Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 10 березня 2021, 07:19
15743
15

Не було підтримки. Легкоатлетка зі Львова отримала італійське громадянство

Софія Яремчук у Римі виграла забіг на 10 км у жінок під прапором Італії

| Оновлено 10 березня 2021, 07:19
15743
15
Не було підтримки. Легкоатлетка зі Львова отримала італійське громадянство
НОК України. Софія Яремчук

6 березня на міжнародних змаганнях «Roma Riparte-Riparti Roma», що проходили в Римі, 26-річна уродженка с. Солонка (біля Львова) Софія Яремчук виграла 10-кілометровий забіг серед жінок. Італійські коментатори повідомили, що спортсменка виступала за їхню країну. Софія підтвердила, що отримала італійське громадянство.

«Ще до чемпіонату світу в Гдині (2020) я мріяла пробігти марафон за нормативом і потрапити в національну команду України. Але в кінці січня мені довелося зробити вибір. Це був непростий крок для мене і дуже обдуманий. Хочу зазначити, що я вже багато років тренуюся в Італії, тут живе моя мама. Я отримала італійське громадянство», – розповіла Софія Яремчук.

Спортсменка додала, що їй запропонували з початку 2021 року півставки в збірній України, але вона відмовилися через своє рішення про зміну громадянства.

«Жодної підтримки від області за всі роки моєї спортивної кар’єри у мене не було. Всі тренувальні збори за кордоном та підготовку до чемпіонату світу з напівмарафону я проводила за власні кошти і завдяки допомозі мого клубу Acsi Italia Atletica і мого тренера Фабіо Мартеллі, яким я дуже вдячна. У зв’язку з пандемією я залишилася не в найкращому становищі – тому що всі комерційні змагання були відмінені», – зазначила Софія Яремчук.

Софія Яремчук – багаторазова призерка з бігу і напівмарафонів. У листопаді 2019 року її визнали найкращою легкоатлеткою України. 6 березня вона стала переможницею на міжнародному легкоатлетичному забігу «Roma Riparte-Riparti Roma» на 10 км. Її час – 32:52. Найближчу суперницю вона випередила на 24 секунди.

Оцініть матеріал
(139)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Світоліна програла першій ракетці Іспанії на великому турнірі в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 14:20 22
Світоліна програла першій ракетці Іспанії на великому турнірі в Мадриді

Еліна вп'яте поспіль поступилася у стартовому матчі на Madrid Open

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Роман Шустик
Важко назвати навіть країною цей конгломерат де правлять жиди,народ продається за гречку,все належить клану олігархів,але на жаль я в цьому живу.А вона зробила свій вибір,бо дійсно в нас від держави допомоги не дочекаєшся.
turist86
Агов, чиновники, хто відповість за перехід спортсменки?
І ще вигадують казочки про проведення в Україні Олімпійських Ігор?
dedpixto
с "живу много лет с мамой в Италии" нужно начинать и с "моего клуба Acsi Italia Atletica", а не с отсутствия финансирования, потому что представляется такая картина:
мама давно осела в Италии, дочка к ней регулярно ездит в гости, устраивается в какой-то спортивный клуб, получает вид на жительство, выступает за этот клуб, бегает на коммерческих соревнованиях в Италии и, фактически, давно становится жительницей Италии, и кто её может за это упрекнуть? только не я, правильно (для себя) она всё делает, а что касается финансирования от Украины - вот только что проходил чемпионат Европы по лёгкой атлетике, там было полно украинских спортсменов, и даже две золотых медали было, их почему-то финансируют? наверное, потому, что они живут в Украине
Al Zolo
а сколько талантов чуть поменьше уровнем уезжает- надо делать что-то или останется в стране 5 миллионов так
axylinam
На чиновников и ежегодное увеличение бюрократического аппарата и паразитов от государства средств хватает,а на спортсменов высокого уровня денег нет,а таких спортсменов мало,пора проводить АТО внутри страны,пока чиновники всё не разграбили
kerch30
тут в ціні судді, наглядачі(лещенки), поштарі (смілянські), а спортсмени виживайте.Логічний вибір
NeRoN69
"Сегодня Родина там, где задница в тепле!"
yamburg2018
Кто бы сомневался. Только истинные,, патриоты,, готовы в любой момент совершить такой,, подвиг,,. БАНДЕРА герой, Италия дом родной
Антон Корзун
Манкурти вони такі, зате прізвище яке українське. Через к-ка років знайдуть заборонену речовину відсторонять від змагань знайде італійця роздвине ноги і життя вдалося. Ну і звісно пости в інстаграм про красиве життя у країні з помірним та субтропічним кліматом. Велику повагу заслуговують ті спортсмени які не зважаючи на перипетії в країні залишаються вірними синами і доньками їй, інші ж перевертні типу цієї з під Львова заслуговують тільки на зневагу .