Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Девіса
| Оновлено 06 березня 2021, 04:06
2991
5

Україна - Ізраїль. Прогноз і анонс матчу Кубка Девіса

Той випадок, коли від команди чекають тільки впевненої перемоги

| Оновлено 06 березня 2021, 04:06
2991
5
Україна - Ізраїль. Прогноз і анонс матчу Кубка Девіса
ФТУ

5 і 6 березня в рамках Першої Світової групи Кубка Девіса пройде матчева зустріч збірних України та Ізраїлю. Рівно рік тому обидві команди виграли плей-оф Першої Світової групи проти збірних Китайського Тайбею і Туреччини відповідно. І якщо наші суперники тоді впоралися в чотирьох матчах, то нам довелося відіграватися після 0:2 в перший ігровий день. Здійснити такий камбек вдалося вперше.

Під час жеребкування збірна Ізраїлю була для нас однозначно найкращим варіантом. По-перше, тому що попередній раз ми грали очний матч на виїзді, а це означало, що тепер приймаючою стороною повинна стати Україна. По-друге, це була найбільш низькорейтингова команда зі списку можливих суперників. По-третє, ізраїльтяни зараз переживають зміну поколінь, і поки що їхній рівень відверто нижчий, ніж у нашої команди.


ФТУ. Ілля Марченко

Зустріч України та Ізраїлю спочатку повинна була відбутися у вересні 2020-го року, але через пандемію коронавірусу та наступного карантину змагання довелося перенести. Спочатку переможець цього матчу автоматично повинен був пройти до кваліфікаційного раунду Фіналу Кубка Девіса, але пізніше правила змінили. На даний момент чотири переможці з найнижчим рейтингом зіграють ще один додатковий стиковий матч в листопаді 2021-го. Збірні, що програли в матчах Першої Світової групи, а також ще двоє невдах стикових матчів далі змагатимуться в плей-оф Першої Світової групи. Потрібно твердо розуміти, що навіть в разі перемоги ми з величезною ймовірністю потрапимо в стики, оскільки займаємо 35-е місце в рейтингу націй і під час жеребкування були несіяними.

Хто буде грати

Україна буде представлена ​​практично найсильнішим на даний момент складом, якщо не брати до уваги травмованого Олександра Долгополова, який невідомо чи повернеться в теніс. Також на позиції п'ятого номера міг бути Віталій Сачко, але, судячи з усього, було прийнято рішення не смикати його з Чехії під час пандемії коронавірусу.

Склад збірної України:

Ілля Марченко (одиночний рейтинг 177 / парний рейтинг 316)
Сергій Стаховський (194/192)
Денис Молчанов (парний рейтинг - 91)
Владислав Орлов (358/384)
Данило Каленіченко (487/604)

Капітан команди - Андрій Медведєв.

Варто відзначити, що перші номери української збірної розпочали цей рік досить вдало. Ілля Марченко здобув перемогу в 11 з 15 матчів, вигравши при цьому челленджер в Бієллі, де у фіналі здолав колишнього лідера світового рейтингу Енді Маррея. На жаль, Іллі не вдалося пройти кваліфікацію до Australian Open, для бюджету тенісиста це завжди величезний бонус. Але це вдалося зробити Сергію Стаховському, який подолав сито відбору австралійського мейджора вперше в кар'єрі.


ФТУ. Сергій Стаховський

Наш головний парний гравець Денис Молчанов підходить до зустрічі проти ізраїльтян, маючи за плечима три перемоги на челленджерах за два місяці нового року в дуеті з екс-українцем Олександром Недовєсовим. Владислав Орлов в кінці минулого сезону виграв два титули на ф'ючерсах в Єгипті і Туреччині, але в цьому поки що демонструє посередні результати. Данило Каленіченко на початку минулого року також вигравав 15-тисячник ITF, але після карантину виступав не так часто, найкращим результатом став півфінал на аналогічному турнірі в Братиславі в кінці листопада.


ФТУ. Владислав Орлов и Данило Каленіченко

Команда Ізраїлю приїхала без своєї першої ракетки - 35-річного Дуді Сели (№240 ATP), який добре знайомий українським вболівальникам тенісу за попередніми матчами збірних.

Склад збірної Ізраїлю:

Едан Лешем (одиночний рейтинг 387 / парний рейтинг 789)
Ішай Оліель (425/1744)
Даніель Цукерман (799/736)
Йонатан Ерліх (парний рейтинг - 68)

Капітан команди - Йонатан Ерліх.

Перший номер ізраїльтян 23-річний Едан Лешем має серію із 7 поразок у 8 матчах. Що цікаво, всі програші були у двох сетах, а перемога - в трьох. Головний успіх в кар'єрі - перемога на 25-тисячнику ITF в Усть-Каменогорську (Казахстан) в 2019 році. Найвищий рейтинг - 249.

21-річний Ішай Оліель має кілька перемог на 15-тисячниках ITF в 2019 році, останнім часом грав з перемінним успіхом. В кінці лютого в Анталії програв чвертьфінал українцю Олексію Крутих. Саме він теоретично мав грати дві одиночки, але капітан ізраїльтян заявив на одиночні зустрічі Даніеля Цукермана. Можливо, через те, що Оліель програв йому очну зустріч на клубних змаганнях у грудні.

43-річний Йонатан Ерліх - капітан і лідер парної комбінації. У 2008-му році вигравав Відкритий чемпіонат Австралії в дуеті зі співвітчизником Енді Рамом. Має також 21 виграний титул ATP в парному розряді, в тому числі і два Мастерси (Цинциннаті і Індіан-Веллс). На недавньому турнірі ATP 250 в Монпельє дійшов до фіналу в тандемі з Андрієм Василевським з Білорусі.

Зустрічі між собою

Команди двічі грали між собою в рамках Кубка Девіса і обидві зустрічі українці виграли. У 1999 році українці з Андрієм Медведєвим у складі виграли з рахунком 3-2, наш капітан тоді взяв участь у всіх трьох переможних матчах. У 2017-му з Сергієм Стаховським, Іллею Марченком та Денисом Молчановим українці здобули виїзну перемогу з рахунком 5-0. Лешем тоді програв дві одиночки, Молчанов і Стаховський в парі здолали Ерліха і Селу.


ФТУ. Денис Молчанов и Сергій Стаховський

Місце зустрічі

Зустріч пройде на закритому хардовому корті клубу «Marina Tennis Club» в селі Погреби Київської області (3 км від Києва). Матчі будуть зіграні без глядачів.

Де дивитися матчі

Пряма телетрансляція матчевої зустрічі Кубка Девіса Україна - Ізраїль відбудеться на всіх 24-х каналах регіональної мережі Громадського телебачення України: UA: КИЇВ, UA: ХАРКІВ, UA: ТЕРНОПІЛЬ і т.д.

Розклад матчів:

5 березня (початок о 15:00)

- Марченко - Цукерман
- Стаховський - Лешем

6 березня (початок о 11:30)

- Каленіченко / Молчанов - Ерліх / Оліель
- Марченко - Лешем
- Стаховський - Цукерман

Прогноз

На думку букмекерів України - незаперечний фаворит. Загальна перемога хлопців Андрія Медведєва оцінена коефіцієнтом 1,05, поразка - 8.1. З цим важко не погодитися, адже навіть в парній комбінації, де грає мегадосвідчений Ерліх, дует Молчанов / Стаховський все одно виглядає більш переконливо. А пару зіграє саме такий склад, можна не сумніватися. А ось після третього виграного очка можливі експерименти, якщо вирішать продовжити матч.

Прогноз Sport.ua: перемога України 3:0

 
  • 1,05
  • 8,1
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 37
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
brutal2015
Печально что реноме Украины отстаивают теннисисты из второй сотни рейтинга, но ещё печальнее что парням давно за 30, а на теннисном горизонте Украины никого лучше них нет.
VitaliyS
Повинні обігрувати Ізраїль, доволі легко. Що за травма у Довгополова, що він вже декілька років не грає?