Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 06 березня 2021, 04:34
3652
1

Олександр СЕВІДОВ: «Будь-який провал стане приводом для звільнення Каштру»

Відомий тренер - про перспективи Луїша Каштру

| Оновлено 06 березня 2021, 04:34
3652
1
Олександр СЕВІДОВ: «Будь-який провал стане приводом для звільнення Каштру»
Футбол 1/2/3. Олександр Севідов

Екс-тренер «Карпат» і «Металіста» Олександр Севідов вважає, що невдача в протистоянні з «Ромою» в Лізі Європи може призвести до відставки наставника «Шахтаря» Луїша Каштру:

- Чи буде тиснути на Фонсеку той факт, що він грає проти колишнього клубу?
- Не думаю, він не так довго пропрацював в «Шахтарі». Особливого ​​історичного сліду Фонсека в «Шахтарі» не залишив. Тому особливого тиску не буде. На Фонсеку буде більше тиснути то, що «Рома» зараз не зовсім виразно виглядає в чемпіонаті.

- Для кого з тренерів матч «Шахтаря» і «Роми» більш принциповий: для Каштру чи Фонсеки?
- Я не думаю, що саме в такому контексті варто ставити питання. Це не настільки принциповий, наскільки дуже важливий матч і для Фонсеки, і для Каштру. Будь-який провал чи в чемпіонаті України чи Італії, чи в Лізі Європи стане приводом для звільнення як одного, так і іншого тренера.

Не все добре і в «Ромі», і в «Шахтарі». Є свої конфлікти, які періодично виходять назовні. Кожен з тренерів буде прагнути не дати клубним босам приводу себе звільнити. Саме в цьому контексті варто розглядати протистояння. Через це буде така напруга.

- Чи можна сказати, що для Каштру матч з «Десною» важливіший, ніж перша зустріч проти «Роми»? Адже, оступившись в чемпіонаті, можна опуститися нижче другого місця.
- Не думаю, що Каштру захоче пожертвувати Лігою Європи заради якогось протистояння з «Десною». Тому що ще досить турів. І «Шахтар», і «Динамо» свої очки втрачати будуть. Як і «Зоря», якій зараз пророкують мало не вклинювання в боротьбу за чемпіонство.

Тому на першому плані зараз у «Шахтаря» і у Каштру стоїть Ліга Європи. Це хороша вивіска як для гравців, так і для тренера. Успіхи на європейській арені важливі для кар'єри Каштру в світлі продовження роботи. Навряд чи з ним буде продовжувати контракт «Шахтар».

«Шахтарю» слід переживати за чемпіонство. Тут найважливіше навіть не очне протистояння «Шахтаря» і «Динамо», а то, що не можна втрачати очки в матчах з командами нижчими за рівнем. Ми знаємо, що «Шахтар» кілька таких очків втратив.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bullyUA
Який київський Шахтар? Шахтар зараз каштрирований.