Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 04 березня 2021, 12:05
17119
9

Втрачена перевага в Осієку. Збірна України програла Хорватії

Команда Олександра Косенка програла в поєдинку відбіркового турніру Євро-2022

| Оновлено 04 березня 2021, 12:05
17119
9
Втрачена перевага в Осієку. Збірна України програла Хорватії
twitter.com/HNS_CFF

Зустріч почалася з неприємності для збірної України. Атака хорватів завершилася точним ударом Сутона, який з лівого краю в дотик пробив повз Ципуна. Окрилені успіхом господарі продовжили активно атакувати наші ворота, і голкіперу «синьо-жовтих» довелося демонструвати реакцію після ще одного удару Сутона.

Незабаром українці освоїлися на гостьовому майданчику і почали шукати свої моменти. Перший реальний гольовий шанс упустив Зварич, який не реалізував вихід на воротаря Хорватії. Не пощастило і Миколі Грицині, після удару якого м'яч влучив у стійку. І все ж, «синьо-жовті» зуміли зрівняти результат. Після розіграшу ауту Педяш з дальньої дистанції пробив точно в кут, а закритий гравцями Лукетін не зреагував.

Домігшись локального успіху, гості знизили оберти, що дозволило хорватам загрожувати нашим воротам. Свою майстерність довелося демонструвати Ципуну, який вступав у гру після ударів Мариновича та Еловчича, а в одному з епізодів Шотурма зрізав м'яч у штангу «рамки» збірної України. А під кінець тайму у «синьо-жовтих» пройшла блискуча комбінація, яку класною довгою передачею організував Журба. Лукетін не кращим чином зіграв на виході, і Малишко вразив порожні ворота.

У другому таймі українці віддали ініціативу суперникам, почавши діяти за рахунком. Моментів біля обох воріт було зовсім небагато. Ледь не зрівняв результат Маринович, який вийшов сам на сам із Ципуном і пробив повз ціль. Ворота господарів міг вразити Фаренюк, але господарів виручив голкіпер.

«Картаті» не поспішали йти ва-банк з п'ятим польовим, але це їм і не знадобилося. Спочатку наші гравці залишили неприкритим поблизу своїх воріт Еловчича, який пробив точно в кут, а незабаром Перич замкнув простріл все того ж Еловчича. До речі, автором гольової передачі на Еловчича став Періч. Тому, можна вважати, що камбек хорватської збірної організували саме ці два футболісти.

Тренерський штаб збірної України одразу взяв тайм-аут і випустив Петра Шотурму п'ятим польовим. На останній хвилині вирвати нічию міг Журба. Але він пробив поруч зі штангою, і хорвати перемогли.

У найближчу неділю суперники проведуть другу зустріч, яка пройде в Запоріжжі. Тепер збірній України необхідно взяти реванш, при цьому з результатом, який дозволить розраховувати на перше місце в групі.

Группа 1

Команда

В

Н

П

З - П

0

Хорватія

3

0

0

11 – 4

9

Україна

1

0

1

12 – 6

3

Данія

1

0

1

4 – 5

3

Албанія

0

0

3

5 – 17

0

Відбірковий турнір Євро-2022. Група 1.

Хорватія - Україна - 3:2

Сутон (2), Еловчич (35), Перич (38) - Педяш (9), Малишко (19)

Перич (29)

Хорватія: Лукетін - Матошевич, Еловчич, Перич, Сутон - Чекот, Юрліна, Канюх, Кустура, Маринович, Гудасич, Хорват, Секулич - Примич

Україна: Ципун - Мик. Грицина, Корсун, Шотурма, Зварич - Малишко, Єрьомін, Микитюк, Мих. Грицина, Журба, Фаренюк, Педяш, Кузь - Сухов

Арбітри: Стефан Врейенс, Хуан Булен (обидва - Бельгія)

Арена «Градські-врт» (Осієк, Хорватія)

ХОРВАТІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(66)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 08:01 1
Куртуа прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна

21 квітня «Реал» Мадрид обіграв «Барселону» з рахунком 3:2

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 07:31 2
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Я уже написал на сайте ассоциации футзала Украины, что украинский футзал сваливается в неуправляемый штопор, и все неудачи сборной за последние 8 лет только на совести руководства непрофессионалов под "руководством" случайного человека, волею случая и под покровительством Конькова,незаконно ставшего президентом АФУ в марте 2013 года.Именно с этого времени началась деградация отечественного футзала,начиная от всеукраинских соревнований и заканчивая полным безразличием к нуждам регионов... По другому просто не могло был,ведь в результате сфальсифицированных выборов 2013 года к руководству ассоциацией пришли некомпетентные люди, многие из которых узнали о существовании футзала непосредственно перед отчетно-выборной Конференцией... Время показало,что устранение Лисенчука было грубейшей ошибкой тогдашнего руководства ФФУ во главе с Коньковым.... Да,деньги могут сделать многое, но не все... Нельзя за взятки организовать отличный чемпионат Украины, нельзя соорудить боеспособную сборную,нельзя воспитать хороших футзалистов и поднять на высокий уровень любительский футзал... Да,мы по всей вероятности попадем на чемпионат Европы,но что нам светит там с такой игрой, ведь лучше мы там играть не будем,удручающий уровень чемпионата Украины априори не может готовить качественных игроков сборной,чудеса случаются только в сказках братьев Гримм, увы....
turist86
Дуже шкода. Але програна битва не означає програної війни. Хлопці, зберіться і в Запоріжжі не підведіть!
Владимир Коновалец
Вже скоро буде вісім років, як українським футзалом керуют люди, яким футзал потрібен тільки для забеспечення собі безбідного життя. Вони і прийшли в цей вид спорту заради грошей. Правильно тут пишуть, що Лісенчука знищили як кервника українського футзалу з метою відмивання грошей ФФУ. Тому і маємо те, що маємо. На прикладі свого регіону, можу сказати, що за вісім рокі тут жодного разу не бачили кервників УАФ, про якусь допомогу місцевій федерації футзалу и годі думати. Чому все так? Та дуже просто - з нас вони нічого не мають, в грошовому єквіваленті. А якщи знизу немає підтримки - команд,гравців, суддів - то яка якість змагань може бути? Нам чемпіонат країни прогнозований уже кілька років, перша ліга пропала, друга ліга з самого початку була авантюрою, одна світла пляма була - це змагання аматорів, які проводив і організовував Сергій Бабіков. Але трпилось те, що він не ділився коштами від цих змагань з керівництвом УАФ, і як результат - де ці змагання? І де сам Бабіков? Згинули змагання серед учнів 5 класів, ФФУ перестала виділяти кошти на ці змагання ( тому що вони розкрадалися керівництвом УАФ) і зараз про них навіть не згадують. На цю годину, наша збірна, це в основному, ветерани у яких в голові одна думка - скільки грошей вони зможуть отриматим за той час, поки вони ще бігають по майданчику. З цим складом збірної виграти щось не можливо! Саме страшне в цій ситуації - в Україні немає людини, яка б змогла навести лад в футзалі і це дає змогу і можливість ще на якийсь час розвалювати випадковим людям в керівництві УАФ футзал в Україні.
Αἴᾱς
опять горбатые уже в печёнках сидят
Al Zolo
Решающей в этой группе станет ответка-если наши не победят-это фиаско
Oliynuk_sport
Удачі в Запоріжжі
Vytas Meskauskas
Что они творят со сборной, почему команда тактически проигрывать начала. Раньше в атакующий футбол с прессингом играли.
Володимир Підвірний
Я і сумнівів не мав. Зараз це не збірна а кобло ветеранів. Тому і поразка. Закономірно.
Oliynuk_sport
На жаль програли