня стадіону «Металіст» вийшли дві команди з верхньої частини турнірної таблиці («Металіст 1925» займає 5-ту сходинку в таблиці, а команда із Сумської області на 8-му рядку). Перемога харків'ян переносила їх з п'ятого місця на четверте, а виграш матчу «Альянсом» дозволяв підопічним Ярошенка увірватися до п'ятірки кращих, витісняючи звідти «Металіст 1925». Перш ніж перейти до опису ходу матчу, кілька слів про те, що відбувалося напередодні матчу в Харкові.

За два дні до гри, в суботу, «Металіст 1925» провів першу в цьому році прес-конференцію для ЗМІ. Перед журналістами виступили і відповіли на їхні запитання – генеральний директор клубу Ярослав Вдовенко та головний тренер Валерій Кривенцов. Також були представлені всі 7 новачків команди: захисники Євген Ткачук та Артур Западня, півзахисники Юрій Батюшин, Артем Габелок і Олег Голодюк, а також нападники Віталій Пономар і Валерій Блажко. Гендиректор повідомив новину про те, що підписали угоду з новим постачальником одягу і взуття фірмою «Пума». Тепер ця відома в усьому світі фірма стала технічним спонсором харківського клубу.

Також генеральний директор заспокоїв уболівальників з приводу навчально-тренувальної бази і стадіону, які зараз використовуються командою. Адже після заяв Олександра Ярославського про незрозуміле з його точки зору використання цих об'єктів незрозумілими для нього структурами виникли у фанів команди хвилювання: а де тренуватиметься і гратиме їхня улюблена команда. Але Ярослав Вікторович Вдовенко сказав, що базу і стадіон клуб експлуатує на законних підставах і підписані довгострокові договори на оренду.

Також хороша новина прийшла з медіацентру клубу «Металіст 1925». Тепер в структурі медіацентру з'явився новий співробітник. Амбасадором клубу стала журналістка, відома блогерка, телеведуча програми «Футбольний формат» на каналі «Експресо» Дар'я Савіна. Також керівництво і менеджмент клубу зробили невеличкий приємний сюрприз для гравців і тренерів команди, оновивши дизайн роздягальні на стадіоні «Металіст», зробивши його в кольорах і символіці команди.

Хотілося б згадати і про ще один момент. Через поломку на одній з гілок теплотраси, по якій подається тепло на стадіон, міг бути не включений підігрів газону стадіону «Металіст», що призвело б до перенесення матчу. Але оперативне і своєчасне втручання клубу «Металіст 1925» у вирішення проблеми і надання допомоги комунальним службам міста мало позитивний вплив і подача тепла в найкоротші терміни була відновлена.

На матч був дозволений допуск вболівальників. І, незважаючи на будній день, на матч прийшло з урахуванням всіх обставин (продовження пандемії, втрата інтересу у великої частини жителів України до футболу, досить-таки холодна погода) рівно 2627 глядачів. І це є на даний момент рекордом сезону. Попередній рекорд теж належав домашній зустрічі «Металіста 1925», коли команда в вересні приймала «Агробізнес» (2512 вболівальників). Зазначу відразу, що на матчі все карантинні заходи були дотримані ідеально – вимірювали температуру на вході, всі присутні на грі були в масках і респіраторах.

Тепер про матч. У стартовому складі «Металіста 1925» вийшли на поле відразу чотири новачки команди – Западня, Ткачук, Батюшин і Голодюк. У другому таймі з'явився і п'ятий новачок – Блажко. Те, що харків'яни добре попрацювали на зборах, стало помітно відразу ж, буквально з перших хвилин зустрічі. Голодюк і Батюшин впевнено вели гру в центрі поля. Їхні ходи були суцільною загадкою для суперника. І вже на 8-й хвилині зустрічі Юрій Батюшин віддав прекрасний пас на вибігаючого зліва на ворота гостей Дмитренка. Владислав прицілився і в один дотик відправив м'яч у «дев'ятку» воріт Важинського.

Через 9 хвилин, під час підключення в атаку Артура Западні, його не за правилами зупинив у штрафному майданчику захисник гостей. Рефері без вагань вказав на точку. Дерек легко переграв голкіпера «Альянсу», пробивши в протилежний кут від того кута, куди кинувся Важинський. 30 хвилин гри були настільки гарними у виконанні харків'ян, що була надія, що глядачі побачать град м'ячів у ворота гостей. Проходи по флангах, гра в стінку і дальні паси, комбінації на будь-який смак. До кінця першого тайму «Альянсу» вдалося сяк-так вирівняти гру, хоча швидкі випади господарів все ще були небезпечними. Проте, підопічним Ярошенка вдалося скоротити відставання в рахунку – новачок «Альянсу» Андрій Герт завдав удар головою після подачі кутового і м’яч влучив у ворота Сидоренка.

У дебюті другого тайму, на превеликий жаль, травму отримав Олег Голодюк, через якого всі свої атаки будував «Металіст 1925». Атакувати господарі поля стали набагато рідше. Липоводолинцям вдалося перехопити ініціативу і навіть кілька разів небезпечно підбиратися до воріт харків'ян. Правда, серйозних загроз, коли сам Денис Сидоренко вступав в гру, біля воріт господарів було дуже мало. На 73-й хвилині Агапов увірвався в штрафний харківської команди і картинно впав. Арбітр показав нападнику гостей жовту картку за симуляцію. Тут же, через дві хвилини, небезпечно прострілив з флангу Жичиков, але Дмитренко не встиг замкнути хороший простріл захисника.

І ще в одному з епізодів воротар «Металіста 1925» трохи сам собі не привіз гол, невдало віддавши пас в центр, але той же Агапов занадто далеко відпустив м'яч при прийомі і не зміг пробити по воротах. У складі господарів, крім Голодюка відзначив би ще Дерека і Дмитренка. В цілому особисто мені гра сподобалася. Чекаю появи на полі Ямполя, який вже майже відновився після травми, та дебюту Пономаря. Упевнений, це буде гарне посилення команди.

Після матчу Кривенцов сказав, що його команда ідеально відіграла перші 30 хвилин матчу, і подякував уболівальникам за хорошу підтримку протягом всього матчу. Тренер гостей поскаржився на деякі дії судді матчу і сказав, що його команда тільки звикає до виступу в Першій лізі.

Ця перемога дозволила підопічним Кривенцова вийти на четверте місце, обійшовши «Гірник-Спорт». «Альянс» же перемістився з 8-го на 9-те місце.

«Металіст 1925» – «Альянс» – 2:1

Голи: Дмитренко (8), Дерек (17 пен) – Герт (39).

«Металіст 1925»: Сидоренко Д., Жичиков, Шершень, Ткачук, Западня, Кольцов, Голодюк (Криськів 55), Савін (Холод 84), Батюшин, Дмитренко (Ченбай 87), Дерек (Блажко 84).

«Альянс»: Важинський, Осадчий, Пікуль, Медведєв (Пісний 46), Герт, Лучик (Неплях 85), Піднебенний, Агапов (Шпіренок 90), Шарай С., Рогозінський (Шарай В. 50), Зубков (Сидоренко Я. 56 ).

Попередження: Дмитренко (19) – Осадчий (28), Шарай В. (72), Агапов (72).

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Марсель – Бенфіка. Прогноз і анонс на матч 1/4 фіналу Ліги Європи
Футбол | 18 квітня 2024, 20:34 0
Марсель – Бенфіка. Прогноз і анонс на матч 1/4 фіналу Ліги Європи

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви
Футбол | 18 квітня 2024, 05:51 3
Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви

Андрій двічі відбив пенальті та допоміг Реалу пройти Манчестер Сіті у Лізі чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.