Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 11 березня 2021, 00:15
10412
2

Гандболісти збірної України здобули першу перемогу у відборі до Євро-2022

В київському Палаці спорту підопічні Миколи Степанця обіграли команду Фарерських островів

| Оновлено 11 березня 2021, 00:15
10412
2
Гандболісти збірної України здобули першу перемогу у відборі до Євро-2022
handball.net.ua

Це був третій матч для нашої чоловічої збірної України в нинішньому відбірковому турнірі і перший, який підопічні Миколи Степанця проводили в своїй країні. Нагадаємо, що в листопаді минулого року обидва поєдинки зі збірною Росії відбулися на нейтральній майданчику в Мінську. В першій грі була зафіксована нічия 27:27, а за кілька днів українці програли суперникам з перевагою в два м'ячі 28:30.

Треба сказати, що останнім часом гандбол на Фарерських островах став значно популярнішим, а гравці національної збірної успішно виступають за сильні європейські клуби. Тож легкої прогулянки у зустрічі з ними тренерський штаб нашої команди не очікував. Так воно й вийшло. Гра була досить рівною і тільки в середині другого тайму господарям майданчика вдалося забезпечити собі комфортний результат.

Але про все по порядку. Стартові хвилини пройшли в обоюдогострих та результативних атаках і українські гандболісти мали лише мінімальну перевагу в рахунку. Однак на 13-й хвилині після кидка Денисова нашим хлопцям вдалося зробити невеликий відрив у чотири м'ячі 7:3.

Далі гра проходила з перемінним успіхом. Гості намагалися наблизитися до українців і скорочували відставання в рахунку, а ті, в свою чергу, знову йшли вперед, утримуючи свою перевагу. Особливо вдало в першій половині зустрічі діяв в атаці Андрій Акименко, який забив 5 голів. Таким чином, на перерву команди пішли за рахунку 15:13 на користь господарів майданчика.

А ось у другому таймі, особливо в його початку українським вболівальникам довелося понервувати. Вже на 38-й хвилині рахунок зрівнявся 17:17. Однак нашим гандболістам відразу ж вдалося вдало провести дві швидкі контратаки, після чого Ільченко забив у меншості. Цей момент, схоже, став переломним в матчі. Гості дуже засмутилися, та так, що не могли забити протягом тринадцяти хвилин. Щоправда, на 55-й хвилині їм знову вдалося наблизитися до України на відстані двох м'ячів 22:20, але господарів майданчика вже було не зупинити. Остаточний рахунок 25:21 на їх користь. 

Здобувши першу перемогу у відбірному турнірі, українці трохи поліпшили своє турнірне становище, але попереду ще три матчі. І перший з них відбудеться вже найближчої неділі. Збірна України вирушить з візитом у відповідь на Фарерські острови.

Відбірковий турнір до чемпіонату Європи 2022 року з гандболу 

Україна - Фарерські острови 25:21 (15:13)

Украіна: Комок, Терехов - Буйненко (забив 1 гол), Акіменко (7), Куріленко (1), Денисов (1), Садовий (1). Дорощук, Жук, Донцов (3), Горига (4), Бурзак (1), Захаров, Міноцький (2), Курбатко, Ільченко (3)

Фарерські острови: Гуттесен, Хілдарсон, Олсен, Тейгум (3), Расмуссен (1), Нордберг (1), Хойдал (2), Нільсен, Хансен (1), Йохансен (4), Гуннарссон (3), Сатхвелл, Дал-Крістіансен, Йойіч (2), Поульсен (1), Міккельсен, Крог (3)

Палац спорту. Київ

Арбітри: Бартош Лещінські, Марцин Пехота (обидва - Польща)

УКРАЇНА - ФАРЕРСЬКІ ОСТРОВИ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
junglewolf
Автономия королевства это типа сборная Дании - 3. Значит там умеют играть в гандбол, как и в Исландии. Но наши то дома играли! После 15:13 в первом, допустили по 15, 16... Но потом таки сделали брейк. А вот развить успех мощи не хватило. Атаки через раз и ещё из под палки арбитров. Не знаю как с такой игрой будут 14-го ответку бегать. Хотя прошлый раз выиграли оба матча. Будем надеяться на более бодрую игру.
Al Zolo
довольно слабое выступление против главного аутсайдера группы- нужна была разница которую возможно придется считать для выхода.... В домашних стенах-разоочаровали