Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі ПСЖ
10.03.2021 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 4:1 1 : 1
Ліга чемпіонів
| Оновлено 11 березня 2021, 09:29
7645
21

Дива не сталося. ПСЖ зіграв унічию з Барселоною в Парижі і вийшов до 1/4 ЛЧ

Парижани зміцнили перевагу додатковим голом на своєму полі

| Оновлено 11 березня 2021, 09:29
7645
21
Дива не сталося. ПСЖ зіграв унічию з Барселоною в Парижі і вийшов до 1/4 ЛЧ
Getty Images/Global Images Ukraine

Після того, як команда на своєму полі отримує поразку 1:4 в рамках одного з раундів плей-оф європейського турніру, її шанси на успіх за підсумком гри у відповідь дорівнюють ліченим відсоткам. Можливо це й має сенс, але у випадку з протистоянням каталонської «Барселони» проти французького «ПСЖ» навчені славним досвідом вболівальники могли очікувати будь-якого сценарію розвитку подій.

Дійсно, трьома роками раніше, після поразки іспанської команди на поле суперників з рахунком 4:0 ніхто не міг передбачити, що матч-відповідь завершиться феноменальними 6:1 на користь «блаугранас». Саме тому гру на «Парк де Пренс» глядачі по всьому світу чекали з захопленням подиху.

Рональд Куман також провів досить грунтовний розбір попередньої зустрічі цих двох команд, тому в матчі-відповіді ми побачили схему з трьома захисниками, з використанням де Йонга в якості додаткового глибокого розігруючого, яку «Барселона» награвала в попередніх матчах на внутрішній арені. Задумка перспективна, але підкачало виконання.

«Синьо-гранатові» почали досить бадьоро, удало використовуючи свою перевагу на флангах і, нехай і далеко не відразу, але почали заходити з м'ячем до чужого штрафного. Дембеле регулярно розкривав простір за спиною у Флоренці, і саме на його вибухові ривки робила акцент команда в позиційному розіграші. Французькому форварду не щастило лише із завершенням – Навас упорався із його стартовими спробами.

Мінусом подібної побудови «Барселони», який було складно відстежити в протистояннях чемпіонату проти не найсильніших колективів, стали епізоди протистоянь захисників каталонців один в один на фланзі проти Мбаппе. Мінгеса не впорався зі своїм завданням, за підсумком чого одна з атак «ПСЖ» через його зону привела до подачі в напрямку воротарського, на яку вискакував Мауро Ікарді, але був збитий незграбним рухом ноги з боку Ленгле. Мбаппе з пенальті всадив м'яча в лівий верхній кут, після чого шанси «Барселони» на прохід в наступний раунд опинилися біля нульової позначки.

Каталонці постаралися відповісти за рахунок персональних зусиль Ліонеля Мессі. Удар аргентинського форварда на 37-й хвилині з-за меж штрафного в лівий верхній кут – розкіш, яку не кожен учасник плей-оф може собі дозволити. Це відіграло один м'яч для гостей у звітній зустрічі, але проблеми двоматчевої дуелі зовсім не знімало. Допомогти з цим міг епізод у кінці першого тайму, коли необережним фолом всередині своєї штрафної Грізманна збив Кюрзава, проте той же Мессі ударом трохи в ліву сторону від центру воріт пробити Наваса не зумів.

Маурісіо Почеттіно в перерві прекрасно відчув проблемну зону в обороні своєї команди, знявши з гри лівого захисника Кюрзава, а після виходу на поле Діалло питань до флангів оборони «ПСЖ» більше не виникало. Парижани зіграли в якійсь мірі нудно, але мали повне морально право в матчі проти такого серйозного суперника зосередити свою увагу виключно на обороні.

«Барселона» зіткнулася зі справжньою стіною перед чужим штрафним, через яку благополучно розбилося більшість її атак. Пару загострень до кінця матчу – не той ефект очікували побачити вболівальники команди Кумана в умовах домінування в контролі. Очевидно, що забезпечити себе необхідною кількістю забитих м'ячів за такої ефективності в завершальній третині було неможливо. У підсумку, дуель так і виявилася програною ще під час першого протистояння.

Фінальний свисток головного арбітра звітної гри Клемана Тюрпена відправив до чвертьфінального раунду Ліги чемпіонів УЄФА французький «ПСЖ».

Ліги чемпіонів УЄФА. 1/8 фіналу. Матч-відповідь.

«ПСЖ» – «Барселона» - 1:1 (перший матч – 4:1)

Кюрзава, 8, Гуйє, 50, Верратті, 51, Паредес, 55, Ікарді, 89 – Мінгеса, 26, Ленгле, 30, де Йонг, 39

Мбаппе, 30 (пен.) – Мессі, 37

На 45+4-й хвилині Ліонель Мессі («Барселона») не забив пенальті (воротар).

«ПСЖ»: Навас – Кюрзава (Діалло, 46), Кімпембе, Маркіньос, Флоренци (Дагба, 76) – Гуйє (Данілу, 59), Верратті (Рафінья, 84), Паредес – Мбаппе, Ікарді, Дракслер (Ді Марія, 59).

«Барселона»: тер Штеген — Альба, Ленгле, Мінгеса (Фірпо, 35), Дест (Тринкан, 66) — Педрі (Пьяніч, 78), Бускетс (Мориба, 78), Де Йонг — Дембеле (Брайтвейт, 78), Грізманн, Мессі.

Арбітр: Ентоні Тейлор (Вайсеншейв, Англія).

Стадіон: «Парк де Пренс» (Париж, Франція).

Удари (у площину): 5 (3) – 20 (10)
Кутові: 2 – 9
Оффсайди: 0 – 1.

ПСЖ-БАРСЕЛОНА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Президент ПФЛ: «Долю поєдинку Хуст – Металург вирішить КДК»
Футбол | 25 квітня 2024, 13:04 1
Президент ПФЛ: «Долю поєдинку Хуст – Металург вирішить КДК»

Олександр Каденко розповів про ситуацію навколо зірваного матчу в Хусті

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 13
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maximus
Барса сегодня понравилась. ПСЖ выглядели беспомощны. Жалко, что реализация барсюков подвела, ведь атаковали очень лихо. Хочется отметить в составе Барсы 18-летнего Педри. По моему субъективному мнению этот парниша будущая звезда
Pol Chopa
Сегодня хорошая игра от Барсы,хоть и без результата,а Мбаппе & C сравнительно с 1й игрой не впечатлила,я бы не поставил бы на них на победу в ЛЧ,хотя хотелось что бы Почеттино *утер носа*Д.Леви.
Поручик Ржевский
Скучный день, увы, сегодня.
С вчерашними баттлами не сравнить.
K_Sarioglo@i.ua
Никто и не сомневался. У Барсы только 2 игрока уровня ЛЧ - это Тер Штеген и Месси.
Месси насмешил кстати - шедевр забил, а момент куда как проще запорол.
ramos2010
"Финальный свисток главного арбитра отчетной игры Клемана Тюрпена отправил в четвертьфинальный раунд Лиги чемпионов УЕФА французский «ПСЖ»" - когда смотрел игру Ливерпуля, а пишеш статью об ПСЖ
bzzzzz
одни не могли, ругие не хотели. как-то так...
chehcr7rm
Еееех Барселоні нехватило топ реалізатора типу Криштіану, а Ювентусу моментів тобто Лео, їх би в одну команду- хлопці дорослі порозуміються швидко і шанси на ЛЧ будуть пристойні
Artyom_I
Не люблю Барселону. Команда нытиков. Вчера пенальти и 3 жёлтые выпросили.
pont0017
Барса превратилась в обычный клуб, как все, а ведь не так давно были инопланетянами.
Тупой тренер, тупые игроки, увы.
Mr.Budd
Барса слідом за Севіл'єю пролетіла повз ЛЄ))
OKs100
Пока в Барсе играет Месси, ей не выиграть ЛЧ.
DSH88
Фуфики нулячи. Старая борода нулячий .и
Barsa_che
Барселона по всем статьям переиграла ПСЖ. Только жуткое невезение Барселоны, не позволило пройти ПСЖ. ПСЖ, за всю игру только несколько раз перешли центр поля.