Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 17 березня 2021, 20:12
2431
12

Луїш КАШТРУ: «Ми не віримо у дива. Ми віримо в свою роботу»

Наставник донецького «Шахтаря» поділився очікуваннями від матчу-відповіді з «Ромою»

| Оновлено 17 березня 2021, 20:12
2431
12
Луїш КАШТРУ: «Ми не віримо у дива. Ми віримо в свою роботу»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер донецького «Шахтаря» Луїш Каштру поділився очікуваннями від матчу-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи з римською «Ромою».

- За рахунок чого ви плануєте відіграти три м'ячі у такого сильного суперника, як «Рома»? І чи тиснуть на вас рахунок першого матчу і погана форма «Шахтаря»?
- Ніхто не створить такого тиску на мене, як я тисну сам на себе. Є моя відповідальність, це відповідальність професії. Ми її приймаємо. Найбільше тиску виходить від мене самого.

Якщо говорити про гру в Римі, буде дуже складно. Ми знаємо, що завтра гра буде дуже непростою. Але ми постараємося зробити все, щоб вхопитися за можливість відігратися.

- Чи на сьогоднішньому тренуванні використовувалися якісь спеціальні вправи?
- Так, сьогодні були особливі вправи. І сьогодні, і вчора.

- У перерві матчу в Римі хтось із гравців сказав: «Всі знають, як ми граємо». Ця фраза потрапила в трансляцію. Ви вважаєте, що гра «Шахтаря» зараз насправді дуже добре відома? І чи готуєте ви якийсь сюрприз?
- Всі ми знаємо, як грають інші команди. Всі тренери знають, як грають їхні суперники. Всі знають, як грають «Сіті», «Ліверпуль», «Реал». Думаю, гравець мав на увазі, що суперники знали, як блокувати наші дії. Але тоді чому 25 хвилині другого тайму ми мали повну перевагу? Як ми тоді обіграли «Реал» чи «Десну»? У наші дні люди багато читають, дивляться телевізор, фільми. Але іноді краще закритися від зовнішнього світу.

Коли ми програємо, всі все знають. Коли виграємо — знає тільки тренер. Дивно. Мабуть, це якесь правило футболу. Ми продовжимо жити за цими правилами.

- За всю історію єврокубків українським командам ніколи не вдавалося відіграти різницю у три м'ячі. Якщо завтра вам вдасться камбек, усіма це буде розцінено як диво. Чи навчило життя вас вірити у дива? І чи траплялися у вашому житті моменти, які можна розцінювати як диво?
- Я відповім на ваше своїм питанням. Ви були в Загребі? Ви бачили гру? На 90-й хвилині ви думали, що ми можемо зрівняти рахунок (на 90-й хвилині «Шахтар» програвав 1:3 в матчі із загребським «Динамо», але зумів вирвати нічию 3:3 — прим. ред.)? Ні? Ну ось і відповідь, я її дав. Тільки це була робота, це не було дивом. У футболі таке буває. Ми віримо в те, що ми робимо. Я вірю в свою роботу. Весь світ навколо мене може бути проти, але я буду вірити. Я дуже сконцентрований на своїй роботі. У світі часто обговорюється, що говорять інші. Але люди не говорять, що вони думають, не говорять це від себе. Я думаю, що ми повинні говорити те, що ми думаємо. Відображати це в собі.

Нам складно, це правда. Але чому ми не можемо все поміняти? Це виклик для гравців, вони це розуміють. Якщо ми програємо — привітаю «Рому». Це футбол. Або ми, або вони. Подивимося.

- Ви вже говорили, що Паулу Фонсека — ваш друг. А можете розповісти історію вашої дружби? Як ви познайомилися, як спілкувалися?
- З Паулу ми перетиналися декілька разів в кар'єрі. Коли я працював у «Порту», ​​він прийшов у цей клуб. Це був його перший великий крок. Хоча ми були знайомі і раніше. Ми спілкувалися практично кожен день. Обговорювали футбол, ділилися думками. Він був головним тренером першої команди, я очолював дубль. Потім він пішов з «Порту», ​​і я замінив його на посаді тренера першої команди. Тому ми зустрілися вже в Києві, коли він йшов у «Рому», а я прийшов у «Шахтар». Незважаючи на різницю у віці, ми добре спілкувалися і дружили.

Поєдинок «Шахтар» — «Рома» відбудеться на НСК «Олімпійський» у четвер, 18 березня, о 19:55. У першому матчі «гірники» програли римлянам з рахунком 0:3.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У кого 10? Стала відома оцінка Мудрика за розгромну перемогу в АПЛ
Футбол | 05 травня 2024, 19:56 5
У кого 10? Стала відома оцінка Мудрика за розгромну перемогу в АПЛ

Український вінгер відіграв 76 хвилин проти «Вест Гема»

Дніпро-1 – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 06 травня 2024, 11:30 8
Дніпро-1 – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У підопічних Юрія Максимова у разі перемоги ще збережуться шанси на бронзові нагороди

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
olenyuk676767
ера Каштру в шахтарі закінчена
DK1961
Луиш Каштру: мы верим в свою работу и будем стараться побить свой антирекорд!
Vitalii_13UA
На самом деле, все реально для ШД и ДК. Есть масса примеров, можно написать здесь некоторые : ПСЖ и Барса / Ливер и Барса / Рома и Барса / и многие другие. Если первые 2 еще более равные, то 3 вариант очень интересный. Нашим командам удачи и все реально, даже когда это выглядит нереально.
hanter83
Оооо,да как раз ты Каштру и наработал ,как никто до тебя!!!!Розвалил команду и т.д.
Bismuth
Да тут к бабке не ходи.
Каштру видит повторение игры с Десной,
А Луческу снится вариант с Зарёй.
Если думать о другом, то незачем и выходить на поле.
SportsMan
Тот факт, что более молодой Фонсека был главным тренером в Порту, а Каштру при этом всего лишь тренером дубля, явно говорит о качестве последнего как тренера. Ибо невозможно себе представить, чтоб, например, в Динамо Лобановский был бы тренером дубля.
SportsMan
Вопросы у журналистов, конечно... Еще б спросили, верит ли он в Деда Мороза.
Dozor
Пiz да бол !
grig
Конечно, очень хочется нашей победы. Но что "Шахтер" пройдет дальше, это мягко говоря утопия. Уж слишком разного уровня команды "Рома" и "Шахтер".
YOU OK?
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Pavel Krikun
Да не смешите людей ради бога. Дома получили 3-ри мяча и там 3-4 получите.
Pavel Krikun
И Динамо штуки 34 ри получит. Что бы не было обидно никому.