Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 07 березня 2021, 09:52
1226
1

Чому поєдинок Ян - Стерлінг має виправдати очікування фанів UFC

Лев Кравців - про топове протистояння, яке точно не варто пропускати

| Оновлено 07 березня 2021, 09:52
1226
1
Чому поєдинок Ян - Стерлінг має виправдати очікування фанів UFC
Getty Images/Global Images Ukraine

Чого хоче рядовий і не тільки фанат? Щоб найсильніші билися з найсильнішими на піку. Цієї єдиної умови більш, ніж достатньо, щоб вболівальники отримували задоволення від життя і не обурювалися. Поєдинок Петра Яна проти Алджемейна Стерлінга - саме така історія.

Ян проводить перший захист проти першого номера рейтингу, а не тримається за пояс

Часто чемпіону потрібно настоятися. Побути трохи в ролі, звикнути, що ти тепер головний хлопець у дивізіоні. Це виливається в захисти титулу проти сьомих-восьмих номерів рейтингу. Воно весело, звичайно. Іноді навіть приносить нового чемпіона, який в гонитві за більш легким варіантом розслабився і забув, що так робити не потрібно. Але боєм найкращого проти найкращого таке точно не назвеш.

Пьотр Ян – Алджамейн Стерлінг. Прогноз і анонс на бій

Буває і зворотна сторона. Як у боксі, коли обов'язкові претендентом на пояс стає Авні Йилдирим, а у фанатів від таких поворотів подій забирає дар мови. Ян - Стерлінг - не перший і не другий варіант.

Пьотр не програє в ММА з 2016 року. Цілих п'ять років суперники взагалі не розуміють, що робити з цим кремезним росіянином. Останнім, хто переміг Яна в клітці, був Магомед Магомедов. Базовий боксер не потягнув борця - історія стара, як світ. На турнірі ACB Магомеду віддали перемогу розділеним рішенням суддів, а через два роки Пьотр увірвався в найпрестижніший промоушен світу.

У UFC Ян пре без поразок. Пре і в клітці, і за рекордом. З 2018 року росіянин не програв жодного разу, вигравши сім поєдинків. Чотири з них - достроково. Три рази впевненим одноголосним рішенням суддів. Загалом, тут просто браво, інших слів немає.

Поєдинок Петра проти Жозе Алду - особливий вид мистецтва в єдиноборствах. Хтось любить бійку. Комусь до душі бадьора боротьба від Нурмагомедова. Хтось кайфує від бразильського джиу-джитсу. Є й окрема частина фанатів, яким подобається, коли боєць контролює взагалі все навколо. Кожну секунду поєдинку діє краще за свого опонента, виконуючи план на бій так, ніби вже в п'ятий раз проходить один і той же рівень гри. Бій Яна і Алду - саме ця історія.

П'ять раундів росіянин спокійно розкладав суперника по поличках. Не психував, не нервував, не давав зробити з собою нічого, чудово розкладаючи досвідченого бразильця. А коли зварив цю кашу, швидко обдав її холодною водою, щоб припинити процес варіння та муки - технічний нокаут у п'ятому раунді.

Ян, безумовно, більше ударник. База боксу, дуже непогана історія, пов'язана з муай-тай. Тут тобі і якісні лоу-кіки, і хороша робота ногами в цілому, і непогані коліна. Пьотр добре йде від тейкдаунів. Не залізобетонно, але досить якісно, ​​щоб можна було сказати, що, щоб повалити росіянина, потрібно постаратися.

Захоплюватися його боротьбою не доводиться, але і перевірити її по повній ні у кого не виходило. Ян добре справлявся внизу - в основному не давав себе побороти або ж переводив усе в сприятливі для себе умови.

Пьотр є дуже збалансованим бійцем. В ударці хороший, в боротьбі поки не провалений. Принаймні, в UFC. Останній провальний партер у нього був ще у 2016 році. Після того, як рукою зняло. Стерлінг точно може це виправити. Але чи вийде?

Стерлінг може влаштувати проблеми росіянину. У нього вистачить нестандартності, якщо вистачить нервів

Getty Images/Global Images Ukraine. Алджемейн Cтерлінг

2021 - четвертий рік, як Алджемейн не програє. Остання поразка датується 2017 роком. Тоді вже в першому раунді Стерлінг піймався на коліно Марлона Мораеса.

За весь наступний час були переможені п'ять суперників: два сабмішна (проти Коді Стемана і Корі Сандхагена) і три одностайних рішення суддів (проти Педро Муньоза, Джиммі Рів'єри і Бретта Джонсона). Відмінна серія, відмінні перемоги.

Алджемейна навряд чи можна віднести до ударників або борців. Справжній боєць ММА, вміє і так, і сяк. У нього хороший удар. Не настільки націлений, чіткий і жорсткий, як у Яна, але хороший. Трохи розмашистий, часто відкриває шанс до контратаки, але пропускати таке не можна. У нього відмінна боротьба:

«У партері я - як мокра ковдра. Буде один тейкдаун, другий, третій, четвертий, п'ятий. Я потягну його на глибоку воду і там утоплю», - розповідав про свої плани Стерлінг.

Хлопець дуже бадьоро переводить і тисне внизу. Створює тиск, б'є, душить. У грепплінгу Алджемейн дуже хороший. Це саме той боєць, який може знову перевірити боротьбу Петра. Чи стала вона кращою і наскільки.

Саме нестандартність - можливий ключ до перемоги і шанс програти для Стерлінга. За словами Алджемейна, план на бій - тиснути, бити, бороти і знищувати чемпіона. Нічого незвичайного. Ніхто не обіцяє п’ятираундову нудьгу. Від того, наскільки він зможе передавити чемпіона, багато в чому і буде залежати результат поєдинку.

Хто фаворит?

Букмекери оцінюють шанси, як майже рівні. На чемпіона можна поставити за 1.85, на претендента - за 2.06.

Ключ до перемоги обох бійців - спокій і грамотне дотримання плану на бій. Тому що таких спокійних і зосереджених на результаті бійців, як Ян, найкраще розбивати безумством, нестандартною технікою і рваним темпом. Стерлінг вміє все це за замовчуванням.

Таких нестандартних, розгонистих і фізично міцних хлопців, як Стерлінг, можна взяти спокоєм, чіткою роботою на помилках опонента і відсутністю переживань через невдалі епізоди. Пьотр вміє все це за замовчуванням.

Де дивитися онлайн UFC 259: Пьотр Ян - Алджемейн Стерлінг

У підсумку все зводиться до рівня. Рівень бійця не тільки в скілах, він і в умінні цими самими скілами користуватися, незважаючи ні на що. Хто перший припуститься помилки, хто полізе в рубку, хто не впорається з тиском суперника - той і програє.

У будь-якому випадку цей бій - саме те, що люблять фанати. Бій найсильнішого проти найсильнішого. Кращого проти кращого в конкретних обставинах. Чого ще можна бажати?

Орієнтовний початок бою 07:00 за Києвом, 7 березня.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
tima fialko
Читав про цього Яна-він з ненавістю дивиться на суперника навіть поза межами клітки.Злий тип