Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
|
6994
2

Рома — Шахтар. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного

Спеціаліст поділився очікуваннями від поєдинку 1/8 фіналу Ліги Європи

Рома — Шахтар. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного
ФК Шахтар Донецьк

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний зробив прогноз на перший матч 1/8 фіналу Ліги Європи «Рома» - «Шахтар».

«Рома» Паулу Фонсеки бореться за потрапляння в Лігу чемпіонів з групою конкурентів. І природно португалець читає новини про можливу зміну тренера в разі непотрапляння римлян в зону Ліги чемпіонів. Хоча саме з цієї причини Фонсеку сватають в «Бенфіку».

«Рома» легко пройшла «Брагу», вигравши два матчі. У Серії А вони досить прагматично перемогли «Фіорентину» (2:1) і «Дженоа» (1:0). Зараз «Джаллороссі» сконцентровані на єврокубках. І для Фонсеки ці матчі з «Шахтарем» будуть дуже принципові. Для будь-якого тренера ігри проти колишньої команди принципові, так як хочеться довести, що ти класний тренер і що вони правильно тоді зробили ставку на тебе. А Фонсека успішно працював з «гірниками» і ці матчі для нього принципові.

Непроста ситуація і в іншого португальського фахівця Луїша Каштру, який тренує «Шахтар». В УПЛ «гірники» відстають на 4 очки від «Динамо», вилетіли з Кубка України від першолігового «Агробізнесу», а раніше програли матч за Суперкубок України. У другій частині сезону «Шахтар» в УПЛ зіграв внічию з «Колосом» і програв «Зорі».

В 1/16 фіналу Ліги Європи «Шахтар» пройшов «Маккабі», але «Рома» - це інший рівень. Правда, хочу відзначити один момент: в матчах єврокубків футболісти «Шахтаря» перевтілюються і показують свій справжній рівень. Яскраві приклади - це успішні поєдинки з «Реалом» і «Інтером».

Я спрогнозую виграш «Шахтаря» в Римі, хоча зі мною, можливо, не погодяться багато читачів. Але я на міжнародній арені завжди підтримую українські команди, включаючи збірні. Але також я, як тренер, розумію сьогоднішній стан команди і футболістів. Зараз вони максимально мобілізовані, сконцентровані і єдині, тому що зараз на їхню адресу йде дуже багато критики. Десь щось не виходить, простежується контроль м'яча заради контролю, нереалізація моментів і не завжди надійна гра в обороні. «Гірників» це не влаштовує, а тому вони максимально сконцентровані. Вони зараз об'єдналися, як ніколи, а тому ми побачимо зовсім інший «Шахтар». Такий стан дозволяє досягти результату. «Шахтар» пройде «Рому», як і «Динамо» пройде «Вільярреал». Я це сказав відразу після жеребкування.

Стан гравців «Шахтаря» зараз мобілізований. Я впевнений, що ми будемо здивовані, коли побачимо різницю гри «гірників» на внутрішній арені та в єврокубках. Можливо, виграючи в УПЛ, емоції від ігор в чемпіонаті України у хлопців з «Шахтаря» стали менше. У багатьох команд таке буває, якщо вони тривалий час перемагають на внутрішній арені. Тоді вони вважають, що можна перемагати суперників в півсили, але це дуже складно робити, коли проти тебе постійно налаштовуються. Це все психологія.

Немає жодного тренера, який не хотів би виграти. Перемагати хочуть Фонсека, Каштру, Луческу і всі інші. І важливо розуміти для футболістів, що тільки на максимумі можна досягати результатів.

Я чомусь впевнений, що «Шахтарю» проти «Роми» буде легше грати, ніж проти «Олімпіка» та «Агробізнеса». Природно, поза всяким сумнівом, у «гірників» будуть шанси, буде багато простору для швидких атак і, я впевнений, що все повинно скластися на користь української команди. Принаймні, мені цього дуже хочеться», - сказав Грозний.

Матч «Рома» - «Шахтар» відбудеться 11-го березня. Початок зустрічі о 22:00.

В'ячеслав Грозний – відомий український тренер. Очолював «Ниву» Вінниця, «Дніпро», «Арсенал» Київ, «Металург» Запоріжжя, «Говерлу». Також працював з російським «Тереком», болгарським «Левські», грузинським «Динамо» Тбілісі, казахстанськими «Тоболом», «Іртишем» та «Шахтарем» Караганда.

Даний прогноз є думкою експерта і не гарантує виграшу в букмекерській конторі.
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AЛВ
"Я спрогнозую виграш «Шахтаря в Римі"- В.Грозний.!!! УДАЧІ ШАХТАР.!!!
Владимир Копяк
Еще один жополиз шахтеров... Все эти прогнозы- оторванные от реальности.Какая победа в логове врага,это же команда не из Сан-Марино!