Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 07 березня 2021, 14:23
14446
16

21 перемога поспіль - не випадковість. Гвардіола будує ідеальний Ман Сіті

Здається, в дербі Манчестера у «Юнайтед» ніколи не було так мало шансів, як сьогодні...

| Оновлено 07 березня 2021, 14:23
14446
16
21 перемога поспіль - не випадковість. Гвардіола будує ідеальний Ман Сіті
Getty Images/Global Images Ukraine

До чергового манчестерського дербі «Сіті» підходить з феноменальною серією в 21 перемогу поспіль у всіх турнірах. В останній раз «городяни» втрачали очки ще в минулому році, коли 15 грудня в рамках Прем'єр-ліги несподівано на своєму полі не змогли переграти «Вест Бромвіч» (1:1). Після того команда Пепа Гвардіоли в різних турнірах запам'яталася перемогами над «Арсеналом» (4:1), «Челсі» (3:1), «Манчестер Юнайтед» (2:0), «Ліверпулем» (4:1), «Тоттенхемом» (3:0)... Здавалося, що в 25-му турі переможна хода «городян» може припинитися у виїзному поєдинку АПЛ проти того ж «Арсенала», але гол Рахіма Стерлінга вже на другій хвилині подарував «Сіті» чергові три очки, а разом з ними і вісімнадцяту перемогу поспіль.

У першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів «Манчестер Сіті» на виїзді впевнено розібрався з менхенгладбахською «Боруссією» (2:0), а вже потім здобув ще дві перемоги в чемпіонаті - проти «Вест Хема» (2:1) і «Вулверхемптона» (4:1), хоча «вовки» відчайдушно чіплялися хоча б за нічию. На 79-й хвилині поєдинку рахунок був ще 1:1, але в кінцівці «городяни» добили опонента, відправивши в сітку його воріт відразу три м'ячі.

Таким чином, до сьогоднішнього дербі проти «Юнайтед» «Манчестер Сіті» підходить з фантастичним показником в 21 перемогу поспіль в рамках всіх турнірів. Ясно, що жодна переможна серія не здатна тривати вічно, але те, як йдуть справи у команди Гвардіоли сьогодні, змушує повірити, що цим гравцям під силу дуже багато. Зрештою, кілька десятиліть в АПЛ не вірили, що будь-якій з команд вдасться за один сезон набрати 100 очок, а «Манчестер Сіті» в чемпіонаті-2017/18 це зробив. «Небесно-блакитні» просто продовжують знаходити нові способи досягнення висот, які раніше здавалися непідкорними.

Getty Images/Global Images Ukraine

Звичайно, у «Сіті» є гроші для розширення меж сприйняття. Вони фінансуються королівською сім'єю Абу-Дабі, яка, на думку Amnesty International, Human Rights Watch і деяких інших організацій, через спортивні досягнення манчестерського клубу намагається обзавестися додатковою підтримкою світової спільноти і відбілити свою репутацію, яка страждає на тлі постійних докорів в порушеннях прав людини. Так це чи ні, але найближчим часом ситуація навряд чи зміниться, і «Сіті» будуть залишатися одним з найбільш платоспроможних клубів європейського континенту, та й усього світового футболу.

Успіхи «Манчестер Сіті» багато в чому пов'язані і з персоною тренера. Нині з «городянами» працює, ймовірно, найвидатніший менеджер сучасності Пеп Гвардіола - людина, яка невпинно прагне до досконалості, і категорично не дозволить навіть натяками на проблеми з етикою у своїх роботодавців зіпсувати бездоганний ореол спортивної успішності ввіреного йому проекту. Часом навіть здається, що Гвардіолу в «Сіті» потрібно було б найняти в якості PR-менеджера, якби тільки Пеп був не настільки хороший в розумінні футболу і «штампуванні» трофеїв.

У пам'яті завжди спливає фінал Кубка Англії в 2019 році, коли «Манчестер Сіті» вщент розбив «Вотфорд» (6:0), а на післяматчевій прес-конференції у Гвардіоли запитали про тонкощі грошових виплат, одержуваних тренером від власників клубу. Журналіст, посилаючись на зізнання колишнього коуча «городян» Роберто Манчіні, бажав дізнатися, чи отримував Гвардіола окремі виплати під час роботи в манчестерському клубі. Пеп швидко вловив, звідки «вітер віє», і в досить презирливій формі дав зрозуміти, що постановка таких питань в день, коли його команда оформила національний требл (чемпіонство плюс виграш Кубка Англії та Кубка ліги), не уявляється йому коректною. Після цього Гвардіола просто встав і покинув зал для прес-конференцій...

Так, в минулому сезоні «Сіті» не виграв чемпіонат, павши під натиском «Ліверпуля» Юргена Клоппа, якому вдалося блискуче проявити себе на дистанції. Однак Гвардіола зробив висновки, і його команда повернулася. Нині вже «небесно-блакитні» є головним фаворитом на перемогу в Прем'єр-лізі, а також єдиною командою в Англії, чия стабільність гідна захоплення.

І в найближчі роки «Манчестер Сіті» нікуди не дінеться з футбольного олімпу. Комусь може здатися, або хотітися, щоб сумнівне минуле і сьогодення власників клубу «наздогнало» команду, але це лише бурхливі фантазії. Точно також ці люди передбачали, що Гвардіола не протримається в «Сіті» понад чотири роки, які він відпрацював в «Барселоні», але зараз, коли Пеп знаходиться на порозі свого третього титулу за п'ять сезонів в Англії, маючи попереду ще два роки за контрактом, подібні пусті балачки бачаться лише спробою хоч якось насолити клубу, що має мінімум слабких місць.

Головним болем «Манчестер Сіті» останніх років є нездатність виграти Лігу чемпіонів. Безліч хейтерів радують себе тим, що ні «городяни», ні «Парі Сен-Жермен», який також купається в багатстві своїх господарів, так і не ставали тріумфаторами найпрестижнішого турніру континенту, але й це ненадовго. Парижани в минулому сезоні вже добралися до фіналу, а «Сіті» тричі виходив у чвертьфінал і один раз - в півфінал турніру. Залишилося зовсім небагато, щоб остаточно зруйнувати й цю догму, і це є єдиним можливим шляхом розвитку подій.

Швидше за все, в найближчі роки «Манчестер Сіті» буде залишатися головним фаворитом на завоювання всіх внутрішньонаціональних трофеїв, а також спробує покласти край невдачам в Лізі чемпіонів. Так триватиме до тих пір, поки для Гвардіоли буде замало задовольнятися тим, що є, і він буде наполягати на постійному поліпшенні якості гри своїми підопічними. Нинішня серія з 21 перемоги - це лакмус того, що Пеп хоче збудувати ідеальну команду, в якій Серхіо Агуеро міг би безболісно замінити Габріел Жезус, Емеріка Ляпорта - Рубен Діаш, а Кевіна Де Брюйне - Філ Фоден. За задумом Гвардіоли, хто б не виходив в небесно-блакитній футболці з числа футболістів, гра його команди завжди повинна залишатися впізнаваною і ефективною. Такою, щоб в дербі з «Юнайтед» навіть не виникало сумнівів, хто буде діяти яскраво і красиво, а хто - сподіватися на одного-двох футболістів і рідкісні помилки суперника...

Оцініть матеріал
(77)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
umnuy2
Реально смотрятся круто,посмотрим что будет в лч-там главная проверка
Yura Юрий
мда..кто бы мог подумать...в прошлом году...все пели деферамбы Ливеру и Клоппу (в том числе и сам Пеп), прочили чемпионство, а Пепу присматривали новый клуб...а вот как оно все развернулось
Сергей Иванамофф
Похоже сглазил МС автор.
В данный момент идет поединок с МЮ и МС проигрывает пару мячей.
samird
Сегодня мы сможем понять насколько Пеп рассчитывает на Зинченко, как на игрока основы. Если он выйдет - значит для тренера он #1 на позиции левого, а не вариант с Канселу и Уокером (который более вероятен). Хотя, по всей видимости, на Менди уже окончательно поставили крест, и Зинченко точно будет ротироваться и получать игровое время до конца сезезона. А окончательно всё для Александра в МС определит финиш сезоне (количество трофеев и участие в их завоевании самим Зинченко). Более чем уверен, что игра Саши и результаты МС (золото и ЛЧ) определят летние трансферные планы боссов горожан.
Петро -Во!
Дерби это отдельная музыка.
D.Lanskoy
Клопп вон тоже построил идеальный Ливерпуль - и где он сейчас? Я смотрю на состав МанСити, и кроме де Брюйне, не вижу в нем ярких звезд. Они продадут Агуэро - и правильно, он уже не тот, но они продали и Сане, а это яркий и креативный игрок, который сейчас феерит в Баварии. Кроме того, они отдали в Боруссию Джейдона Санчо, который просто мегаклассный и молодой игрок. Похоже, Гвардиоле не нравятся яркие и нестандартные игроки, ему нужны те, кто беспрекословно выполняют его указания, вот как Зинченко. Поэтому, несмотря на то, что победа в нынешней АПЛ уже не вызывает сомнения, Лигу Чемпионов выиграть у МанСити шансов меньше. Сейчас выручает Гюндоган, раскрылся Фоден, но если у них будет спад, может быть не все так хорошо и у команды. Не знаю, насколько это "идеально".
Віталій Ткачук
З таким фінансуванням Пеп давно повинен був брати ЛЧ. В нього є останній шанс, бо шейхи можуть і послати. За всю каденцію, лише раз потрапив в півфінал.
D.Lanskoy
Ну вот и цена "идеальной" команде. Пеп, конечно, классный тренер, но нынешний МС далеко не идеальная машина, все держится на том, что у отдельных игроков идёт игра, а в целом команда не впечатляет. Причина такого взлета - это спад всех основных конкурентов, включая нестабильный МЮ и совсем печальный Ливерпуль. Примерно то же самое было с Ливерпулем в прошлом сезоне - прошли на жилах, выдавив все соки, пока конкуренты отнимали очки друг у друга.
Артем Михайлов
Будет эдакий курьёз, если после этой статьи Манчестер Юнайтед выиграет дерби и оборвёт такую хваленую серию из 21-й победы))
Denmark1107
ой... тільки не пишіть про якусь ідеальну забудову. Будує, і надчудово, Конте Інтернаціонале. Декілька сезонів - Сімеоне корегує Атлетіко...
Може, хто не пам'ятає, що цей каталонець просто ВТІК з Баварії, де маючи ледь не найпотужніший склад в Європі, Пеп нічого путнього не показав у ЛЧ, про що у нього вимагали ЗВІТ. А до МС він прибіг, - очконувши перед цим прийняти МЮ, і підсидівши у МС Мануеля Пеллегріні, котрий також з МС вгравав АПЛ -, з-за того, що тут шейхо-бабла неміряно, де можна легковажно брати будь-яку суму на трансфери. От і все. Цей перебільшений с усіх боків коуч нічого б путного не створив з будь-яким нешейховським клубом Світу.
bzzzzz
МанСити конечно машина, но МЮ удивительно хорошо играет против топов
YOU OK?
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ukraine
Особисто я думаю що його бортонуть після ЛЧ.
Тому надіюсь в наступному сезоні побачити його в Шахті