Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 08 березня 2021, 16:13
2625
1

Дмитро СЕЛЮК: «Сподіваюся, що Мессі і Лапорта знайдуть спільну мову»

Відомий агент - про президентські вибори в «Барселоні»

| Оновлено 08 березня 2021, 16:13
2625
1
Дмитро СЕЛЮК: «Сподіваюся, що Мессі і Лапорта знайдуть спільну мову»
Getty Images/Global Images Ukraine

Відомий агент, який проживає в Барселоні, прокоментував вибори президента «Барселони», на яких переміг Жоан Лапорта.

«Ми згадуємо, що Лапорта був практично одним з найуспішніших президентів в «Барселоні». З ім'ям Лапорти пов'язана золота ера «Барселони», коли з року в рік команда вигравала все. У клубу було багато спонсорських контрактів, великі заробітки, при Лапорті «Барселона» була квітучим клубом, який все вигравав.

Не думаю, що варто очікувати від «Барселони» трансферної активності з приходом Лапорти. Безумовно, потрібні певні зміни, але потрібно розуміти, що триває пандемія. Очікується, що до травня почнуть пускати глядачів на трибуни, відповідно, прокинуться і спонсори, збільшаться доходи у клубів, тому що дуже багато пов'язано з уболівальниками. Тому «Барселона» почне заробляти і відповідно, будуть нові придбання.

Зараз складний період у «Барселони». Не через те, що в клубі все погано. Зараз відбувається зміна поколінь і останнім часом, на мій погляд, не зовсім правильно були підібрані футболісти для «Барселони». Команда трохи втратила свій стиль. Я думаю, що будуть запрошені фахівці, які допоможуть цей стиль відродити.

Але «Барселона» грала в той футбол, який всім подобався, так звана тікі-така. Гвардіола в «Манчестер Сіті» показує, що ця система працює, просто під цю систему потрібні спеціальні футболісти. Не можна копіювати гру «Барселони» в «Колосі» або в «Олімпіку». У «Шахтарі» - можна було, але я кажу про зірковий «Шахтар», часів Вілліана, Мхітаряна, Кости і Фернандіньо. А зараз з одного боку - хочеться грати в цей же футбол, навіть на прикладі «Шахтаря», але якість футболістів вже не те. Відповідно, це знаходить своє відображення на результатах. Хоча, безумовно, «Шахтар» молодці і вони з «Динамо» приносять очки в скарбничку України в таблиці коефіцієнтів УЄФА, щоб в наступному році в Лізі чемпіонів грали дві українські команди.

Чи залишиться Мессі? Я думаю, що у Лапорти і Мессі дуже хороші взаємини. Думаю, що вони знайдуть спільну мову і треба розуміти, що Мессі - це і є «Барселона», а «Барселона» - це Мессі. І було б дуже шкода, якби на останні рік-два він пішов куди-небудь. Але тут може бути і такий варіант, що Мессі міг би піти для того, щоб покрити витрати або мінуси клубу, і таким чином в черговий раз допомогти «Барселоні». Але я думаю, що для всіх уболівальників, Мессі, якого ототожнюють саме з «Барселоною», повинен бути в цьому клубі і не йти. А якщо і йти, то на рік в Аргентину або в МЛС. Але це чисто так, дограти і заробити репутаційні дивіденди. Я сподіваюся, що все-таки, Лапорта і Мессі знайдуть спільну мову і Ліонель, навіть після завершення кар'єри буде частиною «Барселони» і персоною, якій в «Барселоні» будуть відкриті всі двері, чим би він не захотів займатися», - сказав Селюк.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 18:58 0
«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна

Джуд Беллінгем відзначив феноменальну гру українського воротаря

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 10
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Cheng
Почти всё сказанное имеет место быть, но утверждение,что Месси-это и есть Барселона!!! Уважаю Лео,но он один из когорты: вложил свои камни в историю и ушёл(уйдёт),а Барса продолжит фееритью