Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 березня 2021, 23:34
15529
122

Міжнародний скандал. Польське місто припинило відносини з Тернополем

Замосць більше не дружить з Тернополем через стадіон Романа Шухевича

| Оновлено 10 березня 2021, 23:34
15529
122
Міжнародний скандал. Польське місто припинило відносини з Тернополем
Facebook. Анджей Внук

Польське місто Замосць призупинило відносини з Тернополем і відмовилося від спільного проекту з містом через надання Тернопільському міському стадіону імені головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

Мер міста Замосць Анджей Внук опублікував заяву:

«Я поважаю право кожного народу на власне розуміння історії. Однак, я не можу пройти повз жорстокості війни т неповагу до беззахисних жертв польського народу.

Замосць призупиняє всі відносини в сфері місцевого самоврядування з владою Тернополя. Крім того, польсько-український проект під назвою «Загальна історія двох міст – Тернополь та Замосць» реалізований не буде.

Поведінка депутатів Тернопільської міської ради явно суперечить заявам виконавчої влади – мера і апарату місцевого самоврядування – про спільну роботу по збереженню польської та української спадщини, розвитку міжнародного співробітництва та збереження пам'яті про місто.

Я вірю, що наші українські партнери зрозуміють, що будь-яка ініціатива щодо прославляння військових злочинців має наслідки. Будь-яка така ініціатива повинна враховувати почуття сімей жертв і польського народу».

Два міста мали реалізувати проект, для якого вони отримали фінансування з фондів ЄС в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна. Його вартість становила 68.713 євро.

5 березня депутати Тернопільської міської ради перейменували спортивну арену в «Тернопільський міський стадіон імені Романа Шухевича».

9 березня посол Ізраїлю в Україні Йоель Ліон різко засудив рішення про присвоєння стадіону імені Романа Шухевича і висловив вимогу його скасування. 

Оцініть матеріал
(55)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика
Футбол | 03 травня 2024, 07:44 25
ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

Металіст 1925 – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 04 травня 2024, 07:00 0
Металіст 1925 – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Нинішня команда Віктора Скрипника зіграє з попередньою, якою він керував у першому колі

Коментарі 122
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Germes
А ляшським підорам нагадати скільки українців вони вбили етнічними чистками? Як нас убивать так бігли аж бігом, а як отримали пі*ди то заволали мамонько, що ж це робиться укро-нацики убивають.
axylinam
От пшеков я другого и не ожидал,считают себя панами,а украинцев холопами
Alex86 1
как житьдальше-то, внук какой-то отписался
Володимир Підвірний
Подивіться на пику цього франика і все стане зрозумілим. ФСБ паращі працює по всьому світу, і зокрема в цьому місті. Яке його смердюче діло що в сусіда в трусах.
Robert Monroe
Шухевич не є військовим злочинцем - це не більше, ніж фантазії поляків. А якщо брати старі образи, то українцям є куди більше, що пригадати полякам, ніж навпаки...
vizuals
Цей Внук краще б наїхав на Варшаву, яка є побратимом Москвы, де у 2017 році відкрили свіженький пам'ятник Сраліну, який розстріляв 10 тис польських офіцерів під Катинню у 1940 році
Ёкарный Бабай
Опять ишаков понабежало, которых вообще не должно ипать, кто переименовал, что и зачем.
dedpixto
прочитал две страницы комментариев, но так и не понял - какое отношение все они имеют к Шухевичу и украинско-польским отношениям?
Standard
Правда в тому, що на Росії не існує таких героїв, як Бандера, чи Шухевич. Героями на Росії (навіть канонізовані до лику святих) є Нєвскій, який відрізав носи, і виколював очі холопам на Росії, за те, що не хотіли платити данину Орді, і Кадиров, який різав росіян як Гітлер з монголо-татарами разом узяті. ))
Ще є кілька придуманих героїв, типу 28 панфілівцоф, чебурашки, павліка морозова, іванушки дурачка і т. ін.
Тому й бісяться.
vitaha33
Є одна маленька ремарочка - нехай польський "пан" просто назве назву документу, згідно якого Шухевича визнано військовим злочинцем?
А якщо і им таким шляхом, то давайте розірве о всі відносини з поляками лише за одного ката нашого народу Пілсудського, чиїм іменем не те що вулиці, навчальні заклади названі і тд, але він викарбуваний на їхній валюті. Для поляків він чуть не божество. От коли задля примирення вони його приберіть звідусіль, нехай тоді нам розказують про Шухевича і Бандеру. А до того часу нехай закриють свої роти
Stepan Romanenko
Надо что б наше пгт какое-то или сам Крыжополь отношения разорвал в ответ
Interstellar Петрович
Какие могут быть беззащитные жертвы польского народа на территории Украины. Это все равно, что беззащитные жертвы Гитлера под Сталинградом. Или оно тоже считает, что Тернополь наш. То есть их.
protiv sistemy
Депутатам Тернопільської міської ради респект! Наконец-то люди начинают отстаивать свои национальные интересы, историческую память и напоминать кто для украинцев является настоящими Героями! А недовольные всегда будут, Но не стоит идти на поводу у этой антиукраинской мразоты!
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Саша Зардунов
Пора и украинцам объявить скандал за захват Польшей территорий Украины. Пока Украина не станет сильной, каждый угрофин хоть с востока, хоть с запада будет пинать.
Al Zolo
Почему стад не наименовать именем общепризнанного героя Степана Бандеры а вытаскивать имя местечкового и очень противоречивого Шухевича-им виднее.... Скандалом можно спрятать проблемы которые понаделала новая власть
Kherson384
Дограється ця влада зі своїми перейменуваннями! Розділяють країну!
didin87
Это спортивная новость?
temamx2727
Все норм, воюем с Россией что бы пойти на запад, а тут запад говорит "вы совсем ебнулись там что ли?
Ну в принципе это было прогнозируемо, там молчать про "патриотов" не будут))
Бондаренко Александр
Скоро пшеки и кордон закроют.