Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
|
1987
5

Сергій СИДОРЧУК: «Прикро пропускати після стандартних положень»

Хавбек «Динамо» – про поразку від «Вільярреала»

Сергій СИДОРЧУК: «Прикро пропускати після стандартних положень»
Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Сидорчук

Півзахисник київського «Динамо» Сергій Сидорчук прокоментував поразку від іспанського «Вільярреала» (0:2) в першому матчі 1/8 фіналу Ліги Європи.

– Прикро програвати. Об'єктивно кажучи, на перемогу ми не награли, але хоча б один м'яч забити могли. Також прикро пропускати після стандартних положень - обидва м'ячі в наші ворота вийшли якраз після них. Було б не так шкода, якби вони забили в тих атаках, які створили.

Що стосується самого матчу, планом на гру було максимально стримувати середину поля, адже ми знали, що Морено дуже здорово грає в один дотик спиною до воріт. Нам усе, як то кажуть, розжували і в рот поклали. Але гравці «Вільярреала» здорово відчувають, коли хтось один із захисників висувається, і користуються перевагою, що виникає.

Щодо нашої гри можу сказати, що ми намагалися контролювати м'яч, часом це виходило, але їхня тактика була такою, що вони, начебто, і дозволяли нам це робити, але коли ми приймали м'яч, суперники постійно були поруч, «на нозі» , тому було важко розвертатися вперед. Загалом у іспанців хороша, навчена команда, футболісти впевнені в собі, видно, що вони грають в сильному чемпіонаті.

– Чи отримали задоволення від матчу? Здалося, що вам гра давалася, адже, на відміну від суперників у чемпіонаті України, «Вільярреал» грає в атакувальний футбол.
– Для нас це великий досвід. Вважаю, особисто я мав грати краще. З мого боку було занадто багато обрізок і невпевнених дій. Можливо, свою роль зіграла жовта картка, яку я отримав на початку матчу. Коли отримуєш попередження так рано, потім стає важко морально, адже в підсвідомості постійно є VAR, який може як допомогти, так і зіграти проти тебе.

На нас чекає дуже важлива гра в неділю проти «Зорі», тож сьогодні ще можна трохи позасмучуватися, а вже від завтра готуватися до гри чемпіонату.

– Чому «Динамо» регулярно пропускає після стандартних положень?
– Перший гол у іспанців вийшов спонтанним - хтось із футболістів вибіг з-за спини, ми не дограли зі своїми гравцями. А в моменті, коли вони забивали другий, я начебто і грав зі своїм гравцем до кінця, але понадіявся, що Забарний виб'є м'яч. Загалом не допрацювали.

Що стосується інших матчів, то, наприклад, «Брюгге» більшість своїх м'ячів забиває після стандартів зусиллями Вормера і Доста - це їхня сильна сторона. Кидати камінь у город «Динамо» за те, що погано грали при стандартних положеннях, не можна.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zhyr
Найбільше в Сидорчуку мені подобається його техніка. Ці хаотичні рухи....Таке враження, що коли в нього м"яч, він не знає, що з ним робити далі. Дивлячись вчорашню гру, гідну конкуренцію йому складає Бєсєдін. Як я сподівався, що перерва піде йому на користь, але здається стало ще гірше. Те, що він працював весь час над фізухою, воно добре, але краще б він більше на техніку налягав. Чувак все життя бігає з м"ячем, а не може його елементарно зупинити.
Kevko
Здесь о технике можно вообще не говорить. Ее нет. Кроме того, не способен чисто отбирать мячи. Легко заводиться, не делает подкаты, а просто бросается в ноги. Быстро и в простых ситуациях садится на желтые. С пасами вообще печаль: только поперек и назад
Taykitanin
Кидати камінь про стандарти не тільки можна і потоібно, ні для кого не секрет, що кутовий біля наших воріт напівпенальті, а починаючи з щими розіграші кутових динамівцями ніякої загрози не несуть, таких слабких "домашніх заготовок" при своїх стандартах раніше не було.