Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 13 березня 2021, 07:17
3527
1

ДЕНИСОВ: «Головне для Шахтаря і Динамо – потрапити в ЛЧ,і можна добре жити»

Українські команди дружно програли перші матчі 1/8 фіналу Ліги Європи

| Оновлено 13 березня 2021, 07:17
3527
1
ДЕНИСОВ: «Головне для Шахтаря і Динамо – потрапити в ЛЧ,і можна добре жити»
Getty Images/Global Images Ukraine

Генеральний директор телеканалів Футбол 1/2/3 Олександр Денисов прокоментував невдачі українських команд в Лізі Європи:

«Поговоримо про «Шахтар» і «Динамо». Багато сьогодні говорять: «Так навіщо потрібна Ліга Європи? Потрібно вигравати чемпіонат». Насправді, з цим теж важко не погодитися – чемпіонат важливий і для «Шахтаря», і для «Динамо». Важливий в тому плані, що це лише засіб. Справжня мета – не золоті медалі чемпіонату, а потрапляння в Лігу чемпіонів, де автоматом можна добре жити.

«Шахтар» жив на гроші з Ліги чемпіонів останні кілька років. Ці гроші і на запах, і на смак вже є й у київського «Динамо» в цьому сезоні. І, напевно, в планах «Динамо» буде продовжувати цю чудову традицію, яка народилася в цьому сезоні, коли клуб через роки зміг кваліфікуватися в Лігу чемпіонів.

Ліга Європи зараз прикрашає сезон, але наші суперники – як «Вільярреал», так і «Рома», українські клуби не помітили. Ось це найсумніше, і те, що розчарувало найбільше. Розчарувала гра «Динамо» на Олімпійському, розчарував і «Шахтар» в грі з «Ромою».

Це не та «Рома», яку «Шахтар» обігрував 10 років тому ще з Луческу. Це не та «Рома», якій «Шахтар» поступився в двоматчевому протистоянні, коли головним тренером був Фонсека. «Рома» мені абсолютно не сподобалася. Але я скажу більше – «Шахтар» мені не сподобався куди більше. І 10 років тому, і «Шахтар» з Фонсекою мені подобався набагато більше. Питання не в окремих виконавцях, питання у бажанні та вогні в очах. Цього вогню у футболістів в очах не було. Хто і чому цього став причиною – тут факторів дуже багато.

Все, що я говорив тиждень тому, можна спокійно докласти до будь-якого календарного матчу «Шахтаря». Причин буде маса – і Каштру, якого сьогодні хочуть відправити у відставку, це і гравці, яких називають ветеранами і вимагають з них тягнути так, як вони тягнули раніше. Це й молоді гравці, які явно зараз не виглядають тими гарячими талантами, на які ми дивилися рік тому. Тобто, по суті, відкотилася вся команда. І це дійсно потрібно називати прямим словом – криза. Ось такі у мене думки щодо «Шахтаря» у 2021 році.

Якщо говорити про «Динамо», те, що вони зробили в цьому сезоні в єврокубках – з них вже запит нижче. З «Шахтаря» запит вищий, тому що там більше інвестицій, і потенціал придбаних гравців здається крутішим. Вони дивляться в бік Європи, а європейські клуби дивляться на них. Тому запит вищий. «Шахтар» нас до цього привчав, тому в поганий момент отримують більше».

11 березня відбулися матчі 1/8 фіналу Ліги Європи, в яких «Шахтар» на виїзді поступився італійській «Ромі» (0:3), а київське «Динамо» зазнало поразки в матчі з «Вільярреалом» (0:2).

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ёкарный Бабай
Наконец-то Пенисов озвучил для чего проводится чемпионат Базар-лига