Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 березня 2021, 22:07
6341
39

Мер Тернополя відповів послу Ізраїлю: заручник радянської історіографії

Сергій Надал прокоментував заперечення посла Ізраїлю в Україні

| Оновлено 10 березня 2021, 22:07
6341
39
Мер Тернополя відповів послу Ізраїлю: заручник радянської історіографії
Facebook. Сергій Надал

Мэр Тернополя Сергей Надал прокоментував заперечення посла Ізраїлю в Україні щодо надання Тернопільському стадіону імені Романа Шухевича:

«Прочитав пост посла Держави Ізраїлч в Україні щодо рішення Тернопільської міської ради, яким ми присвоїли нашому центральному стадіону ім'я Романа Шухевича. Хочу повідомити пану послу та іншим людям, котрі стали заручниками «радянської історіографії», конкретні факти, які документально зафіксовані.

В Українській повстанській армії воювали представники різних народів. Історії відомі факти, коли євреї були серед лідерів українських повстанців. Згадаймо: Лейбу-Іцика Добровського, Лазаря та Мойсея Орєхови-Штейнів...

Роман Шухевич, використовуючи свої можливості, допоміг з виготовленням для дівчинки нових документів на ім'я українки Ірини Василівни Рижко. Після арешту дружини Романа Наталії Шухевич в 1943 році Гестапо Роману Шухевичу вдалося переправити дівчинку в сирітський притулок при жіночому греко-католицькому монастирі Василіанок в Пилипові, поблизу містечка Куликів, що за 30 кілометрів від Львова, де Ірина і перебувала до кінця війни, переживши німецьку окупацію і Голокост. 

Радянську пропаганду взяла на озброєння сучасна Росія. Відкриті архіви КДБ УРСР переконають пана посла в моїй правоті. Він, як і багато інших, відкриє для себе чимало нового про діяльність Романа Шухевича та Української повстанської армії».

5 березня депутати Тернопільської міської ради перейменували спортивну арену в «Тернопільський міський стадіон імені Романа Шухевича».

9 березня посол Ізраїлю в Україні Йоель Ліон різко засудив рішення про присвоєння стадіону імені Романа Шухевича і висловив вимогу його скасування. 

 
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 39
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
Пархаті в історії повні неуки. Насправді
1. Кар'єра Шухевича розпочалася, коли Ізраїля ще навіть на карті не існувало.
2. УПА була створена восени 1942 року на Волині для боротьби з нацистами.
3. В лавах УПА воювали євреї. Одним з лідерів ОУН був Лев Ребет.
DKTheBest2
Вже давно пора зняти всі заборони з архівів.
Ми маємо право ознайомитися з правдою, яка би вона не була.
Поручик Ржевский
Антисемит Сталін вчинив євреям депортацію на дальний схід, а потім організував "справу лікарів" та знищив всіх відомих євреїв-медиків.
Тисячі паломників йшли 5 березня до могили Сталіна в Москві вшанувати пам'ять ката та диктатора.
Чому Ізраїль мовчить? Де реакція амбасади в Москві? Де нота МЗС Ізраілю, де гнів прем'єра та президента цієї гордої країни?
Віталій Ткачук
Є сотні тисяч підтверджених випадків, коли українці, незважаючи на загрозу катувань і розстрілів, переховували євреїв від переслідувань нацистів і нквс. Так що хай цей посол йде в Палестину за хрестиками.
Germes
В українців є свої герої і ніяке кінчене чмо не буде нам вказувати кого нам вшановувати.
fedd1979
А чому "радянської"??? В Польщі своя історіографія, дай Боже українській
Владимир Копяк
Этот посол Израиля, с лицом не отмеченным печатью интелекта,даже шапочку не снимающий в комнате(голова наверное мерзнет) вообще берега попутал... Но видя,как руководство Израиля встречает карлика-педофила у себя,то ничего удивительного... Никто еще на посчитал,сколько у нас в правительстве, различных федерациях, включая и АФУ, засилье представителей народа,чудом выживших после холокоста,во главе с нашим гарантом? Больше. чем при Ленине в 1917 .....И чем это закончилось для России? Если не остановить на всех уровнях этих шустрых ребят, то Украину в ближайшем будущем ждет тоже самое....
protiv sistemy
Депутатам Тернопільської міської ради респект! Наконец-то люди начинают отстаивать свои национальные интересы, историческую память и напоминать кто для украинцев является настоящими Героями! А недовольные всегда будут, Но не стоит идти на поводу у этой антиукраинской мразоты!
Ananas6969
Я думаю ,этот мэр больше не сможет на лето ездить к панам в Польшу на сбор клубники ,увы... ;(
CR9
А чем эта новость относится к спортивной тематике?
Орлов Михаил
Рудольф Гесс! ГитлерЮгендСС! Так ультра давно скандирует... Так почему против Шухевиа? Ну, Штирлицом тогда назовите... Он в СС Галичине не воевал и кстати разведчиком-антифашистом был. Должно всех устроить...
Al Zolo
история-несчастная наука которую все время переписывают в угоду тому или иному режиму но в случае с УПА -ошиок -нет.... К сожалению для фанатов националистической идеи немцы -крайне пунктуальны до мелочей и в архивах германских прекрасно сохранилось сколько они платили союзникам и где их использовали..... Не мог Шухевич не знать чем занимаются его люди-даже если он сам непричастен к массовому террору-хотя спасение этой еврейской девочки факт достойный храброго и великодушного человека
Rustam Isakov
а при чому Лев Ребет до євреїв ))
junglewolf
Привет из братской Польши.
---
Польське місто Замостя призупинило відносини з Тернополем і відмовилося від спільного проєкту з містом через надання тернопільському міському стадіону імені головнокомандуючого УПА Романа Шухевича.
Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву, опубліковану 10 березня мером Замостя Анджеєм Внуком.
"Я поважаю право кожного народу на власне розуміння історії. Проте, я не можу пройти повз жорстокість війни і неповагу до беззахисних жертв польського народу", - зауважив Анджей Внук.
---
Накрылась твоя клубника и Европа.