Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 12 травня 2021, 18:52
5587
0

Квіти й обійми. Як зустрічали чемпіонок Європи Магучіх та Бех-Романчук

У Польщі через коронавірус залишилося чотири українських атлетки

| Оновлено 12 травня 2021, 18:52
5587
0
Квіти й обійми. Як зустрічали чемпіонок Європи Магучіх та Бех-Романчук
Фото Івана Вербицького

Вчора ввечері, 8 березня, в терміналі D аеропорту «Бориспіль» панувала святкова атмосфера. Україна зустрічала героїнь зимового чемпіонату Європи з легкої атлетики, який за день до того завершився в польській Торуні. Перше українське золото на цих змаганнях здобула стрибунка в довжину Марина Бех-Романчук, а через добу дві наших землячки піднялися на верхні сходинки п’єдесталу в стрибках у висоту. Чемпіонкою там стала Ярослава Магучіх, а срібло здобула Ірина Геращенко. В кроці від п’єдесталу в цьому секторі зупинилася ще одна українка Юлія Левченко. Так само четвертим з особистим рекордом (8,14 м) трохи раніше в стрибках у довжину став Владислав Мазур.

Власне, медалістки в аеропорту вийшли попереду решти колег і колежанок за збірною. Першою привітання отримала Ірина Геращенко, до якої, вирвавшись із рук Ірининого чоловіка Сергія, побігла собачка Лакі. А вже потім кохану великим букетом квітів зустрів її суджений. Поцілувалося подружжя через масочки, з чого потім саме й покепкувало.

Чемпіонок – Ярославу Магучіх та Марину Бех-Романчук – із родичів, вочевидь з огляду на епідеміологічну ситуацію, цього разу не зустрічав ніхто. Квітами їх привітали представники Федерації легкої атлетики України та Міністерства молоді і спорту.

Варто відзначити, що з Торуні українська збірна повернулася не в повному складі. Уже в післязмагальний період позитивні тести на коронавірус здали спринтера Вікторія Ратникова, а також Аліна Логвиненко, Катерина Климюк і Анна Рижикова. Цікаво, що двоє останніх у складі естафетної команди 4х400 м у неділю стартували у завершальному виді програми чемпіонату. І попри два збої при передачі естафети, разом із Вікторією Ткачук та Анастасією Бризгіною побили національний рекорд – 3.30,38. Попереднє досягнення протрималося 24 роки і було на п’ять сотих секунди повільнішим.

Зауважимо, що після завершення Євро в приміщенні відпочивати українські атлети не будуть. Оскільки сезон олімпійський, вже найближчими днями усі представники нашої команди відновлять тренувальний процес у рамках підготовки до Токіо-2021.

Перші після повернення на рідну землю інтерв’ю Магучіх, Бех-Романчук та Геращенко читайте на Sport.ua впродовж сьогоднішнього дня. 

Іван ВЕРБИЦЬКИЙ, фото автора

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.