Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 16 березня 2021, 14:06
12352
13

Пандемія поразок. Чому наші боксери стали частіше програвати

Лев Кравців розбирається в причинах невдач

| Оновлено 16 березня 2021, 14:06
12352
13
Пандемія поразок. Чому наші боксери стали частіше програвати
Getty Images/Global Images Ukraine. Василь Ломаченко (ліворуч) та Теофімо Лопес

З 2020 року і до цього дня серед українців, які подають великі надії, програли бої Сергій Дерев'янченко, Василь Ломаченко, Віктор Постол, Арнольд Хегай і Сергій Богачук. Почасти сюди можна було б віднести і Івана Редкача, який програв у 2020 році, але на його перемогу в поєдинку з Денні Гарсією не ставив взагалі ніхто.

Що не так було з минулим і вже трохи нинішнім роком? Що це: старіння покоління або тотальне невезіння. Розберемося.

Чому і як програли українці?

Якщо вірити в прислів'я про те, що як рік почнеш, так його і проведеш, то поразка Арнольда Хегая зумовила 2020 рік для всіх українців. 25 січня одесит одноголосним рішенням суддів програв американцеві Стефану Фултону.

Далі все пішло, як по накатаній: в кінці серпня Віктор Постол програв Хосе Карлосу Раміресу бій, який повинен був відбутися ще на початку 2020 року. В кінці вересня Сергій Дерев'янченко програв Джермалу Чарло бій за титул чемпіона світу за версією WBC. В середині жовтня Василь Ломаченко програв бій за звання абсолютного чемпіона світу Теофімо Лопесу. Всі поразки одноголосним рішенням суддів. І ось у березні 2021 року Сергій Богачук програв нокаутом Брендону Адамсу до цього практично виграний поєдинок.

Велике бажання заявити про кінець епохи. Так би мовити, минуле покоління вже пройшло свій пік, а нове показало своє справжнє обличчя. Заява заради гучності заяви, не більше. Тому що кожен випадок варто розглядати окремо.

Чому програли Віктор Постол і Сергій Дерев'янченко?

Getty Images/Global Images Ukraine. Хосе Рамірес та Віктор Постол (праворуч)

І Віктор, і Сергій - ті самі боксери, які ось-ось стануть чемпіонами, але все ніяк. Так, Постол був чемпіоном - перемога над Матіссе була хорошою. Але чи було в тому бою ще щось приголомшливе, крім результату? Може, Віктор домінував над суперником або, навпаки, зробив неймовірний лакі-панч? Зовсім ні. Віктор проводив свій хороший бій, Лукас - свій непоганий бій. У певний момент українець зловив момент, коли організм аргентинця дав збій. В результаті дострокова перемога і лаври переможця. Далі Постол був весь час поруч. З одного боку, непоганий проти Кроуфорда, та й всі раунди протримався, але хотілося б більшого. Чи міг? Навряд чи.

Та ж історія з Тейлором і Раміресом. Хороші поєдинки, Віктор не пасував і не давав задню - таке взагалі не про нього. Чому програв? І там, і там трохи не дотягнув за рівнем. З Джошем було трохи складніше - там просто хлопець більш технічний і різноманітний. А між цими поєдинками було незрозуміле шоу з Саром Озгулом, де перемогу можна було українцеві і не віддавати. І недостатньо впевнений бій проти Мімуна. Суперник слизький, незручний - зрозуміло. Але знову хочеться більшого.

Getty Images/Global Images Ukraine. Геннадій Головкін та Сергій Дерев'янченко (праворуч)

А що Дерев'янченко? Однозначна поразка Джейкобсу. Хороший поєдинок, стандартно безкомпромісний Сергій, але в підсумку поразка. Те ж саме з Головкіним і Чарло. Першому поступився в силових, знову потрапив у нокдаун і, можливо, трохи не дотягнув. З другим просто поступився в класі. Хотілося більшого.

А між цим був ще незрозумілий виступ з Кулькаєм. Навіть дружина Дерев'янченка в одному з інтерв'ю сказала, що бій з Джеком - той самий, який Сергію точно не вдався. І він це розуміє.

Ви відчуваєте? Схожість цих історій. Хороші, міцні, близькі до чемпіонства хлопці, які все ніяк. І, напевно, вже точно ніяк. Це просто не їхній рівень. Буквально трохи не вистачає для того, щоб стати чемпіоном і тепер вистачить лише за всіх обставин, які повинні скластися. Дерев'янченко не переможе Андраде - занадто американець моторний і швидкий. Постола немає в чемпіонській грі - там Рамірес і Тейлор визначать абсолюта і ніхто з переможців не захоче виходити на переможеного.

Чому програли Хегай і Богачук?

Арнольд - хороший проспект. Сильний, технічно підкований як для колишнього кікбоксера. Але йому банально рано було виходити на такий рівень. Фултон - наступний рівень опонентів. Технічний, швидкий, економний настільки, що його важко зловити, хоча ловити на удар Хегай точно вміє.

Крім цього, проблеми в підготовці. Це точно не першочергово, але важливо. Зміна тренера, налагодження відносин і контакт - все це складно завжди. Перед таким суперником - тим більше. Команда Арнольда трохи поспішила. Тому і результат пішов зовсім в іншу сторону.

Богачуку давно варто було провести перевірку. Він її отримав і майже впорався. Але майже не вважається. Адамс - важкий опонент. Навіть Чарло мучився з ним усі дванадцять раундів, так що не варто говорити, що Сергій програв незрозуміло кому. При цьому Брендон програвав колишньому головному нокаутеру за очками. Українець змушував задкувати суперника, що постійно працює в атаці і, на загал, був хороший.

Але сила і досвід зіграли свою роль. Адамс украй потужний фізично і вкрай насичений досвідом великих битв. Один епізод - декілька ударів і кінець.

Історії схожі з попередніми, але якщо Постол і Дерев'янченко так і не дотягнули до рівня, то Хегай і Богачук поки не дотягнули. Це не означає, що в 2021 році варто чекати їхнього вбивчого повернення або, наприклад, що ми прогнозуємо їм чемпіонство. І той, і інший дуже далекі від цього в першу чергу навичками. Але у них є головне - час. Решта залежить від бажання і обставин.

Чому програв Ломаченко?

Getty Images/Global Images Ukraine. Василь Ломаченко (ліворуч) та Теофімо Лопес 

Василь ризикнув. Зараз модно вважати, що Ломаченко помилився. Потрібно було переносити бій і наплювати на Лопесів. Але спортсмени, вони такі - зі своїми тарганами і бажанням вирішити все тут і зараз. Не вийшло.

У деяких раундах виходило класно. У деяких - так собі. У більшості не виходило нічого, тому що нічого не було. Ломаченко ризикнув і програв. Якщо все складеться, ризикне ще раз.

Чи став Лома старішим? Біологічно - так, по-боксерському важко оцінити, враховуючи, що він майже не бив. А коли бив - влучав. Почав боятися ударів легковаговиків? Остерігатися, так. Але він і раніше не рвався на передову. Головне, що встигав підібрати ключі, а цього разу не встиг. І важливо, щоб Василь сам тверезо розумів - проблема була в травмі або супернику. Тому що поки ніхто не знав про травму, були думки і про незручність Лопеса.

Так що в підсумку?

Ніяких заяв про кінець минулого покоління і початок нового. Так, Постол і Дерев'янченко не тягнуть чемпіонський рівень, але про це давно відомо, виходячи з результатів. Як і те, що Хегаю і Богачуку рано до топів.

Все залишилося на своїх місцях. Епізодично українці програли. Це мало статися в результаті. Але у всіх є шанс повернутися. Навіть у Віктора і Сергія за збігу обставин.

Наші ще покажуть клас - у цьому можна бути впевненими.

Оцініть матеріал
(57)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Визначилася перша опонентка Світоліної на супертурнірі в Мадриді
Теніс | 24 квітня 2024, 15:49 1
Визначилася перша опонентка Світоліної на супертурнірі в Мадриді

На Еліну очікує непростий іспит проти найкращої іспанської тенісистки у рейтингу WTA

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vizuals
Почали багато про себе думати. Коли себе високо оцінуєш - перший крок до дупи. А два наших батюшки - батюшка Олександр батюшка Василь - це зразок переоцінювання. Богачук - історія окрема. там чисте (не знаю, як українською) розгільдяйство
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DK1970
Просто наш бокс уходит с пика. Цикличномть в спорте. Одни уходят а вторые не пришли.
Akella_147
Единственная надежда - Хижняк! Но по факту второй Богачук, агрессивный стиль, но держалку его мы не видели, если всё с ней впрорядке , это может быть второй GGG.
UKRAINE FAN
Не неожиданным можно считать только поражение Ломаченко. Все остальные мимо кассы. Деревянченко хорш но до топов не дотягивает. Постол никогда звезд с нема не хватал. Богачук и Хегай набили рекорды на мишках и сразу супер боксерами стали? У нас сейчас одна надежда на Хижняка и то с таким стилем можно быстро сойти с дистанции!
salamanka1982
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Piter Nakonechny
Тому що мозги ватні.А по факту їх взагалі не має.
padlo95
Потому что раз в два года боксируют....
Interstellar Петрович
У Васи вид како-то грустный на фото вверху.
Bismuth
Когда сборная Венгрии по футбола была среди топов. Их боксёры и ватерполисты блистали на мировых аренах. И тд...
Всё когда нибудь кончается. У нас сейчас главное это приватизация земли, а не бокс или футбол.
tima fialko
Лома програв і це вплинуло на всіх