Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 12 березня 2021, 05:18
20667
14

Нещадна гольова машина. Кузен Холанда голосно стукає у великий футбол

Розповідаємо про 17-річного Альберта Брота Тьоланда, який нині виступає за юніорів «Мольде»

| Оновлено 12 березня 2021, 05:18
20667
14
Нещадна гольова машина. Кузен Холанда голосно стукає у великий футбол
Instagram Альберта Тьоланда

Мабуть, нині не залишилося уболівальників, які більш-менш серйозно цікавляться футболом, і не знають про те, хто такий Ерлінг Брот Холанд. Рік тому цей молодий нападник перебрався із «Зальцбурга» в дортмундську «Боруссію» за 20 мільйонів євро, і буквально відразу ж почав крушити всілякі рекорди результативності Бундесліги. Поки 20-річному норвежцю ще трохи зарано змагатися з головною гольовою машиною чемпіонату Німеччини нинішніх днів - Робертом Левандовскі з «Баварії», - але в майбутньому мало хто сумнівається, що Холанд здатний перевершити статистичні показники не тільки поляка, а й багатьох інших топових бомбардирів, чиї імена міцно вписані в історію німецького та європейського футболу.

Але, мабуть, мало хто чув про те, що серед родичів Ерлінга Холанда підростає ще один неймовірно талановитий і перспективний футболіст, чиї бомбардирські успіхи вже зараз захоплюють багатьох скаутів і фахівців. Сьогодні ми поговоримо саме про нього - 17-річного бомбардира з «Мольде». Отже, знайомтеся - Альберт Брот Тьоланд!

Йде по стопах Ерлінга

Альберт Брот Тьоланд є кузеном (двоюрідним братом) Ерлінга Холанда. 11 лютого він відсвяткував свій сімнадцятий день народження, і поки рухається по стопах свого старшого родича, якому вже вдалося заявити про себе на всю Європу.

Як і Ерлінг Холанд, Альберт Тьоланд починав грати в футбол в норвезькому «Брюне». Там він грав до 16 років, встигнувши забити 40 м'ячів в 31 поєдинку за молодіжну команду, після чого прийняв пропозицію перебратися до «Мольде».

 

 

Зважитися на такий крок Тьоланду допомогла розмова з Холандом. Двоюрідний брат порадив Альберту переїхати в «Мольде», де протягом двох років грав сам, після чого вже пішов у «Зальцбург».

«Я з нетерпінням чекаю ігор за «Мольде». Це прекрасне місце, де я зможу розвиватися. Я розмовляв з Ерлінгом, і він сказав, що це відмінний клуб для прогресу. Хоча вибір я робив сам. Можу сказати, що зупинився на «Мольде», тому як у них є хороші умови, а ще вони прекрасно мене прийняли, розмовляли зі мною і ділилися планами. Я розумію, що тут бачать в мені перспективу», - зізнавався Тьоланд.

Очевидно, що надовго залишатися в Норвегії Тьоланд, як і його двоюрідний брат, не планує. Його мета - через рік або два опинитися в одному з хороших європейських чемпіонатів, щоб продовжити прогрес, а потім вийти на вищий рівень.

Фізично потужний

Альберт Тьоланд зовні дуже схожий на свого кузена - він високий і потужний, білявий і володіє феноменальним гольовим чуттям та відмінною виконавською майстерністю на фінальних стадіях атак.

Поглянувши на деякі фотографії, ви можете подумати, що на них зображений Ерлінг Холанд, але насправді - це його 17-річний кузен. Вони дійсно дуже схожі, хоча Тьоланд все-таки трохи нижчий за свого старшого родича (185 сантиметрів проти 194). Що правда, на полі, за відгуками компетентних людей, ігрові відмінності між Холандом та Тьоландом ще менш помітні, ніж в їхній зовнішності. Обидва здатні грати максимально ефективно, до кінця борючись в епізодах і прагнучи завершувати кожну атаку націленим ударом.

Схожа ігрова стилістика

Тьоланда порівнюють з Холандом не тільки через зовнішність, а й через схожу манеру гри. Обидва дійсно не покладаються виключно на фізичну міць і габарити, а приділяють велику увагу технічним навичкам.

У свої 17 років Тьоланд вміє відмінно тримати м'яч в ногах, має гарний навик першого дотику, а також добре відкривається, створюючи для партнерів можливість віддати м'яч вперед із загостренням.

Крім цього, Тьоланд, як і Холанд, вміє прориватися з м'ячем на швидкості, обходячи кількох захисників з метою вийти на зручну ударну позицію. Зручною для Альберта є та, з якою він здатний завдати прицільного і сильного пострілу, що потенційно буде нести загрозу воротам суперника. Тому дальні удари - це той козир, яким Тьоланд, як і Холанд, зрідка намагається здивувати опонентів.

Ну, і ще одна різниця між грою Холанда та Тьоланда полягає в тому, що перший - лівша, а другий - правша.

Шикарна гольова статистика

Кілька днів тому авторитетне іспанське видання Marca опублікувало новину про те, що в Норвегії феєрить двоюрідний брат Ерлінга Холанда Альберт Тьоланд. Повідомлялося, що в 37 поєдинках за молодіжний склад «Мольде» 17-річний хлопчина забив 64 м'ячі! В середньому це становить 1,72 голи за 90 хвилин, що бачиться абсолютно феноменальною цифрою навіть для молодіжного футболу, тим більше, що «Мольде» - це аж ніяк не рівень аматорів або чемпіонату двору.

 

 

Втім, якщо розібратися детальніше, то виявиться, що наші іспанські колеги дещо поквапилися видати бажане за дійсне. Насправді фантастичну результативність Тьоланд показував в юнацьких командах «Брюне», а ось після переходу в «Мольде» показник забитих м'ячів у Альберта дещо знизився, хоча і зараз становить вельми пристойні 7 голів у 9 поєдинках.

 

 

Поки до ігор за першу команду «Мольде» Тьоланда не підпускають, але в самому клубі ні у кого немає сумнівів, що питання дебюту Альберта там - це справа самого найближчого майбутнього. За основу «Мольде» Холанд зіграв 50 поєдинків, в яких забив 20 м'ячів, після чого відправився в «Зальцбург». Цікаво, які цифри бачить для себе в якості найближчого орієнтиру Тьоланд, після чого він всерйоз задумається над доцільністю від’їзду з Норвегії?

Поміркують на трьох?

Цікаво, що крім Ерлінга Холанда і Альберта Тьоланда, в когорті родичів є ще і Джонатан Брот Брюнес, який для перших двох також є двоюрідним братом.

Цікаво, що Брюнес починав грати в футбол в центральній зоні півзахисту, але потім, як і його родичі, перейшов в напад. Нині Джонатану 20 років, і він виступає в Норвегії за «Ліллестрем», а починав кар'єру, як і Холанд з Тьоландом, в «Брюне». У минулому сезоні в рамках другої ліги норвезького футболу Брюнес грав на правах оренди за «Флуре», де забив 10 голів в 13 матчах.

Звичайно, перспективи Брюнеса на міжнародному рівні поки здаються найменш яскравими, але хто знає, можливо, одного разу в рядах національної збірної Норвегії вийдуть всі три двоюрідних брати - Ерлінг Холанд, Джонатан Брюнес і Альберт Тьоланд, які разом з Мартіном Едегором і Сандером Берге дозволяють норвезьким уболівальникам не відчувати сильної тривоги за найближче майбутнє тамтешнього футболу. А навіщо хвилюватися, коли стільки талантів, та ще й в одному поколінні?

Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Футбол в квадрате
Норвежцы поняли, что в биатлоне уже конкурентов мало и сосредоточились на футболе...
umnuy2
надо что-то делать иначе холланды захватят планету
umnuy2
у них что там инкубатор талантов в семье
Trollface
Ждем второго Холланда в Европе. Грандам нужно подписывать уже сейчас.
euro2012_za_2012euro
НЕ ЗАИГРАЕТ как ГОЛанд.
Тот парень уникальный.
Junglewolf
У них там есть мультик Как викинги в футбол играли?
Pol Chopa
Дык Холанд ведь левша...там полушария поменяны местами(таких 10-15%) т.е 10/1 будет 2й Холанд.
seregka1991
Мама двух мам точно красивая)
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tima fialko
Що природа робить,у якійсь Норвегії раптом зірки футболу,Може десь в Конотопі чи П"ятихатках теж хтось підростає
oenergo.com
На одних фото похож на Коваленко, на других на Мудрика.
zhyr
вони ще якийсь мундіаль виграють
YOU OK?
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил