Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 05 березня 2021, 04:04
4632
1

Богачук виходить на новий рівень. Від бою з Адамсом залежить багато що

Лев Кравців - про майбутній поєдинок українського проспекта

| Оновлено 05 березня 2021, 04:04
4632
1
Богачук виходить на новий рівень. Від бою з Адамсом залежить багато що
Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Богачук

Сергій Богачук - головний український нокаутер. Як мінімум, за цифрами. Абсолютно всі поєдинки Сергій закінчив достроково. Рівень суперників - спірний, хоч і постійно підвищується.

Майбутній суперник Богачука – саме той слаггер, з яким буде як мінімум не дуже просто, а, швидше за все, важко.

Богачук йде до вищих рейтингів за старою схемою - через багато поєдинків і ноунеймів

Сергій дебютував у професійному боксі у 2017 році. За чотири роки він встиг провести вісімнадцять поєдинків, у всіх перемогти, всіх суперників зупинити достроково і навіть змінити одного тренера. Раніше з Богачуком працював Абель Санчес - фанат силового боксу, тренер Мурата Гассієва. Тепер - Менні Роблес.

Зміну наставника Богачук пояснював саме старою школою і любов'ю Санчеса до силового боксу. Роблес, за словами Сергія, розумніше підходить до тренувань. Його завдання - навчити, а не змусити працювати ще більше. Якщо в загальному українець хоче стати більш різнобічним бійцем, а не просто страхітливим боксером з великим відсотком дострокових перемог. На перший погляд, підхід розумний і правильний. Подивимося, до чого це призведе.

До 2019 року складно було назвати рекорд Богачука видатним. Чесно кажучи, і зараз назвати його таким не повертається язик, але зміни в рівні опозиції однозначні. З кінця 2019 року Сергій пішов на підвищення. Спочатку переміг Тайрона Брансона. І нехай рекорд 28–8–2, 25 КО нікого не бентежить. Це однозначно наступний рівень в якості суперників. Як мінімум, із досвіду.

Getty Images/Global Images Ukraine

Після цього була легка прогулянка з Карлосом Гальваном і перемога над мексиканцем у Мексиці. Тоді Сергій виграв у Алехандро Давіли (22–2–2, 9 КО). Той виїзд - один з небагатьох поєдинків українця поза США. Перед цим Богачук бився за межами Америки одного разу - 21 липня 2018 року достроково переміг Ніколозі Гвініашвілі в Москві на «Олімпійському». Так-так, це саме той вечір боксу, в якому Олександр Усик ставав абсолютним чемпіоном світу.

Сергію 25 років. Часу для того, щоб дістатися до претендентських поєдинків, стати краще, швидше і сильніше, ще сила-силенна. Схоже, 2021 рік - перший, в якому Богачук спробує увірватися, якщо не в боксерську еліту, то кудись поруч. Тому що суперника нарешті можна назвати серйозною перевіркою. Нехай це не топ дивізіону або якийсь інший молодий проспект. І нехай сюрпризів від Адамса чекати не варто, Брендон не дає спуску нікому.

Це підтверджують усі його поєдинки проти великих суперників. Таких у рекорді американського боксера вистачає.

 

 

Цей бій - не перший для Адамса проти українця. Минулого разу він переміг

31-річний американець почав займатися боксом не так давно - одинадцять років тому. А вже через два роки, в 22, вперше вийшов у ринг в якості професіонала. Не пішов шляхом Ломаченка так точно.

Наступні три роки все йшло чудово: Брендон виключно перемагав, досить часто достроково, забираючи перемоги за рахунок фізичної сили і готовності битися до самого кінця. Цього у американця було не відняти тоді і зараз нічого не змінилося. До 2014 року такі успіхи не могли залишитися непоміченими, і Адамс вийшов проти Віллі Монро-молодшого. Програв одноголосним рішенням суддів, але тут варто враховувати, що Монро - один з найкращих передчемпіонських бійців і тоді, і зараз.

Через рік Брендона запросили на турнір ESPN Boxcino. Перші два поєдинки не викликали ніяких проблем: Алекс Перез був переможений технічним нокаутом в п'ятому раунді, Віто Гаспарян тим же методом, але в сьомому.

Фінал проти Джона Томпсона точно не мав стати великим випробуванням для Адамса. Він краще фізично складений, більш працездатний, стилістично незручний Томпсону - довготелесому, розмашистому, з дірками в атаці. Але Брендон програв нокаутом уже в другому раунді. Весь місяць перед боєм він доводив усім, що не приймав допінг - здавав тести, отримував дозволи. Як підсумок – перевищення ваги, спроби скинути зайві кілограми і втрата через це сил.

Повернувся Адамс через три роки. У 2018 році він відразу ж взяв участь у турнірі Претендент. Спочатку нокаутував Тайрона Брансона - того самого, з яким бився Богачук - у четвертому раунді, а потім переміг Євгена Хитрова за очками. Колишній учасник Олімпіади та член збірної України 2012 року поліз у бійку до Брендона. Американець, може, і не найбільш технічно чудовий боксер, але битися з ним на ближній важко всім. Хитров його не потягнув, вилетівши з турніру.

До речі, Претендент Адамс виграв, перемігши у фіналі сина Шейна Мослі, Шейна-молодшого - одноголосним рішенням суддів. А вже наступного року вийшов на великий бій - проти Джермалла Чарло. Того самого, який не так давно перемагав Сергія Дерев'янченка. Так що пересічень з Україною навіть більше.

Getty Images/Global Images Ukraine

Брендон програв, хоча бій дав хороший - йшов на суперника, тиснув, пропускав, але не падав. Класична перемога Чарло, але крові Адамс у нього попив.

Хто фаворит?

Вперше в кар'єрі Сергій просто явний фаворит, а не страхітливий. На його перемогу можна поставити з коефіцієнтом 1.28. На Адамса - 3.50. І просто Сергію точно не буде.

Брендон вміє тримати один темп, тиснути і бити на ближній дистанції. Чого у нього не відняти, так це працездатності та фізичної сили. Від того, чи потягне і наскільки просто це зробить Богачук, буде залежати його найближче майбутнє. Адже саме такі суперники визначають вектор розвитку будь-якої кар'єри. Якщо буде важко, можливо, ще рік помаринують на таких же опонентах. Пройде легко - можна буде рухатися далі. Програє - все потрібно буде починати спочатку. Добре, хоч час є.

Сам Богачук впевнений у собі:

«Якщо Адамс підготується добре, виграю за очками. Якщо погано - ТКО».

В чистий нокаут точно не віриться. Тепер Брендону не потрібно ганяти вагу, а всі удари Чарло він витримав. Навряд чи українець б'є сильніше за американця, навіть незважаючи на страхітливий рекорд.

Відмінний іспит і для Сергія, як боксера, і для Роблеса, як його тренера, який вчить українця не тільки битися і ламати.

Поєдинок Сергій Богачук - Брендон Адамс відбудеться 5 березня в Пуерто-Ріко. Орієнтовний початок бою - 05:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
johndow
Потраченое время на прочтение историии трупа. Богачук выиграет и?