Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 09 березня 2021, 20:44
15663
40

Дубай. Світоліна вперше з 2016-го програла Кузнєцовій

Українська тенісистка виграла перший сет, але довести до перемоги матч не змогла

| Оновлено 09 березня 2021, 20:44
15663
40
Дубай. Світоліна вперше з 2016-го програла Кузнєцовій
Getty Images / Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Українська тенісистка Еліна Світоліна (№5 WTA) невдало стартувала на турнірі WTA 1000 в Дубаї.

У другому колі українка, посіяна під першим номером, програла екс-другій ракетці світу Світлані Кузнєцовій з Росії (№41 WTA).

Дубай. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Світлана Кузнєцова (Росія) - 6:2, 4:6, 1:6

Незважаючи на те, що Кузнєцова мала зі старту потрійний геймбол, перший гейм матчу тривав 7 хвилин. Обидві тенісистки тільки прибивалися до корту, не використавши декілька хороших шансів повести в рахунку. У підсумку перше очко все ж дісталося росіянці, але українка увійшла в матч набагато швидше. Це дозволило їй виграти шість з семи наступних геймів, не давши суперниці жодного шансу зачепитися на прийомі. На своїй подачі Світоліна програла всього шість очок в першому сеті.

На початку другої партії Еліна оформила швидкий брейк, по такій грі це могло означати близьке завершення матчу. Але Кузнєцова підвищила свій рівень, стала набагато краще подавати і перестала помилятися в простих ситуаціях. На корті дійсно з'явилася справжня боротьба. Росіянка оформила зворотний брейк і раптово перестала віддавати свої подачі. Після слабкого першого сету від росіянки Еліна трохи зменшила оберти, під час виконання деяких завершальних ударів проглядалося зниження концентрації. Помилки українки і свої успіхи додали впевненості Кузнєцової, яка заграла агресивніше і інтенсивніше. У 10-му геймі росіянка не боялася ризикувати і закономірно вирвала перемогу у другій партії.

На подив, у третьому сеті було справжнє побиття Світоліної, і тільки в останніх трьох геймах, коли росіянка трохи втомилася, були якісь шанси на повернення інтриги. Еліна змогла захистити одну свою подачу, мала два брейкпойнти для потенційного камбека, але це був точно не її день.

У наступному раунді росіянка змагатиметься проти Барбори Крейчикової з Чехії (№63 WTA).

Це була шоста зустріч тенісисток, Кузнєцова виграла вдруге. Вперше це сталося зі скандалом на Кубку Кремля в 2016-му році. Нагадаємо, що перед тим матчем українці надходили погрози і обіцянки розправи в разі перемоги.

Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Ситуація збірної України перед останнім туром
Хокей | 02 травня 2024, 15:11 2
ЧС з хокею. Ситуація збірної України перед останнім туром

Команда готується до останнього матчу турніру

ОФІЦІЙНО. Мессі – гравець місяця у MLS. Аргентинець забив 6 голів за 4 гри
Футбол | 03 травня 2024, 01:38 2
ОФІЦІЙНО. Мессі – гравець місяця у MLS. Аргентинець забив 6 голів за 4 гри

Лідер «Інтер Маямі» на високому рівні провів квітень у Major League Soccer

Коментарі 40
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Жах. Дикий жах. Але прогнозований. Пропали і стабільність, і вміння перебудуватися у потрібний момент. Тільки після проваленої першої партії мордорка почала трохи вмикатися - все розвалилося. І так вже і не зібралося до кінця гри. Неможливо грати на одному характері, коли тенісу немає, і елементарні помилки чергуються з невірними рішеннями. Черговий великий привіт Беттлзу. Кузнєцова вже скоро 20 років, як у тенісі. Весь світ знає, що в неї бекхенд стабільніший за форхенд. І все одно ми продовжуємо тупо та механічно переводити зліва наліво. Постійно під її коронку - бекхенд по лінії. Як ви готувалися до матчу? Чи сподівалися, що мордорка зараз у поганій формі? Чи взагалі не сподівалися, а просто пофіг?
Ну, і вкотре вже запитання як до Еліни, так і до її відомих харківських захисників. Як там прогрес, продовжується? Нічого міняти не потрібно, все ок?
avtv5555
Ну некогда нашей светской львице серьезно заниматься теннисом, это 2 3 года назад были выиграны Дубаи, Рим, итоговый турнир года, А теперь только монатики монфисы, инстаграмы, фотосесии-. Элина может ну его этот теннис, ждем очередные фото и участия в низкопробных шоу.
axylinam
Такое ощущение,что в этот раз вместо Свитолиной на корте был мохнатик,вместо лёгкой победы,всё к этому шло Свитолина в очередной раз сломалась и подарила игру,давно пора сменить тренера на более требовательного и жёсткого
Алексей Журавель
Дівчина ж сама казала, що призові поменшали і впала мотивація. А я чумось вважав, що спортсменів мотивують досягнення, титули, перемоги...
Сподівається, що призові повернуться до попереднього рівня... Вони то повернуться, але їх треба буде вигравати. А от чи повернеться Світоліна - дуже велике питання?!
brutal2015
Налицо стагнация и регресс в игре и результатах Свитолиной. В таких случаях надо кардинально что-то менять. Смена тренера, на мой взгляд, безусловно встряхнуло бы спортсменку.
Mr.Budd
Хорошо, что перестал смотреть её матчи и пропал к ней интерес. А то можно было бы в депрессию впасть с такими результатами
Vladlen
Пора уже Элине заканчивать с теннисом и переходить в шоу бизнес, у нее неплохие таланты прорисовываются, может быть пародистом или танцором.
Vbolivalnyk-Peter
Чесно кажучи вже задовбався чекати коли вже Еліна почне грати. Кожного разу після чергової поразки комусь зі значно нижчим рейтингом, заспокоюю себе - ну це випадковість, наступний турнір Еліна точно "візьме".... Дивуюся як вона при тому всьому примудряються залишатися в ТОП 10, коли вже скоро 3 роки як Світоліну, м'яко кажучи, лихоманить....
Ihor
Треба приймати рішення-теніс чи світське життя!Хотів би помилятися,але великих перемог на змаганнях очікувати вже нереально!
AlexSich
Налетіли. Заклювали. А що в українському тенісі є чи був коли-небудь хтось кращий? Критикувати легко. А що стосується її особистого, так вона ж не ікона. Удачі, Еліна!
alex55
Хотелось что-то написать, но почитав комменты понял, что всё уже разложено по полочкам, а повторяться не хочется. От себя добавлю, нужна конкретная перезагрузка, если конечно поможет (может и не поможет).
Александр Ад
пошла по пути Цуренко(но там понятно возраст,травмы) -амбиции побоку,а грошики падают неплохие за прошлые победы.На болельщиков наплевать,на страну наплевать.Нельзя занимаясь спортом высших достижений,размениваться и заниматься вещами,которые отнимают много времени и естественно мешают спорту.
Валерий Кравчук
Когда уже все эти рейтинги разморозят??? Смотреть этот теннис тошно - верхи не хотят играть, а низы не могут подняться...
Vladislav Pohily
Після програшу другого сету було передчуття, що матч програно. Так і трапилось.
сергей богданов
Пятое место в рейтинге серьезно? С такой игрой скатится вниз семимильными шагами!
yurii
Дивився перший сет все було добре...У серединI другого в Елiну вселився якийсь демон не знаю який але...видно що Елiна психiчно не стабiльна з чим чи з КИМ це повязано не знаю...Якщо I далI так буде продовжуватись то..........
Matroskin
Причина последних неудач проста: шоу-бизнес вытесняет спорт из жизни Элины. Просто надо определиться с приоритетами: либо на корте, либо на шоу-площадках ( реальных и виртуальных). В любом случае: очень надеюсь еще увидеть большие победы на корте.
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Trasher311987
Зато монатика хорошо пародирует
vital
Подивився гру. Не хочу звалювати до купи ще й свої негативні думки, а хорошого немає чого написати