Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 08 березня 2021, 00:57
25422
0

Ян Блахович – Ісраель Адесанья. Прогноз і анонс на бій

Головний бій UFC 259

| Оновлено 08 березня 2021, 00:57
25422
0
Ян Блахович – Ісраель Адесанья. Прогноз і анонс на бій
Parimatch

Цими вихідними в Лас-Вегасі (США), в ніч проти неділі, 7 березня, відбудеться одне з найбільших шоу UFC 2021 року, оскільки UFC 259 має дійсно насичений кард. Шоу може похвалитися трьома титульними поєдинками, в той час як решта карду також наповнена чудовими сутичками.

Турнір UFC 257 із Конором Макгрегором, швидше за все, в кінцевому підсумку буде мати більш високий показник проданих трансляцій, але немає ніяких сумнівів у тому, що, принаймні на папері, на сьогоднішній день UFC 259 - це найкраще шоу UFC у поточному році.

У мейн івенті майбутнього заходу ми маємо поєдинок у напівважкій вазі між тамтешнім чемпіоном Яном Блаховичем і чемпіоном у середній вазі Ісраелем Адесаньєю. Сказати, що це великий бій, було б применшенням. Це перший поєдинок між чемпіонами, який ми бачили в UFC з січня 2019 року, коли Ті Джей Діллашоу опустився в найлегшу вагу, щоб битися з Генрі Сехудо. Безсумнівно, бій Блахович - Адесанья є більш інтригуючим.

На думку аналітиків Parimatch, більше шансів на перемогу в цьому поєдинку у Ісраеля Адесаньї. На його перемогу дають коефіцієнт 1.44, в той час, як на перемогу Блаховича - 3.02.

Прогноз на бій першої українки в UFC, амбасадора Parimatch Марини Мороз:

«Головна подія UFC 259. Два чемпіона UFC Ян Блаховіч і Ісраель Адесанья проведуть бій за титул чемпіона у напівважкій вазі. Нігерійський боєць піднімається на одну вагову вище і виступить не в звичній для себе ваговій категорії проти чемпіона напівважкій вазі Блаховіча. Підсумок можливий гучний, це даблчемпіон або апсет року? Антрометрія проти могутності й сили. Всіх цікавить, чи втратить Адесанья швидкість і рухливість в цій ваговій? В результаті поставлю на те, що поляк відстоїть свій пояс. Перемога Яна Блаховіча, можливо, достроково».

Якщо говорити про ударну складову, то Блахович тут серйозно поступається противнику. Адесанья в стійці відчуває себе як риба у воді. Він терплячий, швидший, ніж здається, і що найголовніше, неймовірно точний у своїх ударах. Ці якості викликають занепокоєння будь-якого опонента, який з ним стикається. Адесанья, схоже, має природжену здатність знаходити слабкості суперника і швидко отримувати з цього вигоду.

Роберт Віттакер, Паулу Коста, Йоель Ромеро - всі вони мають репутацію відмінних ударників. Але Адесанья всіх трьох легко перебив. Єдиним бійцем, який досяг реального успіху в бою проти нього, був Келвін Гастелум, і то тому, що його борцівські навички були на досить хорошому рівні, щоб представляти реальну загрозу. Блахович, незважаючи на свій прогресуючий грепплінг, не може представляти такої загрози.

Додайте до цього той факт, що він буде виглядати повільним з прикутими до підлоги п'ятами у порівнянні з в'юнким, як змія, Адесаньєю. Бій може стати чимось на зразок боїв Андерсона Сілви в напівважкій вазі проти Джеймса Ірвіна і Форреста Гріффіна.

У Блаховіча буде шанс панчера, але в цілому Адесанью можна вважати духовним спадкоємцем Сілви. UFC 259, ймовірно, дозволить йому зайти на один крок далі, ніж бразильська легенда.

Ставимо на те, що для Адесаньї бій стане чимось на зразок легкої прогулянки, яка довго не триватиме.

Ісраель Адесанья: Претендент-чемпіон

Getty Images/Global Images Ukraine

Адесанья непереможений в ММА з рекордом 20-0, включаючи 9-0 в UFC. І за великим рахунком, йому поки ніхто не зумів створити реальних проблем. Всю кар'єру в змішаних єдиноборствах він провів у середній вазі, ставши в підсумку чемпіоном UFC у жовтні 2019 року і двічі захистивши чемпіонський пояс. У кікбоксингу він також виступав приблизно в цьому ж ліміті, так що битися з хлопцями, чия реальна вага під 100 кг - це не те, з чим він звик мати справу.

Вигравши цей бій, Адесанья не тільки автоматично стане легендою UFC, але і, ймовірно, буде вважатися одним з найбільших бійців усіх часів. Чи зможе «Останній Стайлбендер» впоратися з цим випробуванням? Як свідчить стара приказка, стилі роблять бої - і це зіткнення стилів виразно більшою мірою грає йому на руку.

Ян Блахович: Поки найкращий напівважковаговик у світі

Getty Images/Global Images Ukraine

Це твердження може бути трохи несправедливим по відношенню до Яна Блаховича. Польський боєць, безсумнівно, є одним з найбільш несподіваних чемпіонів UFC, але не можна сказати, що він цього не заслужив.

«Принц Цешина» в останніх дев'яти боях в UFC здобув 8 перемог, в ході цього забігу він перемагав таких топ-претендентів, як Корі Андерсон і Люк Рокхолд. Більш того, у вересні він нокаутував Домініка Рейеса і завоював титул. А Рейеса вважали великим фаворитом пари, віддаючи йому належне в його титульній сутичці з Джоном Джонсом на UFC 247 у минулому році.

Ударник Блахович, який завжди потужно б'є, повільно і неухильно всебічно розвивався з моменту свого прибуття в UFC у 2014 році. Його рівень боксу ріс як на дріжджах, оскільки він зараз відмінно «сидить на джебі» і викидає контратакуючі «бомби». Його грепплінг також прогресував семимильними кроками до такого ступеню, що тепер він є щасливим володарем чорного поясу з бразильського джиу-джитсу.

Орієнтовний початок бою 08:00 за Києвом, 7 березня.

 
  • 3.02
  • 1.44
Сделать ставку

Сергій Лебедєв
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.