Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 08 березня 2021, 11:02
12211
25

Манчестер – «червоний». Юнайтед зупинив тріумфальну ходу Сіті

Колектив Сульшера відправив у ворота суперників два м'ячі

| Оновлено 08 березня 2021, 11:02
12211
25
Манчестер – «червоний». Юнайтед зупинив тріумфальну ходу Сіті
Getty Images/Global Images Ukraine

Зі спогляданням на чималеньку серію із 21 виключно переможних матчів поспіль, «Манчестер Сіті» сприймається на поточний момент мало як не безальтернативним лідером у боротьбі за чемпіонський титул в Англійській Прем'єр-лізі, для чого прекрасною передумовою була перший рядок у турнірній таблиці. Позиції «городян» ніхто не міг похитнути навіть за кілька турів, із огляду на колосальний відриву від переслідувачів на поточний момент сезону, але в цих умовах зовсім іншими фарбами починають грати особисті претензії між окремими парами команд. Чи треба зайвий раз згадувати, що від моменту початку безбідного життя «небесно-блакитних» їхні очні дуелі проти «Манчестер Юнайтед» із кожним разом ставали все гарячішими?

У рамках 27 туру національної першості команди Хосепа Гвардіоли і Уле-Гуннара Сульшера зустрілися в черговий раз за ходом поточного футбольного року, але вперше їхнє протистояння приймала домашня арена «Сіті», на якій вже були раніше биті досить імениті клуби країни. «Червоні дияволи» не захотіли поповнити їх перелік, тому пішли в атаку безпосередньо від стартового свистка, і мали при цьому значний успіх. Ще до закінчення першої хвилини ігрового часу Габріель Жезус уявив себе захисником світового рівня, і невдало вступив у відбір м'яча всередині власного штрафного проти Мартіаля.

Бруну Фернандеш – загальновизнаний майстер реалізації одинадцятиметрових ударів, тому Едерсону мало що світило, нехай бразилець і вгадав із напрямом удару під ліву штангу. «Юнайтед» багато в атаці не було потрібно, тому колектив Сульшера відразу компактно розмістився на своїй половині поля, намагаючись стримати натиск у відповідь від опонентів. Відразу налагодити перехід центральної лінії у команди Гвардіоли не вийшло, тому ми стали свідками прісного періоду, який підійшов до кінця лише до середини першого тайму.

Помітною персоною в атаці «Сіті» був українець Олександр Зінченко, чиї підключення в зони на фланзі і безпосередньо у чужому штрафному забирали на себе достатньо уваги з боку захисників. У гравця нашої національної команди навіть був гольовий шанс – Хендерсон із труднощами парирував потужний удар із середньої дистанції в правий кут. Однак загальна картина в завершальній стадії атак для господарів поля виглядала досить млявою. Моменти у «городян» були, нехай і не так багато, проте впевнена гра голкіпера на лінії і своєчасна підстраховка з боку захисників «Юнайтед» давала про себе знати.

Гвардіола в перерві, як бачиться, дав команду загострити в передній лінії, чим відразу ж зайнявся Гюндоган, на 48-й хвилині відправивши м'яч у праву хрестовину чужих воріт зі входу до центру штрафного майданчика. На жаль, для «небесно-блакитних», цей епізод передував позиційній помилці в обороні, яка почалася разом із контратакою лівим флангом суперників, після невдалої подачі Зінченка зі штрафного зі своєї зони. Рашфорд і Шоу, під час взаємодії між собою, дійшли до штрафного «Сіті», після чого захисник пробив безпосередньо під дальню стійку.

«Юнайтед» успішно зумів побудувати гру на контратаках уже після швидкого забитого голу, тому не було сумнівів, що подібне вдасться зробити колективу Сульшера і після другого взяття чужих воріт. «Сіті» бився у низький блок досить часто, за підсумком чого рідкісні гольові шанси з його боку приходили тільки з фланговими передачами. Однак, за умов відсутності яскравого наконечника атак, із реалізацією моментів були серйозні проблеми. Як результат, кінцівка дербі вийшла не надто вдалою навіть у виконанні головного претендента на чемпіонський титул.

Свій наступний матч в АПЛ «Манчестер Сіті» проведе вдома проти «Саутгемптона», а «Манчестер Юнайтед» на своєму полі прийматиме «Вест Хем».

Англійська Прем'єр-ліга. 27-й тур.

«Манчестер Сіті» – «Манчестер Юнайтед» - 0:2

Фернандеш, 2 (пен.), Шоу, 50

  Магуайр, 33, Шоу, 58, Хендерсон, 61

«Манчестер Сіті»: Едерсон – Зінченко, Стоунз, Діаш, Канселу (Вокер, 65) – Де Брюйне, Родрі, Гюндоган – Стерлінг, Жезус (Фоден, 71), Марез.

«Манчестер Юнайтед»: Хендерсон – Шоу, Магуайр, Ліндельоф, Ван-Біссака – Фред, Мактоміней – Рашфорд (Грінвуд, 73), Фернандеш (Вільямс, 90+3), Джеймс – Мартіаль (Матіч, 86).

Арбітр: Ентоні Тейлор (Вайсеншейв, Англія).

Стадіон: «Етіхад» (Манчестер, Англія).

Удари (у площину): 23 (6) – 8 (6)
Кутові: 6 – 2
Оффсайди: 0 – 1.

МАНЧЕСТЕР СІТІ-МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Евертон – Ліверпуль. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
Футбол | 24 квітня 2024, 21:01 14
Евертон – Ліверпуль. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 15
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Cruijff
МЮ нічого особливого не показав, але їм вдалося скористатися своїми моментами і не дати МС зіграти у свій футбол.
Хотілося перемоги Сіті і продовження серії, але дана поразка має пробудити команду перед етапом ЛЧ.
KSF
За Манчестер Юнайтед!!! (с)
Morjoviy
МЮ победил абсолютно по делу. А какой момент еще Марсъяль запорол
Pol Chopa
Все серии когда нибуть прерываются,но полагаю что это просто эпизод,хотя видно было что после второго гола МС стушевался,правда потом заиграл.
Зинченко сыграл хорошо вобще без ошибок,нууу за исключением подачи со штрафного(в руки вратарю)что привело к голевой контре.
Матч был смотрибелен для нейтралов.
hanter567
Красная половина Манчестера ликует!!!!ПОЗДРАВЛЯЮ!!!!!!
Trasher311987
Манчестер только красный урааа
Brian
На самом деле ничего особенного. Великий Манчестер обыграл игрушку в руках транжиры-араба с бездонным мешком нефтедолларов. Так было, есть и так будет всегда.
hanter567
Красная половина Манчестера ликует!!!!ПОЗДРАВЛЯЮ!!!!!!
Elblanko
Млять... Зупинив???? Пєналька на 33секунді. Серйозно???
VadyaMetal
Глори, глори МАН ЮНАЙТЕД! С победой поклонников!!!
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Петро -Во!
Не долго Лестер танцевал на втором месте.
bzzzzz
Вот так каждый сезон, МС вроде всех выносит, а потом появляется какойто соперник с которым они ничего не могут сделать
Петро -Во!
С наступающим, Голубки!!!
Порвалась цепочка!
syrkis-shybkis
Слив защитан