Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Ліверпуль
10.03.2021 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 2:0 2 : 0
Ліга чемпіонів
| Оновлено 11 березня 2021, 10:45
7060
15

Немов у своїй найкращій формі. Ліверпуль впевнено пройшов Лейпциг

«Червоні» в матчі без жовтих карток знову обіграли «биків»

| Оновлено 11 березня 2021, 10:45
7060
15
Немов у своїй найкращій формі. Ліверпуль впевнено пройшов Лейпциг
Getty Images/Global Images Ukraine

І все ж нинішній «Ліверпуль» кульгає не на обидві ноги. Очевидно, що команді Юргена Клоппа не вдасться захистити свій чемпіонський титул в АПЛ. Але «Ліверпуль» без Ліги чемпіонів, а то і зовсім без єврокубків - поняття практично несумісні. Проте, такий розклад цілком можливий. Після двадцяти восьми зіграних матчів в чемпіонаті «червоні» займають лише восьме місце, на два очки відстаючи від сьомого. При цьому у найближчих сусідів по турнірній таблиці є матч в запасі. До четвертої позиції і зовсім сім балів.

Для путівки в Лігу чемпіонів на наступний сезон «Ліверпулю» потрібно вигравати нинішню кампанію турніру. Благо для уболівальників команди, тут у мерсисайдців все досить непогано.

Майже місяць тому на цьому ж стадіоні команда Юргена Клоппа зробила серйозну заявку на успіх у двоматчевому протистоянні. Причому, результат усього поєдинку був зроблений на початку другого тайму. На 53-й хвилині Мохамед Салах скористався грубою помилкою захисту «РБ Лейпциг», а через 6 хвилин Садіо Мане реалізував вихід сам на сам і 2:0.

Перед матчем-відповіддю "бикам" потрібно було показати не тільки свій максимум, але і здобути прихильність фортуни. Втім, Юліан Нагельсман не став розповідати, що сподівається на диво, а просто заявив, що ситуація всім зрозуміла, була проведена серйозна робота над помилками, допущеними в першій зустрічі. Але зазначив, що дуже б хотів забити першими і як можна швидше.

Бажання коуча «биків» в реальність не втілилися. Навпаки, саме «Ліверпуль» зі старту гри захопив м'яча і високим пресингом тримав суперника далеко від своїх воріт. Та й сам не забував атакувати. Моменти біля володінь Гулачі з'являлися нерідко. І часто самі гравці «Лейпцига» створювали напруженість біля своїх воріт. Воротар німців кілька разів врятував команду, зокрема, в моменті, коли Тьягу красиво віддав на хід Салаху і Мо вийшов сам на сам із угорцем. «Лейпциг» огризнувся своєю атакою, завершенням якої став трохи неточний удар Форсберга з лівої - було дуже близько.

Після перерви «Ліверпуль» продовжив гнути свою лінію, але все ж пропускав і небезпечні випади гостей. В одному з них після навісу від Хвана Серлот влучив у поперечину.

Ну а на 70-й хвилині ми побачили гол. Жота відпасував на Салаха, єгиптянин увійшов у штрафний і пробив повз Гулачі - 1:0! Не минуло й п'яти хвилин, а рахунок вже був двозначним. Красива перепасовка «червоних», простріл Орігі, який щойно вийшов на заміну, і Мане вколотив м'яча у ворота - 2:0 і вже 4:0 за сумою двох зустрічей!

Ну а далі «Лейпциг» просто знітився. Та й Нагельсман, здавалося, вже не вірив, що після такого щось можна змінити. Дива не сталося. Якщо не вважати таким той факт, що гра завершилася зовсім без жовтих карток. Як то кажуть, програвати теж треба вміти з гідністю. І вона у «Лейпцига» точно є ...

Getty Images/Global Images Ukraine

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Другий матч.

«Ліверпуль» - «Лейпциг» - 2:0 (перший матч - 2:0)

 Салах, 70, Мане, 74

«Ліверпуль»: Аліссон, Александер-Арнольд, Філліпс, Кабак, Робертсон, Фабіньо, Вейналдум (Мілнер, 82), Тьягу (Кейта, 71), Мане, Салах, Жота (Орігі, 71)

«Лейпциг»: Гулачі, Мукіеле, Упамекано, Нкунку, Клостерманн, Адамс, Кампль (Серлот, 46), Забітцер, Форсберг (Клюйверт, 60), Ольмо (Айдара, 72), Поульсен (Хван, 60)

Арбітр: Клеман Тюрпен, Франція

Стадіон: «Ференц Пушкаш», Угорщина, Будапешт

ЛІВЕРПУЛЬ-ЛЕЙПЦИГ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
junglewolf
Надо Ливеру в Будапеште всё время играть.
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MetallistLiverpool
Верим в команду! Верим в ЮК!
bzzzzz
Фабинье вернулся в опорную зону, и сразу порядок навел, совсем другая игра. Ставить его в центр защиты было ошибкой.
Муґунот Уух
“Не прошло и пяти минут, а счет уже был двузначным"(с)
писаки, “двузначный” - это состоящий из двух знаков, то есть число от 10 до 99
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ZAKARPATFAN
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил