Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ЗАВАЦЬКА: «Для мене в Дубаї був звичайний квал, який я хотіла пройти»

Українська тенісистка - про вихід до основної сітки престижних змагань в ОАЕ

ЗАВАЦЬКА: «Для мене в Дубаї був звичайний квал, який я хотіла пройти»
WTA. Катаріна Завацька

Українська тенісистка Катаріна Завацька (№124 WTA) на цьогорічному турнірі WTA 1000 в Дубаї вперше подолала кваліфікаційний бар'єр на змаганнях такого високого рівня. 21-річній українці вдалось здобути перемоги у півфіналі і фіналі у двох сетах, в першому колі основи вона зіграє против 54-ї ракетки світу Жиль Тайхман зі Швейцарії.

Слід відзначити, що Завацька в лютому не виступала, а повернулась на корт на початку цього тижня в Ліоні, де в першому колі основної сітки програла росіянці Маргариті Гаспарян (№131 WTA) . В кваліфікації Дубая Катаріна здолала румунку Лауру-Йоану Паар (№197 WTA), а також Вікторію Томову з Болгарії (№140 WTA).

Про події останнього тижня Катаріна і розповіла Sport.ua.

- Катаріно, як грається зараз після місячної перерви? Які відчуття після трьох матчів?
- Перший матч в Ліоні грався не дуже добре. Після місячної перерви я відчула це, оскільки люблю ритм, люблю багато грати. Не було впевненості, не відчувала достатньо корт. Але сказала собі, що нічого страшного, зараз я увійду в ритм, зараз буде турнір у Дубаї, і все буде добре. Тому я рада, що змогла виграти перший матч, це додало мені впевненості.

- Вперше вдалося пройти кваліфікацію на таких престижних турнірах. Зараз більше присутня радість чи хвилювання? Дуже сильно хвилювалися в фіналі?
- Після перемоги у фіналі була дуже велика радість. Не хотіла думати про те, що я хочу виграти, про результат. Мені не допомагають подібні думки, тому що я відразу починаю дуже сильно хвилюватися і нервувати, мене затискає на корті. Але сьогодні не могла стримувати це почуття, дала йому свободу і думала, наскільки сильно я хочу виграти. І що мені все одно, як я буду грати, хочеться знову вигравати матчі підряд, залишатися в турнірі, бути в хорошому настрої. Віддавала всі сили, які в мене були.

Як я вже казала, зараз знаходжуся не в найкращому стані, не можу багато тренуватися. Але намагаюся бути готовою на один матч, який в мене буде на турнірі. Якщо це буде другий матч, то – на другий, якщо третій, то – на третій і т.д. Скільки я зможу підряд матчів відіграти, стільки і буде.

Під час фіналу не хвилювалася, не думала про те, що це буде мій найкращий результат на турнірах такого рангу. Для мене це був звичайний квал, який я хотіла пройти.

- Як оціните першу суперницю в основі? Колись вже грали з Тайхман.
- Пам'ятаю її, ми грали чотири роки тому. Вона шульга, має досить неприємний стиль гри, багато крутить м'яч. Те, що вона лівша, вже робить цей поєдинок непростим, але в мене статистика проти ліворуких тенісисток досить непогана (виграно 14 з 18 останніх матчів - прим.). Я рада, що можу виходити на корт і маю можливість грати на наступний день, бо хочеться грати багато матчів підряд і вигравати їх.

Тайхман зараз в непоганій формі, але я вже зіграла тут два матчі, адаптована до кортів. Можливо, їй не подобаються м'ячі і корти, тому що вона все крутить, а м'яч тут вилітає. Я його теж накручую, але знаю, що на цих кортах його потрібно більше притискати, це допомагає зберігати контроль над розіграшем. Буду боротися, думаю, що все буде добре.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду
Футбол | 18 квітня 2024, 12:44 1
Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду

Тренер воротарів «Реала» вважав, що не стрибати варто лише в одному випадку з трьох можливих

Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті
Футбол | 18 квітня 2024, 07:15 1
Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті

Карло прокоментував перемогу «Реала» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.