Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 17 березня 2021, 22:01
33400
31

П'ять варіантів продовження кар'єри для КріРо

Влітку зірковий португалець напевно залишить «Ювентус»

| Оновлено 17 березня 2021, 22:01
33400
31
П'ять варіантів продовження кар'єри для КріРо
Getty Images/Global Images Ukraine. Кріштіану Роналду

Завжди щось трапляється вперше. Вперше з 2005 року «Містер Ліга чемпіонів» Кріштіану Роналду не зіграє в чвертьфіналі найпрестижнішого континентального турніру. Вперше його нинішній клуб «Ювентус» три роки поспіль вилітає в плей-оф ЛЧ від суперників не з топ-4. Кріш приходив в «Юве» не тільки за новим досвідом, а й за черговим здобуттям «вухатого» кубка. «Ювентус» теж переманював португальця з «Реалу» не тільки для того, щоб той рвав на клапті «Кальярі».

У підсумку обидві сторони волею-неволею прийшли до висновку, що далі їм не по дорозі. Італійська (та вже й не тільки ця) спортивна преса навперебій стверджує, що в найближче трансферне вікно, тобто вже через пару-трійку місяців, туринський гранд відпустить свого самого іменитого гравця на всі чотири сторони. За однією інформацією, «Стара синьйора» готова розлучитися з 36-річним ветераном за 60 мільйонів євро, а за іншою - і зовсім безкоштовно. Аби пішов із миром.

Такий альтруїзм найтитулованішого клубу Італії викликаний аж ніяк не благими намірами. А банальною необхідністю економити. Річна зарплатня Роналду в «Юве» - близько 32 мільйонів євро. Незважаючи на те, що туринський клуб все ще залишається одним з найбагатших і найстійкіших серед континентальних товстосумів, коронавірусна криза вдарила і по ньому. Клубна казна не поповнюється «ін'єкціями» від уболівальників, так як матчі проходять при порожніх трибунах, в рази впали продажі футболок з сьомим номером. Загалом, терміново потрібно розвантажувати платіжну відомість. І найбільш простий, логічний і, в загальному, правильний шлях у зв'язку з цим - почати з самого високооплачуваного футболіста. Який, до того ж, не виправдав «високої довіри».

Словом, «Ювентус» вже дозрів для того, щоб продати/відпустити Кріша. Кріш вже дозрів, щоб покинути «Ювентус». І, не дивлячись на запевнення агента форварда Мендеша про те, що, мовляв, «Юве» буде останнім клубом у кар'єрі Кріштіану, вішати бутси на цвях прямо зараз КріРо не збирається. Він ще не награвся. Він ще обов'язково пограє. А ось де, давайте розбиратися.

«Реал»

Варіант з поверненням на «Сантьяго Бернабеу» «спливає» відразу ж, без «артпідготовки» і навіть без зайвого зондування грунту. У столиці Іспанії пройшли найкращі футбольні роки Кріша. Він назавжди став «мадридистом», а футболка вершкового кольору назавжди стала його візитною карткою. До того ж, він не втратив зв'язку з Мадридом: ні з точки зору бізнесу, ні з точки зору особистісних відносин. Та практично з будь-яких точок зору його мадридський камбек виглядав би красиво, по-голлівудськи. Та й, до того ж, Мендеш і правда спілкувався з керівництвом «Реалу» з приводу ангажементу свого підопічного. Колишні партнери, вболівальники і Зідан безболісно прийняли б у свої обійми неблудного сина. Та й сам цей син напевно був би не проти, щоб сюжет розвивався саме так.

Getty Images/Global Images Ukraine/ Кріштіану Роналду

Але є одна проблема. Ім'я їй - Флорентіно Перес. Президент «Реалу» проти. Не те, щоб сильно, але він злопам'ятний. Він досі не може пробачити Крішу його втечі з клубу. До того ж, дон Флорентіно прагматично вважає, що команда вже давно стоїть на порозі зміни поколінь, і їй потрібна нова кров, а не стара, хоч і з потрібною ДНК. Загалом, якщо Перес відтане, Кріш повернеться в Мадрид.

«Манчестер Юнайтед»

Тут ситуація майже дзеркальна з мадридською. Перша перемога в Лізі чемпіонів, перший «Золотий м'яч» - все це Роналду отримав саме на «Олд Траффорд». І коли португалець переходив з «МЮ» в «Реал», він пообіцяв Алексу Фергюсону, що коли-небудь, але обов'язково повернеться. Може, це просто красива історія, така собі ванільна легенда, але в неї хочеться вірити. Але ось втілити її в життя буде куди складніше, ніж мадридську пастораль. Від того, фергюсонівського «Юнайтед» зараз залишилася лише назва. Так, старанний, але не фартовий, учень сера Алекса на тренерській лавці. У нинішньому «МЮ» Роналду довелося б вкалувати, вкалувати і ще раз вкалувати, оскільки там зараз не до мережив. І не до витонченості. Тому варіант малоймовірний. Хоч і також гарний.

«ПСЖ»

Бездонна кишеня шейхів, столиця світової моди, побачити і не померти, врешті-решт, вид на Ейфелеву вежу - все це і багато іншого може спокусити будь-кого, хто шукає спокій і другу молодість. З точки зору підняття іміджу паризького клубу варіант із запрошенням Роналду був би заліковим. Та й фінансові апетити португальця боси «Сен-Жермен» точно змогли б задовольнити. І, бачиться, на березі Сени Крішу було б на порядок спокійніше і затишніше, ніж у підніжжя Альп.

Тільки справа в тому, що: а) Аль-Хелаїфі вважається затятим шанувальником творчості саме Мессі, а не Роналду, тому і запросив на посаду тренера співвітчизника Лео; б) до того ж, у «Парижа» є свій аналог Роналду - Неймар, який набагато молодший, а може і талановитіший, але вміє пити кров не по-дитячому. Чи сприйме Ней, та й Мбаппе і Ко, прихід у команду свого прямого конкурента-нарциса? Не перетвориться в такому випадку ФК «ПСЖ» у ФК «Голлівуд»? На Єлисейських полях хоч і люблять все блискуче, але з головою теж дружать. Тому, на мій погляд, Роналду навряд чи може бути пріоритетним варіантом для «Парі Сен-Жермен» прямо зараз. Але от якщо з Мессi не зростеться, якщо раптом Ней або Кіліан всерйоз нагострять лижі, тоді може бути.

Getty Images/Global Images Ukraine/ Кріштіану Роналду

МЛС

Так, це не тільки я читав: власник клубу МЛС «Інтер Маямі» Девід Бекхем нібито контактував з Роналду з приводу переїзду португальського бомбардира за океан. Або ж це сам Кріш контактував з Додіком. З цього ж приводу. Власне, хто кому Рабинович в даному випадку - не важливо. Важливо, що, швидше за все, контакти дійсно були. І я схильний вважати, що інтерес в даному випадку - обопільний і майже що щирий. А якщо в команді Бекхема опиниться ще і Мессі, це взагалі буде бомба. Тільки, все ж, ця історія може перетворитися з казки на реальність трохи пізніше. Десь через пару сезонів. Тоді, років в 38, Роналду із задоволенням полетить в Америку закохувати тамтешню публіку в європейський футбол. Але поки що у нього напевно залишаються амбіції пограти в Європі.

«Спортинг»

Пам'ятається, Рон обіцяв повернутися на заході кар'єри в клуб, який колись знайшов довготелесого хлопчину з Мадейри для великого футболу. Кріштіану досі прив'язаний до «Спортинга». Однак прихильність ця скоріше емоційна, підсвідома. Чесно кажучи, більше віриться в те, що КріРо в разі якоїсь біди може допомогти клубу з Лісабона грошима, а не в якості гравця. Надто вже він далекий від колись рідної Прімейри, занадто дрібний для нього масштаб. Так, було б дуже мило, і Люк Бессон точно зняв би Кріша в головній ролі автобіографічного фільму, але в цей сюжет зараз дуже складно повірити. Якщо і потрібно шукати Роналду десь цього літа, так це в місцях, зазначених вище.

Оцініть матеріал
(201)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Реал Сосьєдад – Реал Мадрид. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Футбол | 26 квітня 2024, 20:01 1
Реал Сосьєдад – Реал Мадрид. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок у Ла Лізі

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 31
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pol Chopa
* Який, до того ж, не виправдав «високої довіри».*
Как по мне то здесь *високої довіри*не виправдав Юве,а не Рон.
Trollface
Если пойдет на существенное снижение зарплаты, сможет перейти в клуб который захочет.
GVV
Іспанська Феміда дуже сильно образила КріРо на тему податків - тому іспанські клуби - нє
tsidyi
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
OKs100
Та ну, перейдёт в какую-нибудь Баварию или Милан. Он есть и останется ещё лет на пять топ форвардом.
dd dent
1-2 максимум
Саша Яковенко
Про Минай и Кривбас уже написали, поэтому мне ничего не остаётся как предложить Колос к Костышину. Вот он точно умеет ставить звёзд на место.
DK1961
Начиная с четверга
DK1961
Срочно не по теме!!! Начитая с четверга в Киеве вводится карантин на посещение матчей Игра шлюхтера с Ромой и оба матча сборной без зрителей! И какого тогда павелкинские бандиты отняли матчи сборной у Львова?!!!
Al Zolo
В ПСЖ точно не пойдет после последних событий-КриРо-осторожныйчеловек
Grigorio666
А ну і ще зі старих ІГУАІН, Кьєза, Даніло і Алекс Сандро
source02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
scorpio16
Реал больше нет чем да , у них смена поколений идёт и Роналду будет лишним. Роналду в Европе максимум 2-3 года поиграет и поедет в США либо окончательно завершит карьеру. Если Лео останется в Барсе , то ПСЖ возьмёт Роналду и именно этот вариант более такой вероятен.
Paha_Dnipro
В Спортинг играющим тренером, потом тренером и увидим новую историю!!!
Grigorio666
І ТАК БАГАТО КОГО ПОПРОДАВАЛИ і по ОРЕНДАМ віддали - ЦЕ САМА ГОЛОВНА ЇХНЯ ПОМИЛКА: ІГУАІН, ДУГЛАС КОСТА - по орендах, МАНДЖУКІЧ, ХЕДІРА, Мората тинявся по клубах, Кьєза в оренді був, в Дібали - травма, БУФОН - тинявся, - це футболісти, НЕ ТО ЩО ЗАРАЗ в команді одні новенькі: Деміраль, Де Лігт, Бентакур, Бернардескі, Ремзі, Кулушевські, Рабьйо, Артур, Маккейні, Де Шильо, Фработта і ТД.
Навіщо зруйновали команду, бо поки молоді ЗІГРАЮТЬСЯ, то й пару років пройде
source02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Grigorio666
А ЧОГО НЕ МАНЧЕСТЕР СІТІ - було б самий раз, могли б і аглійську лігу і ЛІГУ ЧЕМПІОНІВ легенько виграти?!!!!???
Real Trent
Думаю,что ни один топ клуб его не купит. Он уже в том возрасте,когда усталость и резкий спад,может наступить просто внезапно. Самый реальный вариант-доигрывать в США.
Trasher311987
Минай, как раз возраст