Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 11 березня 2021, 15:39
3734
0

Аякс – Янг Бойз. Прогноз на матч Ліги Європи

Нідерландські чемпіони готові зробити черговий ривок

| Оновлено 11 березня 2021, 15:39
3734
0
Аякс – Янг Бойз. Прогноз на матч Ліги Європи
Getty Images/Global Images Ukraine

Серед усіх можливих суперників для амстердамського «Аякса» під час жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА, чинні чемпіони Швейцарії, «Янг Бойз», виглядали далеко не найгіршим варіантом. «Магія» пар команд на поточній стадії цього європейського турніру полягає в тому, що ми не бачимо наочної ситуації «фаворит – андердог», що безпосередньо відноситься до протистояння між командами Еріка тен Хага і Сеоане Херардо. Той рідкісний випадок, коли абсолютно неясно, чого чекати по обидва боки.

«Аякс»

Амстердамський клуб у його поточних кондиціях виглядає досить стабільним колективом, який у розміреному темпі підбирається до чергового чемпіонського титулу на внутрішній арені. Конкуренція з «ПСВ» у цьому контексті вже давно не бентежить підопічних тен Хага, тому вони дозволяють собі сконцентруватися на міжнародних змагання, зважаючи на шість очок (і однієї гри в запасі) дистанції від принципового суперника.

І треба визнати, що грати з розв'язаними руками у «Божих дітей» виходить дійсно непогано. На минулому етапі ними був вибитий французький «Лілль» – лідер своєї національної першості на той час, що говорить про високий рівень складності для нідерландської команди. Дійсно, ці зустрічі вийшли для «Аякса» не такими вже й простими. Особливо – гра-відповідь проти «догів» на своєму полі, у який остаточно вдалося встановити перевагу в двоматчевій дуелі (дві перемоги з рахунком 2:1) лише наприкінці поєдинку.

«Янг Бойз»

Зрозуміло, що суперники чинного чемпіона Швейцарії будуть робити ставку, першочергово, на різницю забитих і пропущених м'ячів у домашньому поєдинку. Сеоане Херардо і його підопічні це прекрасно усвідомлюють і, здається, знають, як цьому протистояти. Чого варта тільки гостьова перемога над дійсно потужним леверкузенським «Байєром» (2:0) на минулому етапі, яка стала продовженням ефектного домашнього поєдинку (4:3).

І тим не менш, питання до «Янг Бойз» щодо його останніх виступів присутні. Команда несподівно не може дотиснути своїх суперників за внутрішньою ареною протягом трьох поєдинків. І якщо нічийні результати проти «Базеля» (1:1) і «Люцерна» (2:2) ще якось можна пояснити колосальною перевагою в розмірі 19 очок над найближчим переслідувачем в особі «Серветта», то розписана на минулих вихідних нічия в грі проти аутсайдера «Вадуца» (1:1) викликає певні перестороги.

Однак, якщо «Янг Бойз» витратив цей тижневий цикл на більш якісну підготовку до першої гри проти «Аякса», то амстердамському клубу дійсно є, про що турбуватися.

Статистика

Попередні матчі між цими командами датовані ще сезоном-1988/89, коли амстердамський клуб обіграв своїх суперників у двоматчевій серії з однаковим рахунком – 1:0.

У рідних стінах «Аякс» завжди вважався грізною силою, нехай у поточному європейському сезоні з цим не були згодні бергамаська «Аталанта» та англійський «Ліверпуль» (двічі по 0:1). Команда тен Хага забиває багато, однак при цьому регулярно пропускає, що абсолютно не вигідно для неї з точки зору двоматчевого протистояння.

Вимірювати силу «Янг Бойз» за гостьовими поєдинками на внутрішній арені не має сенсу – аж надто велика перевага в класі. У той самий час, команда Херардо в єврокубках має певні проблеми в цьому компоненті, а до впевненої перемоги над "Байєром" єдиний успіх на груповому етапі для швейцарців мав місце лише в грі проти аутсайдера квартету – ЦСКА Софія (1:0).

Орієнтовні склади

«Аякс»: Стекеленбург – Тальяфіко, Мартінес, Схюрс, Тімбер – Гравенберх, Классен, Лабьяд – Тадич, Антоні, Нерес.

«Янг Бойз»: Нойеншвандер - Лефор, Лустенбергер, Камара, Хефті – Нгамалеу-Нгаджу, Ебішер, Фасснахт – Нсаме, Сібачо, Мешак.

Прогноз на матч

Ми вважаємо, що у цьому поєдинку акцент з боку «Аякса» буде спрямований на кількість забитих м'ячів. За таких умов, ставка «Аякс ТБ 2.0» за 2,11 від Parimatch виглядає гідною пропозицією.

11 березня, четвер

Аякс – Янг Бойз
Аякс. «Йохан Кройфф Арена». 19:55
ТБ-трансляція на платформі «MEGOGO»
Прогноз Sport.ua — 3:2
 
  • 1.62
  • 4.20
  • 5.50
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жирона – Барселона – 4:2. Лігочемпіонські м'яч і асист Довбика. Відео голів
Футбол | 04 травня 2024, 21:40 2
Жирона – Барселона – 4:2. Лігочемпіонські м'яч і асист Довбика. Відео голів

Дивіться відеоогляд матчу 34-го туру Ла Ліги 2023/24

Покер Холанда. Ман Сіті познущався над Вулвз. Що потрібно для чемпіонства?
Футбол | 04 травня 2024, 21:59 8
Покер Холанда. Ман Сіті познущався над Вулвз. Що потрібно для чемпіонства?

«Містяни» розгромили «Вулверхемптон» з рахунком 5:1 у 36-му турі АПЛ 2023/24

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.