Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 березня 2021, 17:59
10810
19

Ігор СУРКІС: «Давайте дамо оцінку і нецензурним висловлюванням Лучі»

Президент «Динамо» - про гучний скандал в українському футболі

| Оновлено 17 березня 2021, 17:59
10810
19
Ігор СУРКІС: «Давайте дамо оцінку і нецензурним висловлюванням Лучі»
ФК Динамо Київ. Ігор Суркіс

Президент «Динамо» Ігор Суркіс прокоментував скандал в українському суддівському корпусі:
 
- Ігоре Михайловичу, як ви відреагували на опубліковані «Олімпіком» образи з боку куратора футбольних арбітрів України Лучано Лучі? У репліках італійця були посили і до вас...
- Завжди неприємно, коли тебе ображають. Якщо можна вірити в достовірність опублікованих матеріалів про Лучі, то у мене виникає багато питань. У них зачеплена репутація багатьох футбольних людей, в тому числі і моя. Яке моральне право мають персонажі, яких ми фактично годуємо, нас же і ображати? Якщо це не фейк, виявляється, що такі посили Лучі дає суддям?! Я попереджав у своєму інтерв'ю Дмитру Гордону, щоб Лучі звернув увагу на суддівство, або буде скандал. Ось скандал і виник.
 
- Ви в інтерв'ю сказали, що Лучано Лучі керує один з віце-президентів УАФ - Вадим Костюченко.
- Про це знає вся Україна, не тільки я. У нас в футболі завжди були питання до суддівства, але такого хамського ставлення до клубів я не бачив. Я дивився ваше інтерв'ю з Владиславом Гельзіним. За поведінку після гри «Олімпік» - «Шахтар», я його не виправдовую, Він не має права так говорити. Свого часу, я також був дискваліфікований на один матч після емоційних заяв.
 
Не коректною була форма, в якій він це сказав, образивши і журналістів, які чесно розбирали цей момент, об'єктивно. Хтось говорив, що гол треба було зараховувати, хтось - що пенальті. Але коли нам, футбольним людям, кажуть, що був офсайд - це смішно. Це просто смішно! Я тоді наводжу приклад з Холандом, який забив гол в Лізі чемпіонів у матчі з «Севільєю». Арбітри відмотали весь епізод назад і призначили пенальті у ворота «Севільї». Дивіться весь епізод тоді, а у нас - частина епізоду.
 
Образи на мою адресу з боку Лучі? Не розумію за що і вимагаю, щоб була дана оцінка цим висловлюванням і були застосовані дисциплінарні санкції. Як свого часу до мене були застосовані, коли здалося, що я когось образив. Я просто пропонував звернути увагу на суддівство, щоб не було скандалів. Знав, що вони обов'язково будуть. Президенти клубів утримують наш футбол, а нас обливають брудом.
 
- Лучано Лучі сказав, що зараз якісь сили хочуть зупинити прогрес українського суддівства. Ви помітили прогрес?
- Ніхто не хоче зупинити прогрес, я хочу чесного суддівства. Був пенальті - ставте пенальті, був гол - зараховуйте гол. Але дурнів же ніде немає. Гол «Олімпіка» у ворота «Шахтаря» забитий чесно.
 
Ми хочемо об'єктивного, чесного суддівства по відношенню до всіх. Більше нічого не хочемо. Не хочемо, щоб дзвонили суддями, давали вказівки ВАР під час матчу, щоб окремі функціонери УАФ незаконно призначали арбітрів.
 
Хочу підтримати президентів клубів, тих, хто говорить, давайте піднімемо зарплату суддям. Давайте! Але без нас, людей, що вкладають в футбол душу і гроші, футболу не буде. Хто буде цим Лучі платити зарплату, якщо не буде професійних клубів?
 
Чому за моє оціночне судження мене можуть оштрафувати на 50 000 грн, а коли мене ображають, то це повинно пройти повз вуха дисциплінарних органів УАФ? Або коли ображають інших людей. Гельзіна за його емоційний спіч повинні покарати. Але давайте тоді дамо оцінку і нецензурним висловлюванням Лучі. Я - за рівний підхід до всіх.

Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також
Футбол | 10 травня 2024, 20:43 12
Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також

УПЛ та «Зоря» визнані критично важливими для економіки України

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
axylinam
Суркис правильно всё сказал,даже добавить нечего,но на словах всегда и у всех всё получается
Wildcat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Копяк
Наша судейская мафия за годы руководства Коллиной и Лучи, окрепла,заматерилась и пустила глубокие корни в наш футбол, начиная от детских и заканчивая ПЛ. Об этом не говорит только ленивый или те, кому футбол триста лет не нужен. Но тем, кто живет в футболе, далеко не безразлично кто и как рулит этим процесом. А рулят плохо, очень плохо, скорее даже безобразно.
ОПГ УАФ это вполне устраивает, в мутной воде легче ловить жирную рыбу. Но участники процеса, те, кто не шатается по кабинетам здания в Лабораторном переулке, начинают понимать, что их в очередной раз надурили, и павелка со своей компашкой - далеко не тот человек, который готов жизнь положить за украинский футбол...
gvs58
Суркіс 100% правий!!!
adidas777
Всё по делу сказал!
Уверен большинство президентов клубов поддержат Гельзина.
Луччи обязан ответить не только за свои слова, где он оскорблял многих футбольных людей!
Но и за все коррупционные действия!
Vlato0709
Вся эта система с судьями началась еще в 90-х, и начали ее Суркисы! После СССР начинался наш украинский футбол и нужно было его очистить от вливания судьям. Но Суркисы это распространили в украинском футболе, а теперь хотят честного судейства. Это может прийти только во сне.