Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 14 березня 2021, 21:40
1066
0

Парма – Рома. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Італії

Аутсайдер Серії А як одна з останніх надій «Шахтаря»

| Оновлено 14 березня 2021, 21:40
1066
0
Парма – Рома. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Італії
Getty Images/Global Images Ukraine

Римська «Рома» в середині поточного тижня, на жаль для українського вболівальника, здобула вкрай впевнену перемогу над донецьким «Шахтарем» у домашній частини протистояння в рамках 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА. У колективу Паулу Фонсека, перед від'їздом до Києва, є, на перший погляд, досить комфортна можливість перевести дух гостьовим матчем 27 туру Серії А проти «Парми», однак статус одного з борців за чемпіонський титул не дасть «вовкам» приводу розслабитися.

«Парма»

Стадіон «Енніо Тардіні» відомий своєю репутацією арени, на яку італійські команди не люблять приїжджати з візитом до місцевої команди, через істотний ризик утратити важливі очки. Такий міф існував досить довго, але «пандемічний» сезон зумів зруйнувати і його. В.о. головного тренера «жовто-синіх», Андреа Тароцці, щосили намагається розвернути корабель, який зі страшною швидкістю несе на рифи пониження в класі, але на поточний момент у нього мало що виходить.

«Парма» все одно залишається суперником не з приємних, але за цим своїм статусом не має абсолютно ніякої особистої вигоди. Всього дві перемоги в 26 зіграних матчах – гірше команди за цим показником у лізі просто немає. Навіть «Кротоне», який розташувався на дні турнірної таблиці, має в два рази вище значення в цьому показнику. При цьому, «хрестоносці» все одно не збираються здаватися достроково, про що свідчать їхні старання в попередніх іграх. Певно, що команда, яка не будує планів на збереження прописки в «еліті» на наступний сезон, не буде грати внічию з рахунком 2:2 або 3:3.

«Рома»

Що стосується колективу Фонсеки і його перспектив у майбутній грі, то нас, як українських уболівальників, у першу чергу цікавить обсяг фізичних зусиль, які витратять основні футболісти римлян, а не бойовий склад португальський фахівець можливості виставити не має, в умовах жорсткої конкуренції в зоні єврокубків. Безумовно, порівнювати «Парму» і чернігівську «Десну», із якою доведеться зіграти «Шахтарю» трохи пізніше від початку гри римлян, не має ніякого сенсу – очевидно, що донеччанам знадобитися докласти більше зусиль для перемоги. Утім, тенденція показує, що «Ромі» точно не буде просто здобути перемогу.

Але ж саме такий результат і влаштує «вовків» у виключному ступені. Піднятися вище за таблицею у «джаллороссі» буде шанс за рахунок бергамаської «Аталанти», відставання від якої на поточний момент становить два очки, проте є ризик отримати поразку від «Парми», після чого доведеться уважно поглядати на пізню гру «Наполі» проти «Мілана». Ситуація в Серії А повинна тиснути на команду Фонсеки, що все одно не вплине на її статус фаворита в цьому протистоянні, однак побічно може підвищити мотивацію у футболістів команди навпроти.

Статистика

Попередня зустріч між командами проходила на полі «Роми», і завершилася перемогою «вовків» із рахунком 3:0.

У попередньому домашньому поєдинку проти «Інтера» (1:2) «Парма» розвинула серію матчів із більш ніж двома пропущеними голами до показника в сім ігор поспіль.

«Ромі» виїзні поєдинки у поточному сезоні даються важко, що, до слова, варто взяти до уваги і донецькому «Шахтарю». Починаючи від листопада 2020 року, команда Фонсеки не може видати хоча б малу переможну серію, у підсумку чого поступово втрачає позиції в чемпіонській гонці.

Орієнтовні склади

«Парма»: Сепе – Пеццелья, Алвеш, Осоріо, Лауріно – Куртич, Бругман, Ернані – Сипрієн – Пелле, Карамо.

«Рома»: Лопес – Карсдорп, Манчіні, Ібаньєс, Б. Перес – Крістанте, Діавара, Пеллегріні – Ель-Шаараві, Майораль, Педро.

Прогноз на матч

Ми вважаємо, що майбутній поєдинок стане черговим результативним матчем для «Парми» на своєму полі, незалежно від його результату. За таких умов, ставка «Обидві команди заб'ють і ТБ 2.5» за 2,18 від Favbet виглядає дуже непоганою пропозицією.

14 березня, неділя

Парма – Рома
Парма. «Енніо Тардіні». 16:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
Прогноз Sport.ua — 1:2
 
  • 5.60
  • 4.00
  • 1.64
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кроки Ароки – широкі. Що треба знати про відкриття Прімейри останніх років
Футбол | 26 квітня 2024, 13:15 1
Кроки Ароки – широкі. Що треба знати про відкриття Прімейри останніх років

Олексій Рижков – про португальський клуб, який останнім часом пристойно прогресує

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.