Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Девіса
| Оновлено 07 березня 2021, 08:50
9371
3

Кубок Девіса. Україна обіграла Ізраїль, а що далі?

З величезною часткою ймовірності сьогоднішня перемога не принесе нам майже нічого

| Оновлено 07 березня 2021, 08:50
9371
3
Кубок Девіса. Україна обіграла Ізраїль, а що далі?
БТУ

Збірна України з тенісу в суботу завершила натужною перемогою командну зустріч Першої Світової групи Кубку Девіса проти Ізраїлю. Після парного матчу українці горіли 1:2, але все ж зуміли взяти своє в одиночних поєдинках.

Чому було так важко?

Спочатку єдиною проблемною зустріччю вважався парний матч. 43-річний капітан ізраїльтян Йонатан Ерліх - топовий гравець парного розряду, який виграв більше 20 турнірів ATP, а також перемагав на Відкритому чемпіонаті Австралії. Як і очікувалося, зустріч вийшла рівною, вирішили якісь дрібні нюанси.

Куди більше вразили одиночні матчі першого ігрового дня. Ерліх на початку зробив хід конем і замість другого номера команди Ішая Оліеля виставив маловідомого Даніеля Цукермана, який має рейтинг кінця восьмої сотні. У матчі з цим самим Цукерманом наша перша ракетка Ілля Марченко програв перші 9 з 10 геймів і тільки після цього зумів знайти ключі до перемоги. Виявилося, що якщо грати м'яко під ліву, то Даніель не знає, що з цим робити. Цієї лазівки виявилося досить для перемоги.

Другим на корт вийшов Сергій Стаховський, і його матч до болю нагадав першу зустріч Сергія в протистоянні з Китайським Тайбеєм. Стаховському явно не вистачило настрою на матч, якихось емоцій. Можливо, підтримка глядачів могла б і допомогти, але не цього разу. На щастя, в суботу і Марченко, і Стаховський свої одиночні матчі виграли. Трохи здивувала заміна Цукермана на Оліеля перед фінальним матчем, але нам це точно було на руку. Можливо, Ерліх подумав, що Даніеля вже розкусили, вдруге здивувати його грою вже не вдасться.

Що далі?

А тепер до найцікавішого. Під час жеребкування в березні 2020-го за існуючими тоді правилами переможець нашої пари напряму потрапляв у кваліфікаційний раунд з подальшою можливістю потрапити до Фіналу Кубку Девіса. Зараз же правила змінилися, на жаль, не на нашу користь. На даний момент безпосередньо туди потрапляє лише 8 з 12 переможців з найкращим рейтингом. Ще чотири проведуть стики, щоб відсіяти двох невдах.

На даний момент зіграно тільки дві зустрічі Першої Світової групи. Крім нас, перемогу прогнозовано здобули японці, вони легко розібралися з Пакистаном. Третій сіяній Японії можна зі 100% впевненістю стверджувати, що завдання виконано, вони вже в кваліфікації. Всі інші матчеві зустрічі відбудуться в період з 17 по 19 вересня 2021 року.

Є два варіанти: оптимістичний і наближений до реальності

З огляду на те, що на даний момент ми займаємо 35-е місце в рейтингу націй, нас обходять не тільки всі сіяні команди, але ще і чотири несіяних. До слова, Пакистан був однією з них, тому результат їхнього протистояння з Японією для нас не мав значення.

Оптимістичний варіант полягає в тому, що у вересні повинні програти чотири сіяних команди із певних пар. Оскільки несіяні Словаччина, Уругвай і Фінляндія вище за нас в рейтингу, то чекаємо перемог від Болівії, Білорусі, Норвегії, Лівану, Нової Зеландії, Румунії та Перу (в таблиці виділені зеленим кольором). Нам потрібні як мінімум 4 перемоги цих команд з 7. Тоді ми опинимося у вісімці переможців з найкращим рейтингом.

Перша Світова група

Господарі Рахунок Гості
Україна 3:2 Ізраїль [12]
Болівія - Бельгія [1]
Аргентина [2] - Білорусь
Норвегія - Узбекистан [7]
Ліван - Бразилія [8]
Нова Зеландія - Південна Корея [9]
Румунія - Португалія [10]
Перу - Боснія и Герцеговина [11]
Пакистан 0:4 Японія [3]
Уругвай - Нідерланди [4]
Словаччина - Чилі  [5]
Фінляндія -  Індія [6]

Реальний варіант полягає в тому, що ми потрапляємо до четвірки найгірших переможців за рейтингом і в листопаді йдемо в стики. В такому випадку перемога над Ізраїлем взагалі нічого не дає, крім, можливо, балів до рейтингу.

Що стосується шансів інших команд, то оцінювати їх, не знаючи складів і покриття, взагалі не має сенсу. З позитиву можна відзначити, що 6 з 7 команд, що нас цікавлять, гратимуть вдома. У Кубку Девіса це істотно збільшує шанси навіть проти записних фаворитів.

Як бачимо, після перемоги над Ізраїлем від нас вже нічого не залежить. Чекаємо вересневих матчів і вакцинації, після якої уболівальників повинні повернути на трибуни, і вболіваємо за потрібних несіяних.

Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
maksimisgreat
Лучше иметь такие небольшие шансы, чем никаких
Oliynuk_sport
Браво Україна, надіюсь на оптимістичний варіант в вересні.
Мы-най
Стаховский прагматик и шланг. Он не будет умирать при 0:40. А раньше были игроки, которые сражались за каждый мяч и сет. Этот же ловит на ошибках, а потом доигрывает на удержание брэйка. В паре накуролесил немало. А в последней игре выиграл на опыте....